Önguglizás

június 28, 2016
- avagy mit ad ki a Google, ha rákeresek a blogom nevére? A nemsokára közelgő blogszülinap miatt is érdekes volt, hogy az évek alatt termelt bejegyzéseim kit, hol értek el. Az ötletet a Könyvesem blogról vettem, Nikitől.  
Van egy-két olyan bejegyzés, amin eléggé meglepődtem - mert senki nem szólt, hogy itt-ott megjelent tőlem valami, vagy belinkelték a blogot :D

Az első ilyen meglepő említés a blogomról, a Fodor Ákos munkásságának szentelt blogon van. Ahol kiemelték, hogy tavaly a nyári olvasmányaim közül a legutolsó verseskötete benne volt a nálam a Top5-ben.
link

Másik hűha élmény a Mandiner oldalon a Horrorstör bejegyzésemből idézgettek és belinkelték a blogot is, szóval egy szavam nem lehet :)

link
Könyvtáros ismerőseim projektje, a Könyvmentő - amiről írtam már korábban, ezt a bejegyzésemet a konyvtar.hu (sajnos már nem igazán működik) is közzétette.
link

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtár Tini Könyvklubjának blogján is be van linkevel a blogom :)
link
A Hófehér trilógiáról megemlékeztem a 2014-es évösszegzésemben - ez felkeltette a kiadó figyelmét is:
link
A Geopen Kiadó is felfigyelt egy bejegyzésemre, amit Alice Hoffman A tizenharmadik boszorkányáról írtam - egyik kedvenc könyvem, újra is kéne olvasnom!
link
A Joanne Harris lap.hu-n is belinkelte valaki az Egész évben karácsony c. novelláskötetről írt bejegyzésemet.
link
Blogger társak - ti is rá szoktatok guglizni a blogotokra, vagy magánemberként a nevetekre? 
Volt már hasonló hűha élményetek? :)

4 megjegyzés:

  1. Ez vicces dolog. :) Én a google analyticsben szoktam néha-néha körülnézni, néha érnek meglepetések. :D Jó ez a sok backlink a blogjainknak, megyünk tőle előre a gugliban. :D
    Már csak azt sajnálom, hogy a google egy hülye szabálya miatt a keresőkifejezéseknek csak a töredékét lehet látni, pedig régen azokon is mindig jókat röhögtem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű nekem azt be kéne normálisan állítanom, vagy megtanulni, hogy is kell használni :D
      Hasítunk! :D

      Törlés
  2. Nahát, tök jó! :) Én azt nem értem, ilyenkor miért nem dobnak egy üzit is, tök örülnénk neki, nem? :) Végülis tök hivatalosan emelik át, említik meg, linkelik be a blogot. :)
    Nekem tavaly volt egy ilyen élményem, rágúgliztam a blogra és komplett cikk-ként, forrással átemelték amit a Tari Annamária előadásra írtam - nem emlékszem pontosan de egy szülők-gyerekek pszichológiai kérdéseivel foglalkozó oldal volt, amibe pont illett az offline szülők online gyerekek téma. :)

    Jaj én is hiányolom, hogy több keresőkifejezést lássunk, nagyon szórakoztatóak voltak. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye-ugye? Annyira jól esik pedig, aztán ki tudja, még ki hol linkeli be az embert, amit a google meg se mutat!

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.