Havi zárás - Május

május 31, 2019
Májusban visszafogtam a beszerzéseimet, de innen-onnan kerültek a polcaimra új könyvek.
Az öt szerzemény közül hármat már olvastam - Likó Marciét már korábban, a megjelenésekor, egy akcióban találtam rá, és kellett egy saját példány belőle. David Lodge könyve és A Manderley-ház asszonya könyvtári selejtezett könyvek közül került hozzám - előbbit fogom nyaralásra vinni, mert vékonyka, de ígéretesnek tűnik (Lobótól hallottam róla először egyik podcast adásukban :D).

Szerzeményeim - 5 könyv

Olvasmányaim - 20 könyv:

Áprilishoz hasonlóan 20 könyvet sikerült elolvasnom, ezek között ismét voltak rövidebbek, néhány saját, egy-két újdonság. A hónap végén pedig a magyar irodalomra függtem rá - ezt inspirálta a legutóbbi Témázunk bejegyzéssorozat is. (Ehhez kapcsolódóan van még néhány bejegyzésötletem.)

Ebben a hónapban is olvastam szuper könyveket, 5/5 pontosak voltak: Sehonnai, Jön az üstökös, Kirké, Stan Lee képregény, Halálos fehér, Csupasz nyulak. 

Sok novelláskötetet olvastam - nagyon tetszett a magyar scifi/fantasy gyűjtemény, Cecelia Ahern Üvöltés c. feminista szemléletű könyve, Háy Jánostól a Sztreccs, Kardos Margit disszidál Szentesitől.

Szerencsére kevés olyan könyvbe futottam bele, ami nem tetszett - ezeknek egy Néhány könyvről röviden bejegyzést szenteltem.

Most már mondhatom, hogy jó szokásomhoz híven képregényeket is fogyasztottam: a Witcher 3. részét, Stan Lee szuper életrajzát és egy cukiságbombát (Szerelmes pillanatok). 

A molyos tavaszi krimi kihíváshoz beütemeztem a hónap végére a Halálos fehér és az Azon agyalok... után még egy krimit - Tommy és Tuppence sorozatának 2. részét, amit már halogattam egy ideje. Sajnos annyira nem tetszett ez a rész, de folytatni fogom ezt a sorozatot - a következő két részt már kivettem a könyvtárból. 

A tavaszi terveim közül 8 könyvet olvastam el a 20-ból, kettőt félbehagytam. A saját példányaim közül áttettem többet a nyári terves listámra, ill. van még néhány amit továbbra is szeretnék olvasni. Ha már várólisták: a héten Pupi bejegyzése hatására kiválasztottam azt az öt klasszikust, amit szeretnék a közeljövőben olvasni - ezek közül van olyan amit már idén nyáron szeretnék.

A június izgalmas lesz: jön a Könyvhét, sok érdekes megjelenés - elvileg hozzám is érkezik ezek közül több is. Jók lesznek a szombathelyi programok is, kettőről amin részt fogok venni szeretnék beszámolni itt is, ill. tervezek menni Budapestre is. 

A többiek májusa:

2 megjegyzés:

  1. A Manderley-ház asszonya iszonyatosan nagy kedvencem. Úgy szeretném ha valami olyan szuperszép kiadásban lenne nálunk is, mint amit a GR-en szoktam látni.
    Dóri, én mindig elámulok, hogy mennyit olvasol egy hónapban, másnak ez az éves mennyisége :) Nincs egy idő után csömöröd amúgy, hogy ennyi inger ér egy adott hónapban az olvasás által?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kíváncsi vagyok rá, de lehet eltolom majd őszre - úgy érzem a hangulata inkább őszies. A kiadásnak mostoha sorsa van, na de talán most az új film miatt kijön egy új változat?
      Ritkán de igen, pl. most hétvégén szinte nem is olvastam :) Le kellene amúgy lassulnom, mert több felejthető könyvet olvasok még mindig mint amennyit szeretnék (pedig ez az egyik éves tervem ugye :D).

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.