Charlaine Harris - Holtak klubja (TB 3)


"Sookie vámpír szerelme eltűnt. Bill hivatalos útra indult, de Sookie női megérzése hamar beigazolódik, amikor is Bill főnöke bevallja, hogy egy csábos vámpír már régóta feni a fogát a pincérlány fiújára. A vérfarkasok segítenek bejutni Sookie-nak a hírhedt klubba, ahol senki nem az, aminek látszik. A nyomozás egyre veszélyesebb fordulatokat vesz, és ha nincs Elvis, az újdonsült vámpír, akkor Sookie nyaka is hamarosan két sebbel lesz gazdagabb... Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve." 

Miután elolvastam a True blood sorozat 2. részét azt gondoltam, hogy jólvan ennyi elég volt belőle. De amikor megszereztem a 3. részt, nagyobb volt a kíváncsiságom, és alig 2 nap alatt ki is olvastam :) Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint a 2., de még mindig az 1. tetszik a legjobban.

Ebben a részben Sookie kapcsolata megromlik Billel, aki valamilyen titkos ügyön dolgozik, és el is utazik egy időre. Sookiet Eric és Szemfogadóból ismert vámpírok figyelmeztetik, hogy Bill valószínűleg a régi szeretőjét kerete fel, és valakik elrabolták őt, ezért neki el kell utaznia Jackson-ba, hogy kiderítse mi történt Billel. Sookie kísérőként egy vonzó vérfarkast kap, Alcide-ot, akivel nagyon jól érzi magát - néha azon szurkoltam, hogy jöjjenek össze ... talán majd egy következő könyvben :).
Szegény Sookie ebben a részben sem ússza meg, hogy nem sérüljön meg, sőt egy elborult pillanatában maga Bill okoz neki komoly sérüléseket.
Vicces az, ahogy Sookie "normális" életének a problémáit próbálja megoldani (pl.: pénzhiány) és a vámpírok világában is helytállni. De a könyv végén -érthető módon - elege lesz a vámpírokból és Billt is és Ericet is kiutasítja a házából.
A sztori nagyon izgalmas volt - ezért is olvastam el ilyen gyorsan, egyre jobban megismerkedünk a természetfeletti lényekkel és a társadalmukkal (pl.: megtudjuk, hogy Amerikát királyságokra osztották fel a vámpírok).
Nálam:
4/5


Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2009
Sorozat: True Blood sorozat 3.
Eredeti cím: Club dead
Oldalszám: 400
Ár: 3000
Borító: 3/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.