Dorothea Benton Frank - Magányos nők klubja

Ha egy könnyed, nyári olvasnivalót kerestek, akkor ez a borító nem fog félrevezetni benneteket! :) 

Dorothea Benton Frank hazánkban még nem igazán ismert, ez az első regénye magyarul. Az írónő dél-karolinában született és romantikus regényeiben, amik The New York Times toplistáin is megtalálhatóak, ezt a környezetet dolgozza fel. 
Az amerikai délen játszódó könyveket nagyon szeretem, mindig elvarázsol az a környezet - a szereplők segítőkészek, összetartóak és sok szó esik finom ételekről is - ebben a könyvben mindezt megtaláltam! :)

Lisa St. Clair az ötvenes éveiben járó ápolónő, aki Charlestonban él és egy idősek otthonában dolgozik. Eléggé magányos, nincsenek barátai, a múltjában volt pár kudarca amik miatt nem mozdul ki a csigaházából. Van egy huszonéves lánya, de vele valami miatt nem áll szóba. 
Suliivan's Island forrás
A fordulat akkor következik be az életében, amikor egy korabeli rákos nő meghal a Palmetto-házban és ő úgymond megörökli a két barátnőjét. Látásból ismeri Suzannet és Carriet, segít nekik a temetés körüli ügyekben, jól kijönnek egymással és összebarátkoznak. Összeköti őket a reggeli séta a parton és Kathy hagyatékának és titkainak felderítése.
forrás
Ez a regény egy tipikus chicklit, bár a főszereplők nem mai 'csirkék' - a koruk pontosan nem derül ki, de 50-60 közöttiek, válások és több krízis után. Érdekes volt róluk olvasni, tetszett, ahogy összebarátkoztak és fokozatosan mindegyikük élete megváltozott és elérték a boldogságot.

Volt olyan rész, ami kissé erőltetett volt, vagy túl sablonos, de összességében egy kedves, jó hangulatú regényről van szó, ami csodálatos helyen játszódik! Szívesen olvasnék még ezen a helyen játszódó regényeket - az írónőnek van egy teljes könyvsorozata (Lowcountry tales) amiben a helyszín a Charleston környéki kis szigetek! :)

4/5

Kiadó: 21. Század Kiadó
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: All the Single Ladies
Oldalszám: 318
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Mesés tengerparti világba repíti az olvasót eleven ritmusú, hangulatos regényében a The New York Times sikerszerzője, a romantikus történetek világszerte ismert mestere, a nálunk most bemutatkozó Dorothea Benton Frank.
A történet kezdetén három mit sem sejtő nőt hoz össze egy tragédia és egy rejtély. 
Lisa St. Clair csupa szív ápolónő, aki mindenről lemondva nevelte zabolátlan lányát, Marianne-t, miután a férje huszonnégy éve magára hagyta őket, és gyerektartás gyanánt évente egy lottószelvényt küldött. Egy szép napon azonban a volt férj ismét felbukkan, és magával csalja a lányt. 
Így amikor Lisa legkedvesebb betege, Kathy meghal, a magányos Lisa hozzácsapódik Carrie-hez és Suzanne-hoz, volt betegének leghűbb barátaihoz. A három nő élete összefonódik, megosztják egymással problémáikat, de bármilyen eseménydús is így együtt az élet, valahogy mindig visszakanyarodnak Kathy rejtélyéhez. Ki volt ez a nő? Mit jelentett rövid élete? 
Lisa, Carrie és Suzanne lassanként megfejtik a titkot, és terveket kezdenek szőni: hogyan tegyék örömtelibbé saját életüket. Míg végre rádöbbennek, hogy a szingliség nem egyenlő a magánnyal.
Dorothea Benton Frank megmutatja, hogy a barátságnál nincs erősebb kötelék, és a szerelem jóval több, mint rátalálni az igazira. Az olvasót magával ragadja a dél-karolinai tengerpart és Charleston varázsa, mialatt ezekről a remek magányos nőkről olvas, akik előtt még ott az egész élet.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.