Sorozat várólista 2018/2.0

október 16, 2018
Márciusban írtam egy várólistát, hogy milyen sorozatokat szeretnék befejezni - Pupi múlt heti bejegyzése hatására felülvizsgálom ezeket a terveimet. A listáról 15 sorozat közül 6-ot pipálhatok ki - bár kettőnek még várható a következő része, szóval nem tekinthetem lezártnak, mert csak a legutóbb megjelent könyveket olvastam (a Mrs. Jeffries krimisorozat és a Nápolyi regények Elena Ferrante-től).

A fenti várólistán szerepelt és még mindig nem sikerült olvasnom/folytatnom, de szeretném:
- Agatha Raisin 24. résztől
- Ambrózy báró esetei: 1. rész (újra?), 2-4 + 2 novella
- Bűnös Budapest-ciklus: 2-5. rész + 3 kiegészítő könyv (1. részt olvastam)
- True Blood: 11-13.
- Az Archívum folytatása (Felszabadulás)

A márciusi listán szerepelt a Caster krónikák befejező, 4. része, ill. a Mercy Fall farkasainak szintén a 4. része - ezekről letettem, tudom hogy már nem tetszenének úgy, mint régen, inkább elengedem őket :) A Shakespeare újra se vonz már annyira, de ennek néhány részét lehet, hogy elolvasom majd valamikor. Így vagyok a Vérgróf trilógiával is - már nem érzem annyira a vágyat, hogy befejezzem.

Azóta persze lettek új sorozatok, amiket szeretnék elkezdeni:
- Alma Katsu - Halhatatlan trilógia - amikor megláttam, hogy jön az új könyve (Éhség), akkor jutott eszembe, hogy meg kellene próbálkoznom ezekkel a könyveivel. Úgy rémlik több bloggertársam szerette és kedvem támadt hozzá.
- Jennifer Donnelly: A tearózsa (ez csak két részes magyarul, a folytatás: Téli rózsa) - nagyon megszerettem az Északi fény c. könyvét, és nagyon remélem, hogy ez a két is könyv is ilyen rejtett gyöngyszem lesz nekem - szeretném ezeket is még az idén ősszel/télen olvasni.
- L. M. Montgomery Anne sorozata - nem titkoltan a 2017-es tvsorozat hatása miatt :) Úgy gondolom kedves, kuckózós olvasmányélmény lenne az őszre-télre.
- Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 2., és 3. része, ha már a sorozat felét olvastam (1. részt, és a 0-nak mondható meséket)

És vannak újabb folyamatban lévők:
✓ Blacksad képregény: 1. és 4. részét olvastam, jön már az 5. is ősszel
 Winie Langton történetek 6. rész - nyáron daráltam le az első 5. részt, nemrég megjelent a folytatás néhány év után.
Jonas Jonasson A százéves ember... könyvének érkezik a folytatása október végén (A ​százegy éves ember, aki azon gondolkodott, hogy túl sokat gondolkodik), így már ez is sorozatnak számít, ezt mindenképpen szeretném most olvasni

Persze rajtuk kívül is szerepel több sorozat első kötete a várólistámon, de most ezeket szeretném egy éven-fél éven belül elkezdeni. 

Nektek mi(k) az(ok) a sorozat(ok), amit szeretnétek olvasni? :)

2 megjegyzés:

  1. De jó, a körbeposzt körbeposztja és felülvizsgálata! :D Szerintem is jól teszed, ha elengedsz ezek közül párat. A Mercy Fallsnál már engem sem érdekel a negyedik része például. Alma Katsu engem is birizgál kicsit, de persze most nem a sorozata, hanem inkább az Éhség... De a sorozatát is valóban nagyon szerette aki szerette - nem véletlenül hisztizték ki a folytatást. :)

    A százéves ember... folytatása, tényleg, azt én is szeretném olvasni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kellett egy ilyen, főleg mivel egész jól haladtam a terveimmel. Nem is baj, hogy elengedünk sorozatokat, könyveket van helyettük 1000 más jó :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.