Coco a filmvásznon. újra.

március 04, 2010
Úgy tűnik nagyon felkapott lett Coco Chanel élete, ma van egy újabb életrajzi film premierje - a címe: Coco Chanel és Igor Stravinsky.

"1913 - Igor Stravinsky Tavaszi áldozatának premierje a Théatres Des Champs- Elysées színpadán. Coco Chanel megbabonázva ül a nézőtéren. A forradalmi mű azonban túl modernnek, túl radikálisnak bizonyul; a felbőszült közönség zúgolódik és kis híján forrongásba tör ki. Stravinsky vigasztalhatatlan. Hét évvel később, a már elismert, sikeres és gazdag Coco Chanel újból találkozik a zeneszerzővel, aki az orosz forradalom elől menekülve, emigránsként, fillérekből tengeti életét. A vonzalom azonnal felébred közöttük, szikrázik a levegő. Coco felajánlja Garches-ban található házát, ahol Sztravinszkij nyugodtan dolgozhatna. A zeneszerző gyermekeivel és feleségével együtt azonnal odaköltözik. A két szárnyaló szellem között mély és szenvedélyes kapcsolat veszi kezdetét."

Coco életrajzából (a Henry Gidel féléből) úgy emlékszem, hogy Coco nem volt szerelmes Igorba, viszont Igor reménytelenül az volt, és ezt nyíltan ki is mutatta. Kicsit kiszínezi a film a valóságot, de ez nem nagy baj szerintem, kíváncsi vagyok rá!

A film előzetes is érdekes, szerintem egy próbát megér :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.