Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2022

Augusztusban nem vettem könyvet, csupán két újdonság érkezett hozzám, de ezeket el is olvastam :) 

A hónap közepén ismét volt két hetes nyári leállásunk. Ekkorra időzítettem a nagy könyvespolc takarítást- szelektálást, amelynek eredményeképp majdnem 100 könyvre bővült az eladó polcom, ill. többet le is selejteztem. Ez is segített kétszer meggondolnom, hogy rendeljek-e könyvet :D Jövőre is jó útmutató, hogy felejtsem el a nagy akciókat, mert ezek a kötetek a legtöbbször évek óta olvasatlanul állnak.

A leállásra a másik tervem volt, hogy folytatom Robin Hobb Élőhajó sorozatát, amit néhány napon belül be is fejezek - 2x 1200 oldalas monstrumokról beszélünk - ezért is szerepel 'csak' 9 (9,5) könyv az augusztusi olvasmánylistámon. :D

Szerzemények

1. C. J. Cooke: A világítótorony boszorkányai
2. Shelby Van Pelt: A boldogságnak nyolc karja van

Olvasmányok

1. Bella Ellis: Ördögi ​csontok 5/5
2. Jody Houser: Stranger Things 3. – Tűzben égve 3/5
3. Almási Kitti: A Te döntésed 5/5
4. Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 5/5
5. C. J. Cooke: A világítótorony boszorkányai 5/5
6. Agatha Christie: Cipruskoporsó 5/5
7. Turi Tímea: A dolgok, amikről nem beszélünk 4/5
8. Robin Hobb: Őrült hajó I-II. 5/5
9. Shelby Van Pelt: A boldogságnak nyolc karja van 5/5

A havi újraolvasáshoz egy könnyű olvasmányt választottam - a Heartstopper képregény első kötetét. Tavaly decemberben angolul kezdtem el olvasni a sorozatot, jól esett újra elmerülni ebben a cuki világban.

Agatha Christie életműből ismét egy remek darabot választottam: a Cipruskoporsót már egyszer elcsíptem félig a tévében, így valamennyire ismert volt a történet, de most újra is néztem a regény befejezése után.

A nyári friss megjelenések közül három különleges történetet olvastam. Még júliusról csúszott át a Brontë nővérek nyomoznak sorozat 2. része, az Ördögi csontok amit jó szívvel ajánlok, tökéletes borzongató olvasmány ;) A világítótorony boszorkányai szintén ideális olvasmány lehet az őszre, gyorsan olvasható, pörgős, baljós történet egy családról és egy ősi szigetről. A boldogságnak nyolc karja van pedig egy igazi lélekmelengető történet barátságról, gyászról és újrakezdésről.

Almási Kitti legfrissebb könyve válogatás a korábbi műveiből - előadásaiból, ha még nem olvastatok tőle akkor ajánlom kezdésnek. Tetszett, bár utólag már nem érzem erős olvasmányélménynek. 

Turi Tímea verseskötetét július végén szereztem be kávéáron, nem is halogattam sokat - újraolvasandó.

Stranger Things képregény inkább csalódás volt, de azért elolvasom a következő részeket, ha a kezembe kerülnek.

Na és a nagy falat, Robin Hobb amerikai fantasy író hajós-kalózos sorozatának folytatása: Tavaly nyáron olvastam el az első részt és sikerült egy évig halogatnom a folytatást. Szépen hozta azokat a dolgokat, amiket megszerettem az első részből, de a 2. rész vége felé már kezdett elfogyni a lendületem. A 3. rész előtt be is csusszant A boldogságnak ..., utána viszont új lendületet vettem és már a 3. rész háromnegyedénél tartok. Nagyon tetszik ez a világ, amit RH felépített, az egy év kihagyás se volt gond, mert sok mindent elismétel a szerző - ezt már untam is néhol. Nem mondom, hogy túlírt a regény, de lehetne egy cseppet rövidebb. Ettől függetlenül nagyon egyedi történet - ajánlom, ha szeretnének egy különleges lélektani/családregény/fantasyt olvasni.

Filmek - sorozatok

A leállásra időzítettem a sorozatdarálást :D Előfizettem a Netflixre és sorra került több sorozatévad: Birmingham bandája 6. évad, Végtelen matrjoska 2. évad, Locke&Key 2. és 3. évad, Sandman 1. évad.

Több filmet is kipipálhattam a várólistámról: Amikor Marnie ott volt, Álom két keréken, Szél támad, Ne nézz fel, Mit gondolnak a macskák. Ill. egyszer moziban is voltunk - A gyilkos járatot néztük meg. 

Mindenmás

Ahogy említettem augusztus meghatározó része volt a két hét szabadság, ami alatt sokat pihentem ill. sokféle tartalmat fogyasztottam :D

Egy régóta tervezett múzeumi látogatásra is sort került, Zitával is találkoztunk, még egyszer strandoltunk a Balatonon mielőtt jött a lehűlés és újra volt Savaria Karnevál, kedvenc zenekarom - a Vad Fruttik is fellépett, így a koncertélmény sem maradt el :))

Összességében jól telt a nyár, sokféle programmal, de várom már az őszt is - olvasmányok, a természet és a tervezett kirándulások miatt is :D

Többiek augusztusa:

Kata, Amadea, Pupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.