Suzanne Walker - Mooncakes

A Netgalley-nak köszönhetően olvashattam el megjelenés előtt ezt a cuki, őszi, boszorkányos képregényt, ami New Englandben játszódik. A történet pont ősszel játszódik, ami miatt külön tetszett az egész - először a borító fogott meg, de ahogy belelapoztam (görgettem a pdf-be), elvarázsoltak a cuki képkockák is. 

Mooncakes Tumblr oldala
Nova nagymamájával és annak párjával él együtt, saját könyvesboltjuk felett - amiben még kávézó is van - ezzel szerintem sok olvasót egyből megnyertek az alkotók, igen engem is :D Főszereplőnk boszorkány, ahogy két 'nagymamája' is; a bolt hátsó részében tartják az igazán izgalmas, varázslattal kapcsolatos könyveket, ami közül van amelyik még harap is.

Egyik nap Nova legjobb barátnője Tatyana hívja fel a lány figyelmét arra, hogy a közeli erdőben furcsa fényeket látott. Nova ennek jár utána, amikor egy farkassal találkozik az erdőben - és felismeri benne gyerekkori barátnőjét*, Tam-et. Nem sokáig örülhetnek a találkozásnak, mert egy lódémon jelenik meg az erdőben, amit ketten próbálnak meg legyőzni. 

Tam elmondja, hogy emiatt tért vissza a városba, az ő farkas ereje lehet a kulcs a lódémon megidézésében. Nova megörül, hogy újra találkozott gyerekkori legjobb barátjával, és egyből felajánlja, hogy szálljon meg náluk, és a nagyik majd segítenek nekik megoldani ezt a rejtélyt. 
Sok 'politikailag korrekt' téma lett belezsúfolva a szerepelők háttértörténetébe: kínai-amerikai főszereplők, halláskárosodás, LMBTQ - címkéből az L és a Q betű, vagyis leszbikus és queer vonatkozás, illetve csonka családok. 
Mooncakes Tumblr oldala
Nova családja abszolút támogató, és nem csak a boszorkányos rejtélyek megoldásában. *Tam karaktere volt a legmeglepőbb számomra, ő nem nélkülinek tartja magát, és they-nek szólíttatja magát. Ez számomra fura volt, ez volt az első ilyen karakter akiről olvastam. Az egész képregényt áthatja a mágián és cukiságon kívül az elfogadás, és a szeretet. 

Nova és Tam elég hamar rájön, hogy a gyerekkori barátságuk már több, mint barátság, illetve felfedezik a saját mágiájuk, erejük lehetőségeit.

A mooncake, vagyis a holdsütemény a kínai őszközépünnep (mid autumn festival) jellegzetes étele, és a képregényben is megünneplik ezt. Ekkor jelennek meg szellem alakban Nova szülei, akik ekkor együtt vacsoráznak és beszélgetnek a családdal.

Szívmelengetően cuki képregény a Mooncakes és a befejezésben benne rejlik egy folytatás is. A történet egyszerű volt, a rejtély és a végén bekövetkező összecsapás nem volt meglepő, emiatt vontam le egy pontot.

A Netgalley-s recenziós pdf érdekessége volt, hogy a végén több oldalt még csak megrajzolva, fekete-fehéren olvashattunk, érdekes volt látni hogy épül fel a képregény, a színezés egy későbbi munkafolyamat.

4/5

Kiadó: Lion Forge
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 256
Ár: - Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
A story of love and demons, family and witchcraft.Nova Huang knows more about magic than your average teen witch. She works at her grandmothers' bookshop, where she helps them loan out spell books and investigate any supernatural occurrences in their New England town.One fateful night, she follows reports of a white wolf into the woods, and she comes across the unexpected: her childhood crush, Tam Lang, battling a horse demon in the woods. As a werewolf, Tam has been wandering from place to place for years, unable to call any town home.Pursued by dark forces eager to claim the magic of wolves and out of options, Tam turns to Nova for help. Their latent feelings are rekindled against the backdrop of witchcraft, untested magic, occult rituals, and family ties both new and old in this enchanting tale of self-discovery.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.