Nem kell a hajrá!

november 25, 2019
Egy hete elkezdtem írni a tavalyi tag mintájára az 'év végi hajrá' bejegyzést és már motoszkált a fejemben a gondolat, hogy még mit kellene besűríteni 2019-be.
Ma olvastam egy cikket a Slow Budapest oldalán, ami elgondolkodtatott... rájöttem, ideje kicsit másképp állnom ehhez a dologhoz.

Miért nyomasszam magam azzal, hogy még mit olvassak el idén? Igaz hogy a havi zárások és az évösszegzők nem ezt a szemléletet tükrözik - mégis, szeretnék lelassulni, még nagyobb élvezettel olvasni és válogatni a könyvek között.

Egy ideje elhagytam a havi-, majd az évszakos listáimat, ezzel is lazábban álltam az olvasáshoz és a bloghoz. Persze vannak 'kötelezők', az aktuális friss könyvek, de ezen kívül jobban hagyatkozom az aktuális érzéseimre.

Szóval íme, az én nemlistám az év végére - avagy mik azok a könyvek, amiket szeretnék olvasni, de ha átcsúsznak jövőre, az sem baj:
  • Elena Ferrante: Az elvesztett gyerek története (Nápolyi-regények befejező rész)
  • Agatha Christie: Karácsonyi krimik (Agatha mindig jöhet)
  • F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby (újraolvasás, mert nemrég elcsíptem a tvben a filmet)
  • J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege (karácsonyi 'szünetben' szeretném újraolvasni ezt a szépséges monstrumot - még mindig nem lestem bele, lehet kivárok vele karácsonyig :D)

5 megjegyzés:

  1. ha nagyon be is lassulsz, ebből legalább három belefér még idén tuti.:D
    én is nagyon unom már, hogy mindenhol a nyomás van meg a kényszer, bár listákat azt szeretek gyártani, úgyse tartom magam hozzájuk.:D de legalább kicsit összeszedem a szétszórt érdeklődéseimet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ja, meg direkt olyanokat írtam amik megvannak és nagyon szeretném olvasni, tudom hogy kb mire számítsak.
      Tele vagyunk ilyen ellentmondásokkal, mert bennem is ugyanúgy megvan, hogy még mit kéne, de igyekszem nem versenynek felfogni :D

      Törlés
    2. nekem is vissza kell magam fogni, mert annyit de annyit el kéne olvasni, és haladni kéne velük. (bár a sor csak nagyobb lesz, kisebb sose.:D)

      Törlés
  2. Érdekes, ahogy te elhagytad a listákat és évszakos terveket, én teljesen rájuk álltam idén - de nem gyorsulást, vagy lassulást akartam elérni, csak tudatosabb választásokat, és azt, hogy tényleg azt olvassam, amit elterveztem, régóta szeretnék, stb. Szóval nekem bejött, majd az év végi összegzőben akarok erről (is) írni. Lassulni máshogy is lehet szerintem - pl a könyv témájától, hosszától is függ. De ha úgy érzed jobb, ha nem akarsz besűríteni semmit, akkor azzal is. :)

    VálaszTörlés
  3. Agatha Christie-től a Karácsonyi pudingot vettem meg, az lesz majd az ünnepekre hangolódó kötetem :D Harry Pottert én is tervezek pont a "szünet" alatt, csak én a Főnix rendjét :D Tök jó, hogy hasonlókra gondoltunk :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.