On Sai - Szürke szobák

A Könyvmolyképző Kiadó idén rukkolt elő azzal az ötlettel, ami külföldön már gyakori, hogy egy-egy sorozatrész megjelenése között, rövid sztorikat adnak ki a szerzőktől, enyhítve a rajongók várakozását. Idén két ilyen kisregény jelent meg: Böszörményi Gyula Ambrózy báró eseteinek 2. és 3. része közötti Beretva és tőr, és On Sai Szivárgó sötétség sorozatának szintén a 2. és 3. kötet között megjelent Szürke szobák című. 

A 120 oldalas - szellősen szedett ;) kisregényt befaltam egy délelőtt alatt, és továbbra is várom a 3. részt, ami Arthur címmel jelenik majd meg. 

A sztori közvetlenül a Lucy eseményei után játszódik - Scar megbukik a szexvizsgán és belökik a börtönbe, ahol fel sem ocsúdik és már harcolnia kell a megerőszakolás és/vagy kínzás ellen. A börtönben exügynökök vannak, akik nem tudnak napirendre térni a Scar körüli furcsaságokon. Főleg egy Késes nevű volt ügynöknek kelti fel az érdeklődését és kettejük nézőpontjából követhetjük a pár nap történéseit. 

Kegyetlen egy világ ez, ahol Scar eleinte folyamatosan szerepeket játszik - ezzel nem csak saját magát zavarja össze, hanem a többi elítéltet is. Ki is ő? A szende szűz, a gyilkológép furcsa harcmodorral, valami nagyobb részese - erre utalnak ez elszólásai és a körülmények ahogy behozták. 
"Apád nem mondta, hogy ha valami elől menekülsz, egyre nagyobb mértékben hozza vissza az élet?"
Rövid, de annál izgalmasabb volt ez a kisregény! Előrevetíti a harmadik rész fontos történéseit és problémáit. Remélem Késessel is találkozunk még, mert megkedveltem :)
Nagyon tetszik a kiadás is, jó kézbe venni, a borító a többi sorozatrész küllemét idézi a dombornyomott betűkkel. 
Várom a folytatást!

5/5

Hasznos linkek:
On Sai blogja

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016
Sorozat: Szivárgó Sötétség 2,5
Oldalszám: 120
Ár: 2299 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Soha ne add fel! Scar a szexvizsgán kitartott az elvei mellett. Ám mindennek ára van, cserébe a titkosszolgálat félelmetes börtönébe kerül. A hatalmas csarnokban nincsenek őrök, minden automatizált, de négyszáz keménykötésű rabbal van összezárva. Vajon elég erős a túléléshez? 
Rossz döntést hozott? Hol van Isten, amikor olyan közeli a Gonosz? 
Vagy pontosan ott van, ahol lennie kell? Késes, a festett szemű arénaharcos, a börtön öntörvényű magányos farkasa minden lépését figyeli. Miért köt bele Scarba újra és újra? Mi ez a különös kapcsolat kettejük között? 
Szivárog a sötétség, de szivárog a világosság is, míg kettejük párharca folyik. Ha minden elveszett, és nincs kiút a reménytelenségből, akkor is elég az emberben lobogó fény? 

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.