6. blogszülinap és félév értékelés

július 05, 2015
forrás
Már hat éve írom ezt a blogot, tegnap visszanézegettem a 2009-es év bejegyzéseit ... hááát, azóta elég sokat fejlődtem :) Ami viszont hiányzik, és erre a snitt is rádöbbentett, hogy sokkal több időm meg kedvem volt filmeket nézni. Na azért nem panaszkodom, mert elég sokat láttam idén is, meg már nem nézek párhuzamosan 9 sorozatot (csak 3-at), így lenne időm a filmekre is, de mégis sokkal nehezebben állok neki, mint egy sorozatrésznek, és ha meg is nézek valamit akkor gyakran több részletben. 
Na de ennyit a filmes mellébeszélésről nézzük mi történt az elmúlt fél és egy év alatt! :)

Az eltelt egy évről:
  • Még mindig igyekszem nyitni még több műfaj és nemzetiségű írók felé, újdonság volt az utóbbi időben a skandináv krimik, thriller, és igyekszem több verset is olvasni.
  • Évi egy-két angol könyv elolvasását is célul tűztem ki, ebben a félében 2-t sikerült egyelőre, az egyik recenziós is volt (Netgalleyről), szeretnék majd az év második felében is olvasni angolul.
  • Könyvvásárlást is próbálom csökkenteni (ez olyan havi átlag 5 könyvet jelent), amiből legalább a felét el is olvasom az adott hónapban. Idén is jelentkeztem arra a molyos kihívásra, ahol el kell olvasni az összes adott évben vett könyvet, egész jól haladok vele (27/24).
  • Leszoktam a könyvgyűjtésről (bár ez már talán egy-két éves tendencia), ami nem fogott meg annyira azt könnyedén felteszem a cserepolcomra, vagy jófogásra - talán szépen, lassan sikerül megválni tőlük.
A blogról
2015-ös félévről
  • Olyan könyvek lettek sokszor kedvencek, amikről nem is gondoltam volna - ilyen a Tolvajok tele, A lány a vonaton, A titkos történet, A szenvedély
  • Új kedvenc kiadó: Scolar
  • Szerzők, akiktől ebben a félévben olvastam először és még szeretnék: Halász Margit, Vivien Holloway, Moskát Anita, Fredrik Backman.
  • csalódásai: szerencsére annyira rossz könyvet nem olvastam idén, ami ide kerülne - talán Cserna-Szabó András Veszett paradicsomját említhetem itt, ami annyira nem fogott meg, hogy nem is írtam róla és már nem is emlékszem már rá. :( 
  • legjobb könyves élményei: könyvfesztés könyvhét másodszorra.
  • tervek a következő félévre: olvasni még angolul, teljesíteni a várólistacsökkentést, apasztani a különféle listákat-kihívásokat.

8 megjegyzés:

  1. Boldog blog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon boldog blogszülinapot és még sokat, sokat! :)
    Nagyon tetszik, hogy nálad is van egy olyan tendencia, hogy váratlan könyvek lesznek a kedvenceid, amiről nem is gondoltad volna, hogy majd azok lesznek :)

    VálaszTörlés
  3. Sok-sok boldogságot nektek! :D
    Hű, rengeteg bejegyzést írtál már, nem semmi! Én most tartok 400-nál, de abban van egy rakás vázlat is, igaz, a freeblogról se hoztam át mindent (nem is baj:D)

    A könyvgyűjtésről való leszokáshoz csatlakozom :) Asszem a felnőtt lét egyik jele, hogy az ember rájön, hogy a minőség, és nem a mennyiség számít :) engem már külön frusztrál az a csomó könyv, ami ott van az egyik polcomon, és tudom, hogy sosem fogom őket elolvasni... eladni ezeket nem nagyon tudnám, szóval majd valami lesz velük. Nemsokára úgyis olvasom a Rend a lelke mindenneket, attól majd biztos kedvet kapok egy őrületes szelektáláshoz :D

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy te is hat éve kezdtél el blogolni! :) Boldog blogszülinapot, maradj még sokáig velünk! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok! :))

    Nikkincs - igen, na ebből a szempontból örülök, hogy nyitottam, az ember sose tudhatja, melyik könyv kattan be nála! :)

    katacita: grafonmán vagyok, bár a régebbi bejegyzések elég semmilyenek, rövid kis állapotjelzések, de a havi átlagom 20 bejegyzés :D
    Igen most engem is érdekel ez a téma, talán az Elle magazinban olvastam róla, kíváncsi vagyok erre a könyvre is, meg agyalok néha mit kéne eladnom, elajándékoznom hogy ne álljon feleslegesen :)

    Nita: bizooony, néztem is a te blogszülinapodon, hogy egy idősek a drágák :D köszi, nem tágítok! :)))

    VálaszTörlés
  6. Együtt ünneplünk, az én "kicsikém" 3-án lett hat éves, de csak most volt időm megemlékezni a jeles eseményről. :) Boldog blogszülinapot neked! :) még sokszor hat évet ;) hú és tényleg nagyon sok a bejegyzés, ejha! Én is Katacita- mértéknél vagyok, 445, de persze a freeblogról nagyon sok nincs - és nem is lesz mind - áthozva.. :)

    VálaszTörlés
  7. Boldog blog szülinapot kívánok és még nagyon-nagyon sok bejegyzést!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.