2016-os fantasyk

augusztus 18, 2016
Most olvasom - lassan befejezem - Jo Walton Mások között c. regényét, amiben a főszereplő egy igazi könyvmoly és kedvencei a scifi regények. Akkor a címben mit keres a fantasy műfaj? :D Maga a könyv viszont fantasy, és a molyon böngészve találtam is egy kihívást, ami az idén megjelent fantasy könyvek olvasására buzdít. Végignéztem a listát és többet kipipálhatok róla, de több igéretesnek tűnő könyv még vár rám. Úgy gondoltam az őszi hónapokra igazán jók a fantasyk, mert engem ezek a történetek tudnak a legjobban 'elvarázsolni'.

A következő hónapokban az alábbiakra szeretnék sort keríteni:
  • Virág EmíliaBoszorkányszelídítő (Sárkánycsalogató 2.) - szeptember közepén fog megjelenni, nagyon kíváncsi vagyok rá. Amikor először láttam a borítót még le se esett, hogy ez a Sárkálycsalogató szerzőjének az új regénye. Azt nagyon üdítő magyar fantasy volt, szerintem ez a könyv is nekem való :)
  • Max Gladstone: Nagyrészt halott - érdekes krimi-urban fantasy keveréknek tűnik, még nem hallottam a szerzőről, de jó értékeléseket kapott.
  • Imre Viktória Anna: A bosszúszomjas doktor - Annától még nem olvastam semmit, de már felvettem a listámra a Kísértés Rt. könyvét, de most esélyesebbnek látom, hogy először ezzel ismerkedjek meg. Egy alternatív Londonban játszódik ez a sztori, ami egy új sorozat kezdő kötete.
  • Ben Aaronovitch Föld ​alatti suttogás (Peter Grant 3.)- tuti befutó nálam ez a könyv is, az előzmények tetszettek, és ... London! :)
Amiket már olvastam a listáról:
A teljesítéshez 6-ot kell elolvasni, de azt hiszem a fentiek közül legalább háromra minimum sort kerítek :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.