Havi zárás - Április

április 30, 2019
Az április erőteljes volt - a beszerzés és az olvasmányok szintjén is. A hónap elején letudtam a könyvtári továbbképzésem utolsó modulját, persze nem jöttem el üres kézzel a kecskeméti Kóborló Antikváriumból, ami az egyik kedvenc helyem lett a városban :)
A Szombathely egy album és ajándékba kaptam egy munkahelyi rendezvényen, Colm Toibín regénye szintén ajándék volt - egyik barátnőmtől.
Az áprilisi megjelenések közül többre is lecsaptam, már nagyon várom hogy olvassam pl. Moskát Anita új regényét (remélem a Könyvhéten el tudom vinni dedikáltatni is), vagy Rowling Cormoran Strike sorozatának legújabb részét. A könyvfesztiválról hoztam el a legtöbb könyvet - a 14 szerzemény közül 3-at olvastam el. 

Szerzeményeim - 14 könyv
Colm Tóibín: A blackwateri világítóhajó
Szombathely
Shirley Jackson: Sóbálvány
Kazuo Ishiguro: A lebegő világ művésze
Gabriel Tallent: Drága kis szívem
Craig Thompson: Blankets – Takarók
Robert Galbraith: Halálos fehér
Moskát Anita: Irha és bőr
Vecsei H. Miklós – Horváth Panna (szerk.): A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából
Háy János: Sztreccs
Cecelia Ahern: Üvöltés
Richard Ford: Vadon
Tommy Orange: Sehonnai
Tove Jansson: Jön az üstökös
Olvasmányaim: 20 könyv
A nagy szám megint több rövidebb formátumnak köszönhető: képregények, verseskötet, kiegészítő történet, esszé és albumszerű ismeretterjesztő könyv is szerepel az áprilisi olvasmányaim között.

A legjobb élményt a fentiek közül az alábbi könyvek szolgáltatták: Hurok, Drága kis szívem, Nimona, Kis tüzek mindenütt, Patrick Melrose. Utóbbinál nagyon örülök, hogy egy hónapon belül sikerült elolvasnom az öt kisregényt, ráadásnak megnéztem a sorozatot is, ami nagyon jól sikerült adaptáció lett szerintem. 

Képregények közül elég sokat olvastam 6 db-ot: kiemelkedik közülük az első Jessica Jones történet, a Nimona, és végre elolvastam a Blacksad eddig kimaradt részét. Lénárd László tenyérnyi kötete a könyvtárban akadt a kezembe, és pár perc alatt át'olvastam', mert szöveg nincs benne egy darab sem - érdekes élmény volt.

Ismeretterjesztő könyveket is olvasgattam a regények és képregények mellett: a legjobban Justyn Barnes-tól az Ikigai tetszett, ami a Scolarnál jelent meg. Hasonló formátumban adták ki Oliver Luke Delorie a Shinrin-yoku című szösszenetet, de ez nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Almási Kitti könyve az irigységről is hasonló sorsra jutott - ami előadásban erős és érdekes lehet, az könyv formában, érezve hogy túl van nyújtva, gyenge volt.

Április és a tavasz nálam az utóbbi években a versekről szól - évek óta tartó kis projektem, hogy egyre több magyar költőt megismerjek, képben legyek. A költészet napján éppen hazaértem a tanfolyamról, így nem tudtam rákészülni erre az eseményre. Azon a héten automatákba került verses Poket zsebkönyvről is lecsúsztam, de a könyvfesztiválon pótoltam ezt a beszerzést és a mai napot ennek a kötet kiolvasásával zártam.

A nagy tavaszi olvasmánylistámról egy, az 1 :D könyvet sikerült elolvasnom - a Kis tüzek mindenütt-öt, ami nem okozott akkora katarzist, mint a szerző első regénye, de egyáltalán nem volt hiábavaló vásárlás/olvasmány :)

A többiek áprilisa:
Nikkincs, Pupilla, Nita, Amadea, Heloise, Sister

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.