BooBook Tag

július 13, 2017
Pár napja Pupillánál láttam ezt a kérdéssort, amit BubuMaczkó talált ki.

Mi volt a fő motivációd a blogolásra?
2009-ben indítottam ezt a blogot, előtte volt pár próbálkozásom de nem voltak tartósak, mert a személyes témájú bejegyzéseimet hamar meguntam. Írni szerettem, meg szerkesztgetni oldalakat - pl Hotdogon voltam pár évig aktív tag, ahol volt egy Anne Rice fanoldalam (magazinnak hívták ott a külön oldalakat), meg volt egy dalszövegfordítós 'magazinom'. Aztán ebből fejlődött ki a blogolás.
Olvasni mindig is szerettem és 2008-2009 táján fedeztem fel a könyves blogokat, az egyik első Amadeáé volt (amire úgy emlékszem egy kínai horoszkópos bejegyzése miatt! találtam rá), aztán innen jött az ihlet, hogy én is írjak az olvasmányiamról.
forrás
Milyen tanácsot adnál a kezdő blogger énednek?
- olvasd át többször amit írtál
- kerüld a szóismétléseket! Szóismétlések!
- ne meséld el a cselekmény egészét

Az életben mennyire vagy kritikus és elemző alkat?
- kritikus inkább, ezt próbálom leküzdeni. Hajlamos vagyok a berögzült előítéleteimmel állni az élethez. Elemző - bizonyos normális fokig.

Van kialakult szertartásod olvasáshoz, blogíráshoz?
- nincs különösebben, bár lefekvés előtt szinte mindig olvasok, meg mostanában a munkába buszozásra is viszek könyvet. Blogírás - szeretem a véleményemet rögtön a könyv befejezése után megírni, ami nagyon megfog arról már olvasás közben is írok, gyűjtögetem a véleményemet, vagy az érdekes infókat róla. A cikkeket, blogbejegyzéseket rendszerint a könyv befejezése után olvasom el, és gondolkodom el rajta - ez szokott segíteni, hogy mit írjak róla. Van aminél erre nincs szükség, jön az ihlet magától. A bejegyzés megírása után szoktam idézeteket, és illusztrációkat keresni, ha kész akkor pedig belinkelem a Fb-oldalra.

Hogy állsz a recenziókkal?
Rapszódikusan :) Volt idő, amikor elég sokat kértem-kaptam, az utóbbi évben már egyre kevesebbet kértem, hála a könyvtárnak, meg volt kapcsolat ami elveszett az egyes kiadóknál. Most jól megvagyok recik nélkül, ami érdekel arról meg szívesen írok és reklámozom is Instagramon vagy a Facebook oldalamon.
forrás
Mi volt ez első könyv, amit elolvastál?
Fogalmam sincs :D

Ha választanod kéne, melyik mai könyvet tennéd egy időkapszulába? Melyik könyv lehet releváns a későbbi korok embereinek is?
A Gyűrűk Ura szerintem egy kortalan 'mese'. (Újra kéne olvasnom :D).

Van olyan könyv, ami megváltoztatta valamilyen módon a gondolkodásod, ezáltal az életed?
Hát éles fordulatot egyiktől se vettem, de sok történet hozzám tett, elgondolkodtatott - az utóbbi időben a memoárrokkal, az önsegítő könyvekkel és a női sorsokról szóló regényekkel vagyok így.

Melyik könyvbéli szereplővel tudsz leginkább azonosulni?
Általánosságban a visszahúzó szemlélőkkel :)
forrás
Ha az életedről könyv készülne, szerinted ki írná?
Most a legutóbb olvasott könyv írója, Elizabeth Strout ugrott be - szerintem jól megfogná a vívódásaimat.

Melyik a legfurcsább könyv, amit valaha olvastál?
Jeff VanderMeer - Expedíció - teljesen a komfortzónámon kívül van az ilyesfajta regény

Melyik kötethez kötődik egy számodra kedves emlék?
Ha már nyár akkor egy kevésbé ismert könyvet mondanék - Az eltört teáspohár címűt: ezt (is) vittem magammal a családi balatoni kirándulásra - beszippantott :)

A múltból vagy jelenből vagy akár egy könyvből kit látnál legszívesebben a könyvklubbodban?
Lieselt :)

Ha választhatnál, milyen varázserőd lenne?
Repülés - többször álmodtam, hogy tudok repülni - praktikus és izgalmas képesség lenne.

Mi lenne a patrónusod?
Egy róka ;)

1 megjegyzés:

  1. De jó, hogy kitöltötted! :) A róka patrónus illik is hozzád! :) Hmm, érdekes, repülést én is álmodtam már, azt hiszem ez gyakori álom lehet. De inkább a teleportálást választottam, az azt jelenti semmi idő nem kell az utazáshoz, juhé. :)
    Jó, hogy eszembe juttattad Az eltört teáspoharat, nekem is megvan pár éve már...

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.