Friss könyvek - Július

június 26, 2016

M.C.Beaton - Agatha Raisin és a gyilkos lekvár 
Megjelenik: 2016. július 4., 3500 Ft, Erawan
Agatha Raisin már épp unatkozni kezdene, amikor az egyik szomszédos falu lelkésze nyaggatni kezdi: legyen sajtósa és közönségszervezője jótékonysági ünnepségüknek, melynek bevételét templomuk felújítására fordítanák. Hogy végül Agatha kötélnek áll, abban nem kis szerepet játszik az elbűvölő külsejű és gyanúsan zöld szemű George Selby, a fesztivál helyi szervezője és a lelkész barátja. A szabadtéri mulatság azonban szörnyű fordulatot vesz.

Max Gladstone - Nagyrészt halott
Megjelenik: 2016. július 5., Ft, Agave
Alt Coulumb városának Kos nevû Tűzistene váratlanul elhalálozik, és a feltámasztását egy nemzetközi halottlátó cég kezdő munkatársára, Tara Abernathyre bízzák. A feladat komolyságát jelzi, hogy az isten nélkül maradt négymilliós metropoliszban bármelyik pillanatban leállhatnak a gőzfejlesztő gépek, így nem fognak közlekedni a vonatok, és pusztító zavargások törhetnek ki. Tara egyetlen segítsége Abelard, a halott isten láncdohányos kispapja, akinek érthető okból válságba került a hite. Ráadásul kiderül, hogy Kos nem egyszerűen meghalt, hanem meggyilkolták, és az ügy Alt Coulumb bírósága elé kerül. Tara és Abelard hirtelen nagy veszélyben találják magukat, mert valami olyan dologba nyúltak bele, amibe nem kellett volna. Az igazság kiderítésére indított nyomozásuk tétje így már nem csak Alt Coulumb halvány reménye az életben maradásra, hanem a saját életük is. Max Gladstone úttörő, az epikus fantasyt városi környezetbe helyező, paranormális jelenségekkel és különleges lényekkel keresztező regényében a kőből faragott vízköpők minden eddiginél fontosabb szerepet töltenek be, a mágusok pedig villámokon utaznak, miközben az igazságosztás egy szűk elit kör privilégiuma, akik a jó és rossz közti határvonalat már rég eltörölték.


Dr. Somorjai Ferenc, Thomas Veszelits - Prága útikönyv - kivehető térképmelléklettel
Megjelenik: 2016. július 7., 2999 Ft, Maxim Kiadó
Prága a Kelet legnyugatibb metropolisza. Európa szívében fekszik, pontosan Berlin és Bécs között, és mindkét világ erényeit egyesíti. Az "arany város" számos arcát mutatja az ide látogatóknak: a Károly hídon sétálók vagy az Óvárosi teret megtekintők élvezhetik Prága középkorias hangulatát, de a Moldva gőzhajóin a legmodernebb dzsesszzene szól, és úton-útféle hollywoodi filmforgatásokba botlik az ember.Fedezze fel útikönyvünk segítségével Prága sokszínűségét! Legyen szó pihenésről vagy kultúráról, családi vakációról vagy egyéni utazásról, kiadványunk segít Önnek, hogy megtalálhassa a város legszebb és legérdekesebb helyeit. A kötet szerzője elismert hazai idegenvezető, aki a magyar utazók igényei és érdeklődése szerint állította össze az útikönyvet. A kivehető térképmelléklet és a számos alaprajz, és sétatérkép biztosítja, hogy a városnézés során Ön soha ne tévedjen el.


Chris Anderson - Így készülnek a TED-előadások
Megjelenik: 2016. július 18., 3900 Ft, HVG Kiadó
Egy szakértő útmutatója ahhoz, hogyan kell feledhetetlenné tenni egy előadást. Chris Anderson azóta, hogy 2001-ben átvette a TED vezetését, bebizonyította, hogy a kellő körültekintéssel megszerkesztett, rövid előadásokkal lehet a legjobban empátiát ébreszteni, lelkesíteni, tudást és információkat átadni, álmokat megosztani. Egy előadás, ha jól csinálják, képes felvillanyozni az egész nézőteret, és átalakítani a közönség világnézetét; hatásosabb lehet, mint bármilyen írott szöveg. Ebben a könyvben magyarázatot kapunk arra, hogyan megy végbe ez a csoda, és egy eszköztárat ahhoz, hogy mi magunk is képesek legyünk az efféle csodatételre. Nincs kőbe vésett képlet; ne legyen két egyforma előadás. Vannak, viszont, eszközök, amelyek bármely előadót naggyá tehetnek.  A leginspirálóbb TED-előadások hátterében ott munkálkodott Chris Anderson, és most megosztja velünk a nagy kedvencek, Sir Ken Robinson, Amy Cuddy, Elizabeth Gilbert, Salman Khan, Dan Gilbert, Monica Lewinsky és több tucatnyi társuk tanácsait. Ők igazítanak el minket a legfontosabb kérdésekben, kezdve azzal, hogyan ácsoljuk össze az előadás tartalmát, egészen odáig, hogyan lehetünk igazán hatékonyak a színpadon. Ez az új, 21. századi kézikönyv az igazán eredményes kommunikációhoz, és kötelező olvasmány mindazoknak, akik készen állnak arra, hogy gondolataikkal nyomot hagyjanak a világban.

Szaniszló Ági - Keep Calm & Nyomás London 
Megjelenik: 2016. július 21., 2999 Ft, Figyelem Kiadó
Londonba költöznél? London a második legnagyobb magyar város, tartja mostanában a közkeletű mondás. Rengetegen indulnak útnak, és mindenki egy segítő társra vágyik. Ez a könyv segítségedre lehet már indulás előtt is, és akkor is, amikor elkezded az új életedet. Hogyan találjunk szállást Londonban, és mire vigyázzunk? Hogyan kell angol önéletrajzot írni, és hol érdemes állást keresni? Milyen feltételei vannak a brit állampolgárságnak? Hogyan lehet céget alapítani Angliában? És általában milyen is az élet Londonban bevándorlóként, és mire kell figyelni? Szaniszló Ági több mint 10 éve költözött Anglia fővárosába, hogy kipróbálja magát angol nyelvterületen is. Azóta sok minden történt vele, de végre igazi londoninak mondhatja magát, aki szép karriert futott be. Könyvében azoknak próbál segíteni, akiknek már csak egy utolsó ösztönző szó hiányzik, hogy belevágjanak életük legizgalmasabb kalandjába, de azoknak is szól, akik már belevágtak, de kicsit elakadtak és kell egy kis segítség, vagy egy történet, amelyből láthatja, hogy másnak is vannak és voltak nehézségei, de túl lehet rajtuk lépni, és igenis sikeresek tudnak lenni a magyarok külföldön is. Ha ezt magaddal viszed, sikerrel járhatsz.

6 megjegyzés:

  1. A Nagyrészt halottra nagyon kíváncsi vagyok. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a Keep Calm & Nyomás London eléggé elkésett....
    Max Gladstone engem is roppant izgat
    Illetve lesz még Courtney Milan könyv A hercegné háborúja és ő különleges történelmi romantikusokat ír, mert kiváló karakterei vannak valamit osztálykülönbségek és báltermeken, intrikákon kívül is sokat mozgatja a szereplőit.

    VálaszTörlés
  3. A Keep Calm időzítése így a Brexit után, tényleg érdekes. ... egyébként jó a design. :)
    Ez a Prága útikönyv jó lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi a design commentet ;)... szerencsere meg igy nepszavazas Brexiteredmeny utan sem valtozott semmi szoval azt gondolom nem kestem sokat ;). Koszi, Szaniszlo Agi

      Törlés
  4. Engem is megfogott ez a Nagyrészt h. könyv - eléggé érdekes világot teremtett az író!
    Hát a Brexit - nem követem a híreket, de ellehetetlenítené a migrációt teljesen?

    VálaszTörlés
  5. Szia Dóri, nagyon klassz a blogod, és külön köszönet amiért az én könyvemet is említed (Keep Calm & Nyomás London)! :) szeretném azt hinni, hogy a Brexit egyelőre még semmin nem változtat a következő jó pár évben, így nem hinném, hogy elkéstem bármivel is. A könyvet egyébként 2 éve kezdtem írni amikor még híre-hamva sem volt a Brexitnek :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.