12 napos blogger kihívás - 9. nap

augusztus 12, 2016

9. nap
Mutasd meg nekünk hogyan csinálsz valamit! 

Sokat gondolkoztam mit írjak ehhez a feladathoz. Úgy döntöttem maradok a könyveknél, így összegyűjtöttem néhány tippet hogyan tudjátok a legolcsóbban beszerezni a vágyott könyveiteket ;)
Mivel olyan mennyiségű könyvet veszek havonta, vagy két havonta, amit sok ember egyszer egy évben (vagy akár évek alatt), ezért nekem mindig is fontos volt, hogy tudjak a hobbim ezen a részén spórolni is.

- a nyár kivételével a nagyobb könyvkereskedők (Líra, Libri-Bookline, Alexandra, Book24 - ők a kedvenceim is egyúttal) hetente hirdetnek akciókat X téma, vagy X kiadó könyveire - ezek általában 20-30-40 vagy akár nagyobb %-úak is lehetnek. Ezért ha van egy meghatározott könyved, ismered a kiadóját, de még nem sürgős megvenned, akkor várj ki egy ilyen heti akciót!

- minden könyváruház tart időnként raktárkisöprést, ami nagy akciókat jelent 50-től akár 90%-ig. Ilyen most nyáron az Alexandra és a Líra nagy nyári akciója is. De van Bp-en egy erre szakosodott bolt, a Könyvudvar, ahol szintén rég elfeledett könyvekre lehet bukkanni jó áron - a kínálat folyton változik, én már jó párszor (személyesen is) vettem könyvet. Amit nagyon szeretek, hogy a hírlevél nagyon közvetlen, na meg hogy sokszor akadtam már valamilyen gyöngyszemre itt. 
forrás
- ha nem ragaszkodsz az új könyvhöz, akkor antikvár példányként is olcsóbban megszerezhetsz szuper könyveket (nekem egy ilyen nagy fogásom Byatt Mindenemje, ami azt hiszem 1200 Ft volt a Líra antikár részlegén). Az antikváriumokat egyre többször megtaláljuk az interneten, akár a teljes készletüket át tudjuk böngészni itt - nekem a kedvencem az antikvarium.hu és a Régi könyvek. Plusz a fent említett nagy könyvkereskedéseknek is van antikvár részlegük, ahol akár sok kis antikvárium kínálatából tudunk központilag rendelni ;)

- figyeld a moly két zónáját - az egyik az Akciós könyvek, ahol nem csak a fent említett nagyobb akciókról lehet hírt kapni a többiektől, hanem már a kiadók, könyvkereskedős is megosztják itt az infókat, ha náluk érdemes kihasználni valamilyen ajánlatot. A másik ami nagy kedvencem lett az utóbbi években: Könyvolcsósító kuponok - itt sokan felajánlanak kedvezményre jogosító kuponokat, amiket jó esetben miimum 25% kedvezményre be lehet váltani, érdemes figyelgetni ezt is.

- vegyél könyvet másoktól, vagy cserélj - ennek is egyre több módja van: moly.hu-n belül, rukkolán, jófogáson, vagy valamilyen Facebookos csoport segítségével. Én legtöbbször a molyt szoktam erre használni, de már jófogáson/apródon is 'szabadultam' meg így könyvtől.

Ha meg a legolcsóbban szeretnék könyvélményhez jutni, akkor ugye tudjátok hova kell mennetek?
"Nem nehéz szórakozni, ha van könyvtári olvasójegyed."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.