Alice Odaországban

március 21, 2010
Ma sikerült végre megnéznem Tim Burton újabb alkotását.
A történet 13 évvel Alice első kalandja után játszódik, épp az eljegyzési partiján találkozunk vele, ahol egy tipikus angol arcberendezésű (... bocsi), vagyis nem túl jóképű lordocska akarja feleségül kérni (akinek ráadásul emésztési problémái vannak xD). Alice elfut a döntés elől, és sikerül beleesni a nyúlüregbe. A gyerekkori kalandjára nem emlékszik, csak álmaiban jönnek elő azok az események. 'Odaországban megtudja, hogy a Vörös királynő ("a nagyfejű nő" - :D) uralkodik, és Alicenek segítenie kell a Fehér királynőnek, és meg kell ölnie a Nagyfejű nő sárkányát.
A történetről ennyit, nézzük az apróságokat:
- Alice: olyan sápadt ez a lány :) Gondolom a kialvatlanság, a rémálmok miatti éjszakák nyoma miatt. Amúgy semmi különös nem ragadott meg benne, az "igazi" életében kicsit ábrándos, nem nagyon érdekli a világ, a másik világban először megpróbál felébredni, de amikor rájön, hogy ez nem álom igyekszik helytállni.
- Fehér királynő: tudom én, hogy a kontrasztos színek jól néznek ki, de ha kicsit vékonyabb lett volna a szemöldöke és a szája jobban tetszett volna nekem. Jah meg a kar-tartást (nem tudok erre jobb szót) gondolom Jack Sparrow kapitánytól leste el :D (Aki látta már tudhatja mire gondolok ;) ). Elbűvölő na.
- A Vörös királynő alias a Nagyfejű nő: nagyon durván néz ki :D De tetszett, Helena jól alakította a figurát.
- a Bolond Kalapos - valahogy kevésnek éreztem a figurát. Nem tudom miért, de valahogy az egész filmből mintha hiányzott volna valami. A történetről és az ilyen apróságokról, amik úgy meg tudják fogni az embert (elég egy figura játéka, mozgása, beszéde ...) inkább a látványon volt a hangsúly. Amire nem is lehet panasz, nagyon beteg és látványos világot teremtettek.
- Vigyori (nem is tudom a filmben minek hívták, Macs-nak talán?): ő nagyon tetszett, ahogy lustán elterült a levegőben, jópofa alak :)

Kedvem támadt megnézni a régebbi Alice feldolgozásokat, láttam párat, halványan emlékszem rájuk, meg anno könyvben is megvolt az Alice Tükörországban (de aztán az évek során eltűnt :( :( ).

Összegezve jó-jó, de valami mintha hiányozna, legalábbis nekem.

5 megjegyzés:

  1. Heh nekem a második kép itt fityeg a koliszoba falán, gigaposzter kiadásban, a fél falat beteríti:D Öcsém drága ezt menekítette nekem nőnapra:D
    Egyébként sok mindenki mondta, hogy valami nem stimmel a filmmel, hogy hiányérzetük van....(mondjuk a filmszakosoknak mikor nincs:D)

    VálaszTörlés
  2. Akkor nem csak én éreztem így :)

    (A poszter miatt irigyellek! :D Igyekszem én is beszerezni egyet a falra ;) )

    VálaszTörlés
  3. A legszerűbben, és legfőképpen ingyen úgy tudsz szerezni, hogy elslattyogsz a legközelebbi Cinema Cityhez, és elméletileg mindenhol vannak kirakva az ügyfélszolgálat elég kartondobozkák, amiben jó sok fel nem használt vagy már leszedett filmplakát van....és ha szerencséd van, akkor találsz:D
    (tipp:csak ne a legforgalmasabb időszakban menj,mert tök idiótának fognak nézni...vagy lehet, hogy nálunk ez azért volt, mert az öcsém az egész hengert felnyalábolta?Nem tudom:D:D:D)

    VálaszTörlés
  4. igen ezt én is tudom, így szereztem egy Harry Potter 5 posztert, de sajnos mostanában nem láttam, h raktak volna ki ilyen dobozt :(
    De majd résen leszek, és köszi a tippet!! :) :)

    VálaszTörlés
  5. Hát, szivi, azt hittem tudok újat mondani:S

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.