Friss könyvek - Július&augusztus

július 20, 2017
Nem nagyon találtam a nyári hónapokra olyan sok érdekes friss megjelenést, ezért összevonva gyűjtöttem össze a most megjelenő könyveket. A bejegyzést szokás szerint frissítem majd, ahogy találok valami ígéretes újdonságot ;)

Thomas McName: A ​macskák lelki élete 
Megjelenik: 2017. július 5., 3490 Ft, Jaffa Kiadó
A ​macskák, ezek a rejtélyes, titokzatos lények, az ezredfordulóra az ember talán legnépszerűbb háziállatai lettek, akik előszeretettel szegődnek mellénk lakótársul. A tudomány egyre több mindent tár fel arról, hogy vonzó külsejük mögött valójában milyen belső világ lakozik. Milyen érzelmeket táplálnak irántunk és egymás iránt? Mit akarnak közölni velünk? Mi húzódik meg hibbantnak tűnő és néha kiszámíthatatlan viselkedésük mögött? Mit várnak tőlünk, mit tehetünk azért, hogy jobb életük legyen? A macskák lelki élete című könyvben Thomas McNamee nem kisebb dologra vállalkozik, mint hogy a legújabb kutatások mélyére ásva kifürkéssze, milyen ösztönzőerők mozgatják ezeket a gyakran kiismerhetetlen teremtményeket. McNamee szakértőkkel konzultál, és keres magyarázatokat a macskák rejtélyes viselkedésére, például arra, hogy egy emberekkel teli szobában hogyan szúrják ki az egyetlen személyt, aki nem szereti őket. A macskák lelki élete című kötetben McNamee saját személyes történetét is olvashatjuk: Augusta nevet viselő, örökbe fogadott fekete kismacskájáról, aki nélkül már el sem tudná képzelni az életét. A könyvet olvasgatva egyre tisztább képet kapunk arról, vajon miként foglalhattak el a macskák ilyen kiemelt helyet az emberek világában és szívében. Így aztán egyre jobb társai lehetünk doromboló kedvenceinknek, és felismerhetjük, milyen sok mindent tehetünk értük, ha valóban odafigyelünk arra, mit kommunikálnak felénk.

Mats és Susan Billmark: Tanulj ​meg ÉLNI!
Megjelenik: 2017. július 5., 2390 Ft, Bioenergetic Kiadó
Sokszor ​észre sem vesszük, hogy megállás nélkül gondolkodunk. A kis hang a fejünkben megjegyzéseket tesz, eltöpreng, ítélkezik, összehasonlítgat, elégedetlenkedik és így tovább. Ezek a gondolatok stresszt, alacsony önbecsülést, boldogtalanságot és csalódást eredményezhetnek. 
Az értelmünk és a gondolataink emberként a legnagyobb érdemünk, de ha a zaj a fejünkben átveszi az irányítást, és emiatt nem tudjuk élvezni a pillanatot, akkor a gondolatok teherré válnak. Valódi örömöt csak a jelenben tapasztalhatunk meg, hiszen a jelenben élünk – csak nagyon ritkán figyelünk oda rá. Lehetetlenné teszi a folyamatos fecsegés a fejünkben. Mats és Susan Billmarks inspiráló művéből megtudhatjuk, hogyan emelkedjünk felül a hétköznapok stresszhelyzetein, szorongásain és félelmein. Saját tapasztalataikat megosztva magyarázzák el, miért fontos, hogy a jelenben éljünk ahhoz, hogy életünk nyugodtabb, boldogabb és harmonikusabb legyen, hogy párkapcsolataink optimálisan működjenek. Mindez egy fantasztikus utazás kezdete, amely soha nem tapasztalt lelki békéhez, metszően tiszta tudatossághoz, boldogsághoz és vitalitáshoz vezet. 
Tanulj meg ÉLNI – itt és most!

Edith Kneifl: Szép ​kastélyban szép halottak (Monarchia krimik 1.)
Megjelenik: 2017. július 20., 2990 Ft, Magistra Kiadó
Bécs, 1898. A császárváros még fel sem ocsúdott Erzsébet császárné, a legendás Sissi meggyilkolásának sokkjából, amikor kegyetlen gyilkosságsorozat veszi kezdetét Schönbrunnban, a császári család nyári rezidenciáján. Az áldozatok gyönyörű fiatal nemes hölgyek, akiknek közös vonása, hogy meglehetősen szabados életet éltek, megjelenésükben pedig mindannyian feltűnően hasonlítottak az elhunyt császárnéra. Gustav von Karoly, a fess fiatal magánnyomozó – egy magyar gróf és egy bécsi operett-primadonna szerelemgyermeke – az udvar által béklyóba kötött rendőrség helyett ered a máris „Bécsi Hasfelmetszőnek” elkeresztelt gyilkos nyomába.

Emanuel Bergmann - A trükk
Megjelenik: 2017. július 31., 3990 Ft, Európa Kiadó
Egy fiú története, aki hisz a varázslatban, és egy öregemberé, aki nem hisz semmiben...
1934, Prága. A tizenöt éves Mosche Goldenhirschet, egy rabbi fiát kétszeresen is sorsdöntő élmény éri a cirkuszban: a legendás "Félholdember" bűvészmutatványai és ifjú asszisztensnőjének bájai veszik le őt a lábairól. Otthagy hát csapot-papot, és a cirkusszal együtt maga is útra kel, irány Németország...
2007, Los Angeles: a tízéves Max Cohen kimászik az ablakon, és nyakába veszi a világot, hogy egy kiöregedett bűvész, a nagy Zabbatini nyomába eredjen. Maxnak meggyőződése, hogy válófélben lévő szüleit csak valamiféle varázslat békítheti ki egymással. 

Az Egyesült Államokban és Németországban élő szerző első regénye korokon és kontinenseken átívelő, megható és képtelen történet, mely máris óriási siker Európa-szerte.

Augusztus
Kim Stanley Robinson: New ​York 2140
Megjelenik: 2017. augusztus 1., 4480 Ft, Agave Kiadó
Az óceán szintje megemelkedett, és New York városa elsüllyedt.
A lakói alkalmazkodtak az új helyzethez, és New York ugyanaz a nyüzsgő, élettel teli metropolisz maradt, ami mindig is volt – noha örökre megváltozott. Minden egyes utca csatornává vált, minden egyes felhőkarcoló egy szigetté.
Kim Stanley Robinson az egyik épület különböző lakóinak szemén át mutatja meg nekünk, hogyan alakul át világunk egyik legnagyszerűbb városa az apállyal és a dagállyal. És mivé alakul eközben maga az ember.

Fekete Judit - Györgyi Adrienne - Időkapszula
Megjelenik: 2017. augusztus 7., 2990 Ft, Édesvíz Kiadó
A felnőttek sokszor rettenetesen értetlenek. Nem tudják, miről beszélsz, mit akarsz, és mire gondolsz. Mintha elbeszélnétek egymás mellett. Pedig egykor ők is ugyanolyanok voltak, mint te, csak már elfelejtették, milyen volt fiatalnak lenni...
Holott vétek lenne elfelejteni a legjobb dolgokat. A gondolataidat, érzéseidet, a jó bulikat és az igaz barátokat. A kedvenc helyeket és az utálni valókat. Az őrült gondolatokat és a hihetetlen kalandokat, a jó beszólásokat, és persze a legjobb nyarakat.
Ez a kis könyv abban segít neked, hogy elzárhasd és sok-sok éven át megőrizhesd azt, ami TE vagy! Üzenhetsz a későbbi önmagadnak: mondd el neki, mire figyeljen!
Időkapszula, ami sok-sok év múlva visszarepít a múltba, hogy sose felejtsd el, ki is vagy valójában! Ne feledd, ez nem egy hagyományos napló. Ha végeztél vele, ne ásd el a múlt emlékei közé!
Írd bele, mikor akarod újra felnyitni, majd tedd el a legtitkosabb helyre, és gondosan őrizd meg! Ha eljött az idő, és úgy érzed, tudnod kell, honnan indultál az élet nevű, hosszú útra, nyisd ki újra! Hidd el, hihetetlen élmény lesz!
Üzenj magadnak a jövőbe, írj, ragassz, fess bele, és élvezd minden pillanatát!
Induljon az utazás!

Liz Fenwick: A ​tengerparti ház
Megjelenik: 2017. augusztus 7., 3790 Ft, Művelt Nép Kiadó
Egy testvérpár, és egy felelőtlen lépés, amely hetven esztendő múltán is kísért… A tizennyolc éves Adele és Amelia története 1943-ban, a háború sújtotta Cornwallban kezdődik. Először az önkéntes hadiszolgálat választja szét az ikerpárt, majd egy szívet tépő árulás – ezúttal örökre… 
Magával ragadó romantikus családregény veszteségről, végzetes döntésekről, régóta rejtegetett titkokról és különös barátságokról, valamint reménységről, megújhodásról az örök szerelemről. 
A csodaszép cornwalli tengerparton játszódó, sírásra és nevetésre egyaránt késztető történetet ragyogó nyári olvasmány.

Scott Frost - Dale ​Cooper naplója
Megjelenik: 2017. augusztus 10., 2990 Ft, Édesvíz Kiadó
„Újabb holttestet találtak Washington államban, Diane. Fiatal nő, műanyag lepelbe csavarva. Úton vagyok egy kisvárosba. Hogy is hívják? Twin Peaks.” Dale Cooper, a különleges ügynök magnószalagra mondja naplójegyzeteit, melyekből feltárul véget nem érő küzdelme valamilyen rejtélyes erő, a Gonosz ellen. Elkezdődnek, majd folytatódnak a titokzatos halálesetek. Dale Cooper elindul Twin Peaksbe…

Jennifer Lynch - Laura ​Palmer titkos naplója
Megjelenik: 2017. augusztus 10., 2990 Ft, Édesvíz Kiadó
Egy olyan városban, mint Twin Peaks, senki sem lehet ártatlan… 
A bájos Laura Palmert a Twin Peaks című kultikus sorozat nyitójelenetében – műanyag lepelbe csavart hullaként – ismerhették meg a nézők. Laura legsötétebb titkait, torz álmait és vágyait naplójában őrzi. Ez a napló az angyali szépségű lány életét mutatja be 12 éves korától egészen 17 évesen bekövetkezett haláláig. A fordulatokkal teli könyv felfedi Laura igazi arcát, és számos olyan bűnjelet is, amelyből olyan részletekre is fény derül, amikre a filmsorozat nem ad választ. Laura naplója lenyűgöző olvasmány, amelyből megtudjuk, hogy hogyan jutott el az egykoron naiv elsős kislány az első csóktól a drogozó, szexéhes és az okkult világ rejtelmeit felfedező „rosszlány” létig. A Laura Palmer titkos naplója – amely az alkotó, David Lynch lányának, Jennifer Lynchnek a műve – eredeti és hátborzongató, egyben tökéletes olvasmány azoknak, akik rajonganak a bizonytalansággal teli természetfeletti történetekért.

Linnea Dunne - Lagom
Megjelenik: 2017. augusztus 21., 3490 Ft, Kossuth Kiadó

"Lagom, azaz "nem túl kevés, nem túl sok - éppen elég".
Az anyagi világon túllépve a jelentés egyre kifinomultabbá válik, a társas viszonyok szabályainak tökélyre fejlesztésére is utal. Lagom az, ha elfogadjuk egy barátunk meghívását, hogy nála töltsük a hétvégét, de ágyneműt viszünk magunkkal, hogy praktikus autót veszünk, nem pedig a legmenőbbet, vagy hogy pusztán a maradékokból ütjük össze a vacsorát, mivel a pazarlás bűn...

Érdemes a lagom életmód mellett dönteni, mert:

o környezettudatosabbá válhatsz
o egészségesebb egyensúlyt tarthatsz munka és szabadidő között
o megszabadulhatsz az otthonodat ellepő felesleges holmiktól
o tudatosabb fogyasztóvá válhatsz
o szeretetteljesebb emberi kapcsolatokat építhetsz
o élvezheted a svéd táplálkozás előnyeit
o megtanulhatod az önellátó gazdálkodás fortélyait
o több időt tölthetsz a természetben sporttal, kirándulással...
...egyszóval boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetsz!

Thomas Cullinan - Csábítás
Megjelenik: 2017. augusztus 28., 3999 Ft, Athenaeum Kiadó 
A Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst és Elle Fanning főszereplésével készült, Sofia Coppola által rendezett nagyjátékfilm alapjául szolgáló regény. Javában dúl az amerikai polgárháború. Az északi hadsereg súlyos sebet kapott, fiatal tizedesére félholtan bukkannak rá a virginiai erdőben. A közeli iskolába, Miss Martha Farnsworth Leánynevelő Intézetébe viszik, ahol szinte azonnal szédíteni kezdi a három nőt és az öt tizenéves lányt, akik a kifinomult déli előkelőség eme előretolt bástyáján rekedtek. Szerelmet, félelmet, szánalmat, rajongást egyaránt kivált belőlük, és a szabadságvágytól vezérelve egymás ellen uszítja őket. De miután fény derül az ifjú és kevésbé ifjú hölgyek valódi énjére, a katonát baljós előérzet fogja el, és attól kezdve a kérdés így szól: Kit is szédítettek meg valójában?

Charlie Jane Anders - Minden ​madár az égen
Megjelenik: 2017. augusztus 31., 3490 Ft, Édesvíz Kiadó
Több ​sci-fi díjat nyert írónk Charlie Jane Anders regénye az életről, a szerelemről, a világvégéről – és a jövőnk kezdetéről szól. Patricia és Laurence gyerekkori barátok, akik nem gondolták volna, hogy valaha is újra találkoznak, miután a középiskolában rejtélyes körülmények között váltak el útjaik. Patricia varázserői és Laurence kétmásodperces időgépe kicsit sem mondható a fiatalság általános életéhez tartozónak. A cselekmény a nem túl távoli jövőben játszódik. Az egymástól távol töltött idő alatt mindketten felnőttek és San Francisco divat fellegvárában élnek, miközben a bolygó lassan szétesik körülöttük és nem is sejtik, hogy mindketten azon dolgoznak, hogy saját képességeiket felhasználva ezt megakadályozzák. Laurence egy mérnökzseni, aki szélsőséges csapatával azon dolgozik, hogy technológiájukkal beavatkozzanak a világ változó éghajlatába és ezzel meggátolják a katasztrofális ökológiai összeomlást. Patricia az Eltisley Maze misztikus iskola diplomása, amely a világ tehetséges varázslóinak titkos akadémiája, és egy kis csoportnyi mágussal azon fáradozik, hogy titokban begyógyítsa a világ egyre növekvő sebeit. A két főhősnek fogalma sincs arról, hogy valami rajtuk túlmutató kezdődött évekkel ezelőtt, aminek szánt szándéka, hogy a köztük lévő megmagyarázhatatlan kötelék jegyében erőik egyesítésével együtt megmentsék meg a világot, vagy egy újabb sötét korszakba taszítsák azt.

5 megjegyzés:

  1. A Lagom érdekes, tetszik, azt hiszem közelebb állna hozzám, mint a Hygge. Érdekel a Csábítás is, de lehet, hogy inkább filmen.

    VálaszTörlés
  2. Hű a Minden madár az égen nagyon jó referneciákkal jön, érdekes viszont a Kiadója, én jobban el tudtam volna képzelni, hogy a Gabo csap le rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az Édesvíz úgy tűnik idén újít - Bluemoon könyvek név alatt jelentetnek meg scifiket, fantasyket - pl a két Twin Peaks naplót is.

      Törlés
  3. Jön a Coraline újrakiadása is (ha érdekel) az Agavénál. :)
    Ez a madaras könyv nekem is megtetszett amúgy. :) Én is Gabo kiadóra tippeltem...

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.