Évösszegzés 2017

december 31, 2017
Visszanézve a tavalyi évösszegzést örülök, hogy pozitívabban kezdhetem: az életemben előrehaladást könyvelhetek el, és a baráti körömben is többé-kevésbé ezt tapasztaltam. A blogra és az olvasásra is rengeteg energiát fordítottam, ez meg is látszik a sok bejegyzésben - elolvasott könyvben. Nyáron már a 8. blogszülinapot 'ünnepelhettem' - jó belegondolni, hogy milyen régóta nyújt 'menedéket' a könyveken kívül a blog.

2017-ben változatosak voltak az olvasmányaim: újdonság volt, hogy több mesét és ifjúsági regényt is olvastam ill. a képregényekre is jobban rákaptam.

Idén olvasott könyvek:
152 (molyon 155, de három könyvet újraolvastam idén - kettőt először angolul olvastam, utána a magyar kiadást is ill. a Kitchent magyarul olvastam újra)
Angolul: 13 (versek, képregények, mese is volt közte; regény-terjedelmű csak 3)
Könyvtárból: szinte minden :D, na jó nem, de a nagy része
Kb.: 41189 oldal

Beszerzett könyvek:
✧ 33 db (majdnem feleannyi, mint pl. tavaly) - ebben az évben több hónap is 0-ás volt, pedig erre kb mióta megvan a blog nem nagyon volt példa
✧ 4 ebből már nincs nálam (cseréltem, eladtam vagy elajándékoztam)
✧ Csere: 1
✧ Reci: 8

A blogról:
96 könyvről írtam külön, összesen 244 bejegyzés született.
A rovatok közül a legnépszerűbb még mindig TILT, a Friss könyvek és a Havi zárás, én is ezeket szeretem a legjobban írni :) Top 5 rovatot is felélesztettem, az évszakonkénti legjobb olvasmányaim bemutatásával. Újdonság volt, hogy meginterjúvoltam néhány embert is - Katát, a This song... c. könyv fordítása kapcsán, ill. a két kedvenc podcastom készítőit.

2017 legjobbjai
Top könyvek:
Elég nehezen állítottam össze ezt a listát, mert bár több könyvre adtam 5 pontot, de próbáltam azokat kiemelni, amik tényleg különleges élményt nyújtottak. Vannak köztük olyanok is, amikre 4 pontot adtam, de mégis megfeleltek a fenti kritériumnak :)
Kedvenc új író: Banana Yoshimoto, Elena Ferrante, Elizabeth Strout - tőlük idén olvastam először és egyszerre több könyvüket is (kiv. Ferrante, de ő külön kategória :D), mert annyira megtetszettek.
Könyves élmények: idén sem sikerült eljutnom a Könyvfesztre, vagy a Könyvhétre - de az idei évből a Book A Sloth Club indulását emelném ki :) Ill. az egyik helyi kulturális központ egyik rendezvényén bemutatkozhattam, mint könyvesblogger a Könyvmentő oldal két működtetőjével együtt. :)

Nem hozták azt, amit vártam:
Volt néhány, pl.: Han Kang: Növényevő, Dorthe Nors - Karateütés, Jeanette Winterson - Az ​időszakadék, Sarah Addison Allen - First Frost, Carrie Fisher - A ​hercegnő naplója, April Genevieve Tucholke - Wink, ​Poppy, Midnight.

A jövő évi terveimről ebben a bejegyzésben írtam.

Nektek hogy telt 2017? 
A többiek évzáró bejegyzései:
Anett, Miamona, Panna, Tara Nima, Amadea, Heloise, Pupilla, Nikkincs, Lobo.

13 megjegyzés:

  1. Milyen szépek így összegyűjtve a jó könyvek! :) Persze nagyobb merítésből több jó is született. Biztos unod már, mert mindenki mondja, de nagyon sokat olvastál idén is, gratula hozzá! :) El akarom tanulni tőled, hogy leülsz egy könyvvel, és két nap alatt kivégzed! :D Meg hogy megveszed, vagy rákívánsz, és olyan hamar el is olvasod, ez tök jó! Nálam minden annyit áll, hogy néha úgy érzem minden könyv itt stagnál csak körülöttem - persze nem így van. :)

    Te is nagyon visszafogott voltál a beszerzések terén! Jó a könyvtár, nem költ az ember mindenre, ami érdekelni kezdi! :)

    BÚÉK és sok jó könyvélményt jövőre is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehéz volt összeválogatni és igazából még több könyvet is felpakoltam volna a polcra, de 30-nál gondoltam megállok :D
      Köszi, nekem bevált ez, hogy nem olvasok párhuzamosan könyveket, így eggyel gyorsabban végzek ;)
      Azt még nekem is javítanom kell, hogy az adott havikat elolvassam viszonylag hamar.
      Könyvtár nekem nagy áldás :D
      Köszönöm <3

      Törlés
  2. Atya ég! 41189?! Te vagy az új hősöm! Hajrá jövőre is. :)

    VálaszTörlés
  3. Írtad múltkor, hogy a 300 könyv irreálisan sok egy évre, hát én a 150-re is csak tátom a szám, persze nem úgy, ahogy te írtad, 300 könyv mellett valszeg dolgozni se lehet... de ott inkább kamuszagot érzek. Neked viszont nagy gratuláció a sok elolvasott könyvhöz! :)))
    A könyvtár tényleg szuper dolog, nekem mostanában még csak kedvem sincs könyvet venni, úgysincs időm elolvasni. Inkább megfogadtam, hogy amit nemrégiben vettem, azt megpróbálom minél hamarabb elolvasni, aztán ha nem tetszik, még mindig túl lehet adni rajtuk.
    BUÉK! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kata! :))
      Én is vissza akarom fogni ismét a vásárlásokat, mert hát minek :D Az egy-két abszolút kedvenc szerzőm könyvét szeretném csak megvenni, többire meg ott a könyvtár :D
      BÚÉK! <3

      Törlés
  4. Szép kis összegzés, remek évet zártál Te is látom az olvasások terén. Nekem mindig az tetszik, hogy megírod a terveket és ragaszkodni is tudsz hozzájuk, ez az önfegyelem nálam totál hiányzik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Bizony, 2017 az olvasás éve volt! :)
      Könyvtári könyveknél sokszor nagy a 'nyomás', hogy olvassam el minél előbb és vigyem vissza, ezért azokat mindig előreveszem. Az ilyen listák nagy részét mindig ezek alkotják, így tudok haladni :D

      Törlés
  5. Gratulálok, igazán szép évet zártál.:) Örülök, hogy Strout ennyire tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy engedtem a csábításnak :))

      Törlés
  6. Dóri, nekem is mint Katának, minden alkalommal leesik az állam a sok olvasásod miatt. Nem semmi a 150, meg a 40 ezer feletti oldalszám sem. Kívánom, hogy 18-ban se törjön meg a szokásos tempód, lendületed! :D
    Pacsi, nekem is 33 db beszerzésem lett, bár ezek közül van olyan, ami simán elegendő lett volna könyvtárból, így az idei cél az, hogy még átgondoltabb legyek, viszont néha meg tökre hiányzik a spontán könyvvásárlás - valahol egyensúlyt kéne találni :) Amúgy az, hogy könyvtárban dolgozol azért elég stimuláló, nem? :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Hú én is így vagyok, hogy idén még-még-még kevesebb könyvet szerezzek be! A könyvtár nagyon :D Főleg, hogy ott vagyok a 'tűzközelben' - látom mik jönnek, sokszor elsőként lecsaphatok valamire, és akkor ott a nyomás hogy gyorsan elolvassam és adhassam át a lehetőséget másnak is. Na meg néha a kezembe akad valami régebbi könyv, ami megszólít - ilyen most az Északi fény, amiről Miamona írt tegnap :)

      Törlés
  7. 155, az már tényleg szép mennyiség, de hát te vagy a mi könyvtároskisasszonyunk. ;)
    Örülök, hogy sok jó élményed is volt a könyvekkel, és hogy a posztolásban is aktív maradtál. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.