Friss könyvek - Július

június 15, 2022

Stephanie Scott - Ami ​maradt belőlem

Megjelenik: 2022. július 4, Athenaeum, 4699 Ft
A ​Tokióban játszódó történet valós eseményeken alapul: miközben Szumikó, a fiatal ügyvédnő édesanyja, Rina gyilkosát keresi, egy nem mindennapi bűntény nyomaira bukkan. Szumikó apja egy vakareszaszeját, vagyis házasságromboló ügynököt bízott meg és hatalmazott fel, hogy viszonyt kezdeményezzen a feleségével. A vakareszaszeja és Rina azonban egymásba szerettek, amellyel drámai események láncolatát indították el, örökre meghatározva ezzel Szumiko életét. A különböző nézőpontokból elbeszélt regény két idősíkon játszódó, különös nyomozás története, amely szembesít azzal a kérdéssel is, hogy milyen következményei lehetnek a szerelem nevében elkövetett tetteinknek. Stephanie Scott szingapúri-brit írónő Délkelet-Ázsiában született. Angliában tanult irodalmat és kreatív írást, a Brit-Japán Jogi Egylet tagja. Az Ami maradt belőlem című könyvéhez végzett antropológiai kutatásával kiérdemelte a Brit-Japán Egyesület Toshiba-ösztöndíját, és elnyerte az A. M. Heath-, valamint a Jerwood/Arvon prózaírói díjat is. Műve a kimagasló elsőkönyveseknek járó Bridport/Peggy Chapman-Andrewsdíj rövidlistájára is felkerült.

Jacquie Bloese - A ​francia ház

Megjelenik: 2022. július 5, General Press, 3990 Ft
A ​láthatatlan fény és a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság rajongóinak
A fiatal Émile élete gyökeres fordulatot vesz, amikor egy balesetben elveszíti a hallását, és a menyasszonya, Isabelle is elhagyja. A férfi ugyan idővel új életet kezd, de sosem képes elfelejteni élete első szerelmét. Ahogy a náci gépek megsokasodnak Guernsey fölött, és a németek megszállják a festői szigetet, Émile tudja, hogy hamarosan az ő élete is alapjaiban változik meg.
Isabelle immár egy feszültséggel és félelemmel teli házasság csapdájában vergődik. Fogalma sincs arról, mi lett Émile-lel. Fáj a szíve azért a jövőért, amelyet együtt terveztek. Amikor azonban egy éjszaka, a bombázások után észreveszi őt a francia ház ablakából, az útjaik újra keresztezik egymást.
Lírai, megható és magával ragadó történet arról, milyen felszabadító erővel bír, ha képesek vagyunk hallgatni a szívünk szavára.
Érzékletesen megírt, üdítően egyedi második világháborús szerelmi történet egy olyan főszereplővel, akit imádtam. Egyszerűen zseniális! GILL PAUL

M. C. Beaton - Egy ​kis lopás nem akadály? (Deklassz' Szálloda 2.)
Megjelenik: 2022. július 15, Lettero
, 3990 Ft
Beindult az üzlet! A vendégek egymásnak adják a kilincset a különleges londoni szállodában. Mert iIyen hotelt még nem látott a világ. Lady Fortescue nyitotta, akinek a neve ugyan elegáns, de pénzügyi gondjai egészen mindennaposak. Segítő csapata is csupán néhány lelkes, ám legatyásodott arisztokratából áll.
Micsoda pech, hogy egyikőjük sem ért a pénzügyekhez. Pedig a továbblépéshez sürgős tőkeinjekcióra lenne szükség.
Hitelfelvétel? Ugyan már! Jóval merészebb ötlettel rukkolnak elő: öltözzön útonállónak a félénk Miss Tonks, és szerezzen meg egy értékes nyakláncot gazdag, de önző nővérétől. Ám Miss Tonks tévedésből a sármos Lord Eston fogatát állítja meg. És ami ezután történik, arra senki se számíthatott…

Bella Ellis - Ördögi csontok (A Brontë nővérek nyomoznak 2.)
Megjelenik: 2022. július 18, General Press, 4290 Ft
„Emlékezz a halálra!” – Zerubabbel Barraclough órásmester ars poeticája
A Brontë nővéreknek két szenvedélyük van: az írás és a nyomozás. Mivel az alkotói karrierjük háttérbe szorult, elérkezettnek látják az időt, hogy a való világban játszódó bűnügyi történetek helyett inkább a regényeikre összpontosítsanak, ám ekkor egy megdöbbentő felfedezésről hallanak. Az otthonukhoz közeli és meglehetősen rossz hírű Top Withens-farmház kéményében egy gyermek csontjaira bukkantak. A nővérek azonnal az ügy nyomába erednek, és ahogy többet megtudnak a ház lakóinak előéletéről, rémisztő megállapításra jutnak: talán nem is csak egy áldozat halálát kell felderíteniük.
A szálak egy árvaházba és a boszorkányság okkult szertartásainak világába vezetnek. Bármennyire is elborzasztják őket a nyomozás fejleményei, nem hátrálhatnak meg, hiszen nem sokkal a sötét hold előtt újabb fiatal fiú tűnik el a kisvárosból.
Bella Ellis ezúttal is fantasztikus időutazásra csábítja az olvasóit, amelyben a Brontë család valós életrajzi vonatkozásai mellett a romantika gótikus jellemzőit vegyíti a klasszikus bűnügyi történetek elemeivel úgy, hogy az nem csak a krimi kedvelőinek nyújt kikapcsolódást.

Kathleen A. Flynn - A ​Jane Austen küldetés

Megjelenik: 2022. július 26, Athenaeum, 4699 Ft
A távoli jövőből azzal a megbízással küldenek két kutatót a múltba, hogy férkőzzenek Jane Austen, az akkor már híres írónő közelébe, és szerezzék meg tőle A Watson család története című kéziratát, amelyről azt feltételezik, hogy az írónő befejezte, de bizonyos okok miatt meg akarta semmisíteni. Rachel Katzman és Liam Finucane a jövőből érkezik 1815-be, Angliába. Magukat vagyonos ültetvényesnek kiadva próbálják megtalálni a módját, hogyan ismerkedhetnének meg Jane Austennel. Rachel és Liam az írónő egyik testvérén, Henryn keresztül próbál Jane közelébe férkőzni. Ám amikor szembesülnek a korabeli viszonyokkal és Jane gyógyíthatatlan betegségével, azzal az etikai problémával állnak szemben, hogy van-e joguk megváltoztatni a múltat.

Kégl Ágnes - Óriáskerék 

Megjelenik: 2022. július 27, Next21, 3890 Ft
Egy ​székesfehérvári kislány a nyolcvanas években lakótelepi háztömbjük jellegzetes, fémszagú, összefirkált liftjébe szorulva eltökéli: soha többé nem engedi, hogy rázáruljon a világ.
Talán ez az élmény is szerepet játszott abban, hogy a rendszerváltás idején felcseperedő Ági már kiskamaszként is kiapadhatatlan kedvvel, energiával és elszántsággal keresi az önkifejezés és kitörés útjait a balettől a színházon át az éneklésig, hogy aztán húszévesen a sors egy akkor induló valóságshow-ba sodorja. Kégl Ágnes nevét és arcát egy ország ismerte meg, ám ő a tévés szereplésnek köszönhetően arra ébredt rá: az igazi való világ egészen másutt van.
Hogy hol? Ezt meséli el a szerző élete igaz történetében, amely Fehérvártól Budapesten át Angliáig ível, és megannyi élményt, megpróbáltatást, sikert, kudarcot és újrakezdést tartogat.
Hogyan oldja meg mindennapjait egy gyermekét egyedül nevelő fiatal anya egy idegen országban? Mit tesz egy sikeres magyar újságíró, ha külföldre költözik, és legfőbb munkaeszközétől, az anyanyelvétől kell megválnia? Hogyan keres párt egy szingli nő egy kisgyerekkel Angliában? Hogyan képes alkalmazkodni a változásokhoz, és miként változtat és változik ő maga is?
Kégl Ágnes őszintén, sodró lendülettel, sok humorral osztja meg az itthon és a nagyvilágban szerzett kalandos vagy épp szívszorító tapasztalatait, erőt adva ezzel mindazoknak, akik hasonló cipőben járnak – vagy akár egészen más élethelyzetből olvassák ezt a valamennyiünk számára tanulságos történetet. Mert még ha sokszor a mélybe visz is az óriáskerék, azután mindig a magasba emel.
Kégl Ágnes 1981-ben született Székesfehérváron. A Szegedi Tudományegyetem magyar-kommunikáció szakán végzett 2008-ban. 2002-től bő egy évtizeden át dolgozott Magyarországon újságíróként. Ez idő alatt számos nagy múltú lapban, többek közt a Nők Lapjában publikált, valamint PR-szakemberként és filmes fordítóként tevékenykedett. 2013-ban a brit Daily Express és Daily Star napilapoknál helyezkedett el, amelyeknek négy évig volt állandó munkatársa, miközben Magyarországon a wmn.hu állandó szerzőjeként is folyamatosan jelentek meg írásai. Brit újságíró-diplomáját 2016-ban szerezte meg. 2018 óta marketingmenedzserként dolgozik egy amerikai világcég londoni központjában. Az Óriáskerék az első könyve.

C. J. Cooke - A ​világítótorony boszorkányai
Megjelenik: 2022. július , Metropolis Media, ? Ft
Liv ​az egyedülálló édesanya, három lányával egy távoli skóciai szigetre költöznek, hogy a nő elkészíthessen egy falfestményt egy renoválásra váró, több mint százéves világítótoronyban. Remek lehetőség ez a kis családnak az újrakezdésre. Lassan Liv rájön, hogy a világítótorony alatt lévő barlangban régen olyan nőket tartottak bebörtönözve, akiket boszorkánysággal vádoltak.
A helybéliek próbálják Livet figyelmeztetni a túlvilági erőkre a világítótorony környékén, vadakra és embergyermekeket utánzó rémségekre, akik veszélyesek és meg kell őket ölni. Ezeket a lényeket egykor a boszorkányok teremtették, bosszúból, tartja a szigeti legenda.
Huszonkét évvel később Luna visszatér a szigetre, hogy eltűnt testvéreit és édesanyját megkeresse. Mikor kap egy telefont, hogy húga Clover életben előkerült, ő azonnal örömmel indul el, hogy újra találkozzon testvérével, megdöbbenésére testvére még mindig hét éves!
Luna attól fél, hogy Clover esetleg egy ilyen rém, akiről a szigeti legendák szólnak. Elhatározza, hogy felderíti a világítótorony boszorkányainak titkait, ám arra nem számít, ő rá hogyan hat az egész.
Az írónő kötete egy csavaros gótikus horror, misztikus elemekkel.

4 megjegyzés:

  1. A Jane Austen küldetés kell. :) Időutazás + Jane Austen, nagyon ígéretes. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerelmes Jane-t nem olvastad, az is hasonló koncepció - csak akkor a jövőbe kerül JA. (Nem olvastam, csak nézegettem :))

      Törlés
  2. Hú ez az utolsó elég ijesztőnek hangzik! :O
    Nahát, Kégl Ági... VV Ági :D
    A Jane-Austen küldetésnek nagyon szép a borítója, hirtelen olyan, mint amilyen határidőnaplóm volt tavaly a Dolce Bloccótól. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De milyen szép a borítója :D
      Nekem nem volt ismerős onnan :O :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.