Abigail James - Szeresd ​a bőröd!


Abigail James, angol szépségterapeuta könyvére a könyvtár polcán bukkantam - nem sok újdonságot vártam tőle a Bőrügyek és Tajti Ildikó könyve után, de aki még nem olvasott átfogó könyvet a bőrápolásról, annak nagyon hasznos lehet. A fent említett két könyvtől különbözik abban, hogy Abigail a karrierje alatt kitapasztalt módszereket, életmód tippeket is megosztja - nem szorítkozik csak a bőrünk jellemzőire, igényeire.

Az első fejezet logikusan egy könnyedebb biológiai áttekintő, amiben megismerjük a bőrünk felépítését; a hormonok, a víz vagy épp a napsugárzás hatásait. A második fejezetben megtudhatjuk miért okoz a stressz pattanást - sok felnőtt küzd ezzel; vagy miért is olyan szépítő az alvás. Emellett több stresszoldó tippet is olvashatunk, sőt jógagyakorlatokat is követhetünk a megadott leírás és illusztrációk segítségével. 

Érdekes volt az életkor szerinti áttekintés: tinédzserkortól az idős korig olvashatjuk hogy milyen problémák jöhetnek elő, vagy milyen változások érik az adott időszakban a bőrt. 
A bőrápoló készítményekről is kapunk egy általános áttekintést - ez a rész főleg a kezdő bőrápolóknak lesz hasznos.

A hagyományos kínai orvoslás szerinti arcfelosztásról is olvashatunk, amelyben az egyes részek az egyes szervek működésére utalnak, ez és az arcakupresszúra (amihez szerencsére elég egy ujjunk, nem kell tűvel bökdösni :)), sok újat tartogatott nekem is. 

A bőrápolásnál fontos téma az emésztés, az ételek kérdése is - hisz először a bőrünkön ütközik ki, ha valami nem megfelelőt ettünk. A cukor, a feldolgozott ételek ártanak a leginkább, de a kávéfogyasztást is hasznos csökkenteni a könyv szerint ha szép bőrt szeretnénk.

Akik szeretnek otthon készíteni arcápoló termékeket azok kapnak több 'receptet' is, megismerhetünk arckezeléseket is: a hámlasztásról is szó esik, ill. a drágább, szalonokban elérhetőekről is, mint például a vákuumos arckezelés, mikrodermabrázió, vagy épp a botox. 

Több oldalnyi 'gyakori kérdések' és a rájuk adott válaszok zárják a könyvet, ami szintén praktikus volt. 

Tetszett, hogy nem akar egy tökéletes életmódmenetrendet - étrendet eladni nekünk a szerző, hanem kijelenti, hogy ha az időnk 70%-ban odafigyelünk magunkra (étrend, bőrápolás, egészségmegőrzés) akkor a fennmaradó 30%-ban elengedhetjük magunkat.
Sokrétű ez a könyv, ami könnyed formában avat be a bőrápolás témaköreibe - azoknak ajánlom elsősorban akik még nem olvastak hasonlót, vagy szeretnék megreformálni a bőrápolással kapcsolatos rutinjukat. 

4/5

Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás éve: 2018
Eredeti cím: Love your skin
Oldalszám: 192
Ár: 4495
Borító: 4/5

Fülszöveg:
Bármilyen meglepő, ahhoz, hogy a bőrünk életkortól függetlenül szép legyen, nem elég a smink és a felületi bőrápolás. A könyvből praktikus tanácsokat kapunk a helyes táplálkozáshoz, a stresszoldáshoz, a megfelelő testmozgáshoz, a bőrápoló készítmények kiválasztásához, az otthon végezhető vagy a kozmetikusnál elérhető kezelésekhez. A könyv végigvezet azon a tanulási folyamaton, amelynek eredményeképpen könnyű lesz szeretni a bőrünket.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.