Könyvfesztiváli zsongás

április 18, 2019
Egy hét múlva startol a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (április 25-28.) - rengeteg programmal, kiadóval, kiállítással, beszélgetésekkel. Én jövő pénteken fogok kilátogatni rá, az engem érdeklő programokat már egy korábbi bejegyzésben (tippekkel ;)) összegyűjtöttem. A helyszín ezúttal is a Millenáris, és idén sem kell már belépőt fizetni ;)

A Budapest Nagydíjat idén Karl Ove Knausgård, norvég író kapta - vagyis ő a fesztivál díszvendége. Nem csak az ő munkássága, hanem a norvég irodalom is kiemelt szerepet kap az idei programok között. Engem közülük Marta Breen pénteki beszélgetése érdekel (ő alkotta Jenny Jordahl-al együtt a Nagyszerű ​nők, feminista történelmi képregényét). 

A fesztivál programjaiba több szervezet - kezdeményezés is beépül:
Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, szombaton pódiumbeszélgetések keretében ismerhetjük meg a meghívott európai elsőkönyves írókat - hazánkat Mécs Anna képviseli majd.

Az Európai Írótalálkozóra pénteken kerül sor, amin szintén több európai írót ismerhetőnk meg (angol-magyar tolmácsolásban). 
A gyerekrészleg idén a Nemzeti Táncszínház előcsarnokában kapott helyet, a Millenárison belül. 

Minden évben kíváncsian nézem a beöltözött könyvmolyokat - most is lesz Irodalom Jelmezben verseny, ahol iskoláscsapatok vehetnek részt. 

A szívemnek kedves Könyvtáros Klub is természetesen részt fog venni a programokon - ezeken is bárki részt vehet ;) Engem a pénteki programok közül A könyvtár mint alkotótér – kerekasztal-beszélgetés vonz. 

A fesztiválhoz kapcsolódva 8. alkalommal rendezik meg a Kis Könyves Éjt, amin közel 30 budapesti és vidéki, független könyvesbolt szervez programokat 26-án estétől - éjfélig. A blogon meg tudjátok nézni, hogy a városotokban van-e résztvevő bolt ;)

Még több infót, részletes programfüzetet és a dedikálók listáját a honlapon találtok!

Ki jön fesztiválozni? :)

2 megjegyzés:

  1. Véletlenül a tavalyi díszvendég neve maradt a posztban, Karl Ove Knausgårdé helyett...
    Az Európai Írótalálkozó érdekesnek ígérkezik, de ha már arra járok, megnézem magamnak a Nemzeti Táncszínház új épületét is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hupsz, tényleg - köszönöm, javítottam! :))
      Arra én is kíváncsi vagyok!

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.