Könyves-filmes - A legújabb YA sorozatok

augusztus 31, 2013
Tumblrön nem győzöm kapkodni a fejem a különféle képek, videók miatt, amik mind népszerű young adult könyvsorozatból készült filmekből származnak.
Ebben a bejegyzést összegyűjtöm a legújabb ilyen filmeket; nem mondom, hogy meg is nézem őket, mert már kezdek belefáradni ezekbe a sorozatokba, egyre inkább az egyedi könyveket- filmeket igyekszem magamévá tenni :) A három közül a Csontváros és a Beavatott az esélyes arra, hogy meg is nézem :)

Cassandra Clare - Csontváros (The Mortal Instruments 1. =A végzet ereklyéi)
2013 augusztus 29
"Clary Fray (Lily Collins) egy rejtélyes gyilkosságot követően rájön, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és a világ, amiben eddig élt nem is olyan átlagos, mint amilyennek képzelte. Miután édesanyja (Lena Headey) eltűnik, Clary csatlakozik az Árnyvadászok csapatához, akik megmutatják neki New York valódi arcát: egy démonokkal, vámpírokkal, vérfarkasokkal, félelmetes lényekkel teli világot. Az ősidők óta tartó küzdelemnek most már Clary is részesévé válik, és az Árnyvadászokkal együtt veszi fel a harcot a démonok ellen."


Richelle Mead - Vámpírakadémia (Vampire Academy)
2014 február 14 (USA)
"A világsikerű sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk."


James Dashner - Az útvesztő (The maze runner)
2014 február 14 (USA)
"Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül."
Veronica Roth - A beavatott (Divergent)
2014 március 21 (USA)
A könyv fülszövege: 
"Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is."
Elsőre A burok (még zuhanás is van benne) és Az éhezők viadala mixének tűnik a film...

+1
Kiera Cass - A párválasztó (The Selection)
Ebből nem mozifilm, hanem sorozat készült volna, az egyik nagy amerikai csatornánál, a CW-nél. Érdekesség, hogy egyes jeleneteit Pesten forgatták, a várban; sajnos, vagy sem a csatorna mégsem rendelte be a sorozatot.

Érdekességek:
  • A napokban Zakkant is írt ilyen posztot, ő a korábbi filmekről is szót ejtett ;)
  • Az idén várható könyvadaptációkról itt olvashattok.
  • Várhatóan megfilmesítik majd Scott Westerfeld Csúfok sorozatát, Maggie Stiefvater Shiver és A Holló fiúk könyveit, Neil Gaimantól A temető könyvét, ezekről még nincs túl sok információ, de figyelemmel kísérem őket ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.