John Green&Maureen Johnson&Lauren Myracle - Hull ​a hó

Ebben a könyvben három rövid történetet olvashatunk a három amerikai YA írótól. A nevek közül nekem egyedül John Green volt ismerős, de a többiektől is jelentek meg már magyarul is könyvek. Pár éve volt róla szó, hogy idén érkezik mozifilm is a könyvből, de semmi friss információt nem találtam erről. 
Ezt a könyvet már hónapok óta kinéztem, hogy jó lenne elolvasni karácsony előtt. 

Az első történet, Az ünnepi expressz kicsit abszurd módon indul: Jubilee 16 éves lány, aki karácsonykor egyedül marad otthon. Szülei megszállott 'manófalu' gyűjtők, akik a vásáron belekeverednek egy zavargó csoport közé és őket is letartóztatják velük együtt. Szülei barátja elintézi, hogy Jubilee (aki amúgy utálja a nevét, és inkább Julienak szólítattja magát) vonattal elinduljon floridai nagyszüleihez. Ám nem jut messzire, az év legnagyobb havazásába fut bele a vonat néhány várossal arrébb és meg kell állniuk. Julie leszáll a vonatról, amiben szerepe van egy csapat idegesítő pomponlánynak és inkább célba veszi a főút melletti goffrizót. Itt találkozik egy kedves sráccal, aki menedéket ajánl neki. A lánynak ez a kis kiruccanás felnyitja a szemét, hogy az álompasinak tartott barátja igazából nem is foglalkozik vele - annál többet ez az alig pár órája megismert, kicsit borongós fiú...

A pomponisztikus karácsonyi csoda eseményei szintén a goffrizó körül forognak - egy baráti trió szeretne eljutni ide, a pincér srác hívására - miszerint nagy bulit csaphatnak a pomponlányokkal. Tobin, JP és 'Hercegem' nagy erőfeszítések, egy kerék kitörése, hóban caplatás és néhány üldözővel a nyomukban próbálnak eleget tenni a hívásnak. A romantikus szál itt sem marad el, bár az elején nem igazán lehetett érteni a viszonyokat a trióban - de itt is a történet végére eljutnak egyfajta 'megvilágosodásig'.

A malacok védőszentjének főszereplője egy lány, akiről már az első történetben olvashattunk: Addie, aki épp szakított a barátjával - egy emailben új esélyt kér tőle, de hiába várta a Starbucksban, hogy eljöjjön. Közben kap egy feladatot barátnőitől, és be kell látnia, hogy tényleg meg kell változatnia viselkedését, mert hajlamos csak magával foglalkozni, a saját elvárásaival és vágyaival és azokhoz akarja idomítani az embereket. 

Mindhárom történetben van romantikus szál - a szereplők kiszakadva a hétköznapokból ott találnak szerelmet, ahol nem is gondolták volna - egy idegen városban, egy régóta ismert emberben illetve rájönnek, hogy az igazi szerelemnek nem kell mindig 'ordítania'.  
Egy fokkal jobban tetszett, mint a Dash és Lily 2., de igazából itt is hasonló problémáim voltak egyes szereplőkkel mint abban - mivel kamaszok, ezért a párkapcsolatban sokat bizonytalankodnak, nem jelentenek ki egymás között alapvető dolgokat, és felnőtt fejjel ez annyira idegesített. Legjobban az utolsó történet főszereplője, Addie, akit teljesen eltájoltak a hollywoodi filmek és rajzfilmek ezért barátjától mindenképpen valami grandiózus tettet vár, és hiába tudja hogy a fiú egyáltalán nem ilyen, nem tudja és akarja így kifejezni az érzelmeit, mégis erőlteti. 

Egyszeri olvasásra ajánlom, főleg a YA történetek kedvelőinek :)

4/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: Let it snow
Oldalszám: 314
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Akár egy tökéletes karácsonyi ajándék…
A karácsony varázsát az utóbbi idők három bestseller-szerzője – JOHN GREEN, MAUREEN JOHNSON és LAUREN MYRACLE – kelti életre egymáshoz kapcsolódó, kacagtató és elbűvölő történeteiben, amelyek úgy szólnak szerelemről, romantikáról és csókokról, hogy az olvasónak a lélegzete is eláll tőle.
„Olyan mulattató komédia, hogy Shakespeare-hez is méltó lenne.”
– Washington Post Book World"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.