Friss könyvek - Július-augusztus

július 17, 2015
A nyár könyvmegjelenés szempontjából elég döglött mindig, de ez nem is baj, a pénztárcák meg a könyvbirtoklási vágyunk szusszanhat egy kicsit (báááár júliusban szokott jönni az Alexandra nagy nyári akciója, ami fellobbanthatja ezt a vágyat... :D). A Salinger könyvet muszáj beszereznem!

Helikon Zsebkönyvek* sorozatából érkezik:

Jane Austen - Catherine
Megjelenik: 2015. július 3., 999 Ft, Helikon
"A regényeiről híressé vált Jane Austen korai novellái mulatságos, rövid írások, jókedvű, szemtelen és önmagukért rajongó szereplőkkel. Austen történetei megmutatják, mit is gondolt szerzőjük a nevetségességről – az életben és a regényekben egyaránt. „Sok gond és baj ért engem életemben, drága Ellinorom, és a sok keserűségben egyetlen vigaszom, hogy ha alaposabban szemügyre veszem a viselkedésemet, belátom, valójában mindet megérdemeltem. Életem korai szakaszában megöltem apámat, azóta megöltem anyámat, és most meg fogom ölni a húgomat.”„Nagynénje rajongásig szerette Kittyt, és elszomorította, ha egy pillanatra kedvetlennek látta, de annyira félt, hogy meggondolatlanul megy férjhez, ha rábízzák a választást, és olyan elégedetlen volt a természeténél fogva nyílt és fesztelen lány viselkedésével, amikor fiatalemberekkel látta, hogy bár unokahúga kedvéért gyakran szerette volna, ha népesebb a szomszédságuk és többet járnának társaságba, ezt az óhajt mindig háttérbe szorította a tudat, hogy a legtöbb családban vannak fiatalemberek.”„Végre elérkezett a látogatók érkezésének várva várt napja, és az ívelt kocsifelhajtón végiggördülő négyesfogat zaja izgalmasabb zene volt Catharine fülének, mint egy olasz opera dallamai, amelyek a legtöbb regényhősnőnek az élvezetek tetőfokát jelentik.”"
J. D. Salinger - Három korai történet
Megjelenik: 2015. július 3., 999 Ft, Helikon
"2014-ben az USA egyik legnagyobb irodalmi szenzációja (és botránya) a híresen visszavonult és rejtőzködő életet élő, keveset publikáló Jerome David Salinger, a Zabhegyező (vagy Rozsban a fogó?) szerzője e kis kötetének megjelentetése volt. A kötet három novelláját (A fiatalok; Menj fel Eddie-hez; Egyszer egy héten ki fogod bírni) több mint hetven évvel ezelőtt irodalmi folyóiratokban jelentette meg az akkor még teljesen ismeretlen, huszonéves Salinger. Mégsem nevezhetők afféle szárnypróbálgatásnak, hiszen egyértelműen jellemző már ezekre az írásokra is az érett író eszköztára: a megtévesztően könnyed, csevegő stílusban tálalt kőkemény mondanivaló, a kiüresedett, hideg, érzelemmentes karakterek, akik nem találják helyüket a világban. A magyar rajongók Bart István tolmácsolásában olvashatják az irodalomtörténeti szenzációnak nevezhető, kiváló novellákat. A kötetet Anne Rose Yoken gyönyörű tusrajzai díszítik."
Lewis Carroll - Alice Tükörországban
Megjelenik: 2015. július 3., 999 Ft, Helikon
"Az Alice Csodaországban hősnője ezúttal egy tükrön át lép be egy különös, bolondos birodalomba, ahol eleven sakkfigurák, egy zsemlepke és egy hinatlódarázs fogadja. És a többi különös lényről még szó sem esett…„– A szabály ez: lekvár tegnap, lekvár holnap, de lekvár ma sosincs.– Hát valamikor csak kell lennie – ellenkezett Alice. – Dehogyis! – legyintett a Királynő. – Megmondtam: minden másnap lekvár. Ma pedig ma van, nem más nap. – Nem értem – mondta Alice. – Ez rémesen bonyolult.No és most vajon melyik útjelző táblát kövessem? Erre a kérdésre nem volt nehéz a válasz, mert csak egy út volt, és mindkét jelzőtábla arrafelé mutatott.Alice nevetett.– Nincs értelme – mondta –, a lehetetlent nem hiheti el az ember! – Szerintem nincs elég gyakorlatod – mondta a Királynő. – Én a te korodban naponta félórán át csak ezt gyakoroltam. Volt úgy, hogy már reggeli előtt hat lehetetlen dolgot elhittem.Egy dolog bizonyos: a fehér cicának semmi köze nem lehetett hozzá, az egész egyes-egyedül a fekete cica bűne volt.”A Helikon Zsebkönyvek az egyetemes művelődéstörténet legfontosabb és legnépszerűbb műveit teszi elérhetővé kedvező áron. A szépirodalmi címek mellett olyan könyvek jelennek meg a sorozatban, amelyek a történelem, a filozófia, a bölcselet, a pszichológia klasszikusainak számítanak."
*A Helikon Zsebkönyvek az egyetemes művelődéstörténet legfontosabb és legnépszerűbb műveit teszi elérhetővé kedvező áron. A szépirodalmi címek mellett olyan könyvek jelennek meg a sorozatban, amelyek a történelem, a filozófia, a bölcselet, a pszichológia klasszikusainak számítanak.

Mary Alice Monroe - Nyári emlékek
Megjelenik: 2015. július 13., 2990 Ft, General Press
"Marietta Muir csodás tengerparti otthona, amelyet egykor gyerekzsivaj töltött meg, mostanra némaságba burkolózott. Az idős asszonyt ritkán látogatják meg unokái, akik hajdan / régen / sok évvel ezelőtt minden nyári vakációjukat nála töltötték. Marietta ezt megelégelve meghívónak álcázott ultimátumot küld az azóta már felnőtté lett három lánynak, Dorának, Carsonnak és Harpernek, hogy nála töltsék a nyarat, és vele együtt ünnepeljék az asszony nyolcvanadik születésnapját. Nem titkolt szándéka, hogy a nyári emlékeket megidézve megerősítse a testvérek közötti, korábban igen szoros köteléket. Maga sem tudhatja azonban, hogy a terve miként sül el: a három igencsak különböző női életút fonala összefonható-e még, vagy örökre szétfutnak a világban.Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának első kötetében Carsoné, a szabad szellemű fotósé, a tenger szerelmeséé a főszerep. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban, ezért kapóra jön neki a nagyanyja meghívása. Kiderül azonban, hogy még a meseszép dél-karolinai vidéken sem lelhet megnyugvást a lelkét sanyargató démonoktól, mígnem egy vonzó férfi és egy különleges barát segítségével újra fel nem fedezi a családi kötelékek, a megbocsátás és a szeretet erejét, és rá nem talál önmagára."
Silvia Zucca - Asztrológiai útmutató összetört szíveknek
Megjelenik: 2015. július 22., 3490 Ft, Libri
"Alice, az idealista és kissé lökött Mérleg egy feltörekvő tévécsatornánál egyengeti karrierjét. Előző pasija, egy szabadságmániás Vízöntő épp most jelentette be, hogy eljegyzi új barátnőjét, aki ráadásul terhes. Ha még ez nem lenne elég, a csatorna felvesz egy önimádó Oroszlánt, hogy leépítse az oda nem illő munkatársakat. Alice retteg új főnökétől, de ez nem akadályozza meg abban, hogy fülig beleszeressen. A lány egyetlen reménye, hogy új barátja, Tio mindent tud az asztrológiáról, és bölcs tanácsokkal látja el őt mind a munka, mind a szerelem terén. Alice el akar menekülni az Oroszlán iránt érzett vonzalma elől, hát beleveti magát az élet sűrűjébe, ahol szexmániás Nyilasokkal, higgadt Bikákkal, kitartó Kosokkal, hazug Halakkal és bosszúszomjas Skorpiókkal hozza össze a sors. Tiónak sikerül annyira a zodiákus bűvkörébe vonnia Alicét, hogy az már zöldségest és orvost is a születési képlete alapján választ, mígnem legjobb barátnője, a gondoskodó Rák orvoshoz viszi horoszkópfüggősége miatt. Silvia Zucca Milánóban él, fordítóként és újságíróként dolgozik, szereti az izgalmas lektűröket, a jó kávét, a finom bort és a cuki macskákat. Ez az első regénye."
Augusztus

M. C. Beaton - Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók
Megjelenik: 2015. augusztus 15., 3499 Ft, Erawan
"Agatha Raisin lázasan tervezgeti karácsonyát, amelyet ezúttal igazi mesebeli ünnepként szeretne megülni. Titokban reménykedik volt férje, James Lacey felbukkanásában is. Várakozása közben különös levelet kap egy eldugott falu gazdag birtokosnőjétől, aki arra gyanakszik, hogy a családjából valaki meg akarja ölni. Agatha boldogan hagyja ott unalmas eseteit, és egykori kollégájával, Roy-jal elautózik az ódon udvarház tulajdonosához. Kapóra jön segítségként egy új gyakornoklány, Toni, akit nemcsak a szerencse kedvel különösképpen, de a szimata is páratlan. Agathát elfogja a féltékenység, mert úgy tűnik, felbukkant a színen egy nála is ígéretesebb tehetség, aki ráadásul rendkívül csinos is… A titkokkal teli udvarházban összegyűlik a család, és hamarosan bekövetkezik a gyilkosság. Nem egyszerű megfejteni a rejtélyt, mert a rokonokon kívül a faluban mindenki gyanús, aki él, hiszen az áldozat szinte tálcán kínálta magát, hogy végezzenek vele."
David Lagercrantz - Ami nem öl meg
Megjelenik: 2015. augusztus 27., 3980 Ft, Animus
"Rajongók milliói remélték, hogy a skandináv krimit világhíressé tevő tetovált lány története így vagy úgy, a szerző, Stieg Larsson hirtelen halála után is folytatódhat. Időről időre nem megerősített hírek kaptak szárnyra a Millennium-sorozat fiók mélyén rejtőző negyedik kötetéről. Mígnem egy váratlan fordulattal a svéd kiadó felkérte a közismert írót, újságírót, David Lagercrantzot, hogy írja meg a folytatást. Lisbeth Salander, a tetovált lány tehát újra a rosszfiúk nyomába ered, s a regényben természetesen feltűnik Mikael Blomkvist, a Millennium főszerkesztője is. Az akciódús cselekményről most csak annyit árulhatunk el, hogy egy különleges képességű kisfiú is kulcsszerepet kap benne. Világpremier augusztus 27-én!"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.