100 szóban Budapest 2018+

Lelkesen figyelem a Poket Facebook oldalát és nagyon örültem, hogy egy újabb kötet került nemrég az automatákba. 
A 100 szóban Budapest pályázatról most hallottam először - ez a kis könyv az idei pályamunkák közül 100-at, ill. 2014-2017 közötti időszakból 12-13-at tartalmaz. A zsebkönyv ezért is különbözik a megszokottól - a chilei ötletgazda Plagio szervezetével együttműködve a Mindspace csapata a kiadója, a Sztalker csoport és a Poket pedig együttműködő partnereik. A kiadvány puha kötéses, nincs benne a megszokott gumiszalag (azt csak imitálja a fekete csík az elején), és könyvjelző sem. Ettől függetlenül ugyanúgy olvasásra csábít - a 100 szavas szövegek, amelyek a budapesti lét pillanatait, jellegzetességeit, kalandjait írják le, tökéletesek a tömegközlekedésre - vagy várakozás közben.

A szövegek között vannak egészen szépirodalmiak, frappáns, vagy megdöbbentő szösszenetek - különböző élethelyzetekről, személyekről - a máig ott élő történelemről szólnak. Legyen szó egy elkapott pillantásról, beszélgetésről, gyermeki megvilágosodásról, vagy a jellegzetes budapesti helyszínekhez kötődő családi - romantikus emlékekről. Volt perszer néhány olyan ami nem tetszett annyira, de ettől függetlenül nem bánom hogy megvettem, és figyelni fogok a pályázatra a jövőben! :) (Sőt ezeket a történeteket olvasva elkapott a vágy, hogy én is írjak majd hasonlót :D). 

Tizenháromhoz illusztráció is készült - ezek elérhetők a 100 szóban Budapest Facebook oldalán. (Itt bele is tudtok olvasni, mert az illusztráció mellett olvasható a pályamunka is ;)).


4/5

Kiadó: Mindspace
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 166
Ár: 990 Ft
Borító: 5/3

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.