Havi zárás - Március

március 31, 2022

A március fura hónap volt: a hónap közepéig szépen haladtam az olvasmányterveimmel: Izland, friss megjelenések, versek - majd egy fura migrénes-szemkáprázós hét megakasztott, alig tudtam/mertem olvasni. Arra viszont jó volt, hogy nagy szelektálást tartottam a könyvem, várólistáim (ruháim, irataim) között. 

Viszont szinte az összes szerzeményemet elolvastam a hónapban (A suttogó ajtón túlnak a háromnegyedénél tartok - holnap szerintem be is fogom fejezni ;))! 

Szerzemények:

1. Kavagucsi Tosikadzu: Történetek a kávézóból
2. Andrew Morton: Erzsébet és Margit
3. Üzeneted érkezett
4. Elle Cosimano: Finlay Donovan ölni tudna
5. T. J. Klune: A suttogó ajtón túl

Olvasmányok:

1. Jón Kalman Stefánsson: Nyári fény, aztán leszáll az éj 5/5
2. Guðmundur Andri Thorsson: Valeyri keringő 4/5
3. Tove Jansson: A láthatatlan lurkó 5/5
4. Kavagucsi Tosikadzu: Történetek a kávézóból 5/5
5. Elle Cosimano: Finlay Donovan ölni tudna 5/5
6. Juhász Márió: A konyhában meg Elmore James szól 3/5
7. Üzeneted érkezett 4/5
8. Lukács Flóra: Egy sanghaji hotel teraszán 4/5
9. Andrew Morton: Erzsébet és Margit 5/5
10. J. K. Rowling: Bogar bárd meséi 5/5
11. Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1. 4/5
12. Rachel Smythe: Lore Olympus 2. 4/5
13. Rachel Smythe: Lore Olympus 3. 4/5

A márciusi 'takarítás' - elengedés jegyében egyrészt lezárult a Havi versolvasás kihívásom, amit már nem tervezek újraindítani. A versolvasás ettől függetlenül az olvasmánylistáim része marad :)

Idei tervem volt az izlandi  Jón Kalman Stefánssontól olvasni - egy rövidebb, könnyedebb (?) művét választottam, amivel nagyon megfogott. Hatására olvastam az a Valeyri keringőt, amit több moly hasonlónak tartott a Nyári fényhez. Izlandról már évek óta szívesen olvasok, ez a két olvasmány csak megerősített, hogy érdemes folytatnom az ismerkedést.

A márciusi friss megjelenések közül több is érkezett hozzám: a Történetek a kávézóból egy korábbi kedvenc japán kisregényem 'folytatása', a Finlay Donovan már a beleolvasójával megfogott. A Korona sorozat óta az egyik kedvenc témám lett az angol királyi család, ezért is voltam kíváncsi a nővérek kapcsolatát bemutató Erzsébet és Margit kötetre. A tavalyi év meglepetése és kedvence - T. J. Klune új regénye szenvedte meg a migrénes hetemet, de nemsokára végzek vele :)

A nőnapi Poket egy impulzusvásárlás volt, de volt benne néhány érdekes gondolat. 

A hónap végén képregénnyel és a webtoonnal 'pihentettem' a szemem - behúzott a Lore Olympus világa. Még ha maradéktalanul nem is voltam vele elégedett, ettől függetlenül megfogott a történet, a rajzolás - követni fogom a jövőben is az alkotót. 

Mindenmás

Márciusban már végre kezdett alakulni a tavasz - megejtettük az első kirándulást is az Őrségben (Dobogó erdő - tőzikék, Szaknyér - Vadregényes bolt és kávézó #elsőteraszozás, Vadása tó), ill. Oberwartban is vásárolgattunk március 15. alkalmából :D. 

A hónap közepi-végi panaszaim hatására több halogatott szűrővizsgálatot is megejtettem, ill. próbálok jobban étkezni. Közben még ettől függetlenül elkészült az új szemüvegem is :) 

Sorozatot ebben a hónapban nem néztem (kiv. a Briliáns barátnőm új évadának első részét), de néhány várólistás film sorra került (Eternals, 2021: Legyen már vége!, This Beautiful Fantastic).

A többiek márciusa:

Amadea, Kata, Pupilla,

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.