Könyvfeszt15

április 26, 2015
Már hetek-hónapok óta készültem a tegnapi napra, tavaly nagyon jó élmény volt a könyvfesztivál és szeretnék ebből hagyományt teremteni :)

Szerencsére pár hete a délibe is közlekednek már a vonatok, így egy hosszú vonatút után - amit a Lucy olvasásával rövidített meg - , meg is érkeztem Budára. Melivel kávéztunk egyet, és bevártuk Gicát, és futottunk is a Millenárisra :) Közben átszenvedtük magunkat a szétdúlt 'Moszka téren'. (nekemmindigazmarad).
 On Sai dedikálása volt idén az első amit fix pontként belőttem magamnak, egyből a D épületi bejáratot közelítettük meg és be is csatlakoztunk a hosszú sorhoz, ami már a Könyvmolyképző standja előtt sorakozott. A sorban Üstökös kiszúrt, később így négyen jártuk be a terepet. On Sai nagyon aranyos volt, ott voltak a gyerekei is aranyosak voltak így együtt, kaptam egy novellát, ami a Lucy után játszódik, és egy szerencsesütit :) (A Lucy poszttal nemsokára jövök. ;))

Ezután átsétáltunk a B épületbe, hogy megnézzük a többi standot, a Palatinusnál vettem meg az egyetlen könyvet a nap folyamán - Alice Hoffmann Itt a földönjét (500 ft volt csak :D). Szeretném újraolvasni és egy jobb, kevésbé spoileres blogbejegyzést írni róla.

A Maximnál végre találkoztam Pupillával, aki szemfülesen leszólított, közben befutott Zakkant és Tekla is. (Sajnálom, hogy később nem futottunk össze, illetve Amadeával és Nitával se találkoztam. Ezt jobban meg kellett volna szerveznem, hogy legyen mindenkire és mindenre időm :( (bocsi mindenkitől, hogy csak ilyen kutyafuttában találkoztunk!))

Egy körül átmentünk a Mammutba ebédelni, és megkerestük nekem az Yves Rochert, ahol ellőttem a januári rendelésemkor kapott 40%-os kupont - vettem egy csodás illatú Eau de Toilette-et - virágzó cseresznyefa, nehezen tudtam választani az orgona vagy a rózsa meg eközött. :) Csináltattam törzsvásárlói kártyát, a könyvhéten legkésőbb újra le kell támadtam egy YR-t, meg kaptam prospektust kuponokkal - lesz pár rendelésem azt hiszem :D

Amikor visszatértünk a Millenárisra megnéztük a Bookline dobozkáját, ami idén is kinn állt a füvön - kaptunk itt vászontáskát a két legújabb Könyves Magazinnal, meg egy noteszt, cserébe fotózkodni kellett a dobozon látható feliratokkal és instagramon betaggelni őket. Nem haboztunk, úgyis fentem a fogam a legújabb Könyves Magazinra, a Lenásat meg Üstökösre hagyományoztam. :)) 

Itt találkoztam még Nikkinccsel és Szilvamaggal, majd mentünk még pár kört, hogy vegyünk-e még valamit, meg eszembe jutott, hogy a Librinél dedikál Simon Marci és Kemény Zsófi is, beálltam a heringsorba (délutánra már egyre borzalmasabb volt a helyzet, délelőtti levegős sorok felteltek, mindenki nyomakodott), Marci épp pár perccel azután ment el, hogy beálltam a sorba, így vele idén se sikerült dedikáltatni :D De Zsófi aranyos volt, megkérdeztem min dolgozik éppen, elmesélte, hogy egy felnőtteknek szóló regényen, na mondom az érdekelni fog :)

Délutánra már ki voltunk purcanva, húzta a vállunkat a sok táska, kabát, könyv, így öt körül már elindultunk hazafelé, metróra-vonatra :) 
Jövőre ugyanitt! :) Na meg nemsokára könyvhét - a következő esemény amit nagyon várok :D

A többiek élménybeszámolói:
Amadea, Pupilla, Olvastad már?, Lobo, On Sai, Üstökös, Tekla

13 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy nem sikerült találkoznunk, de nemsokára lesz alkalmunk jobban megszervezni.:) Az Yves Rocher-t nemrég fedeztem fel magamnak és teljesen beleszerettem, annyira jó illatúak a tusfürdők, és van náluk gyöngyvirágos parfüm, amit régóta szeretek, csak azt a sorozatot, amiben volt, kivonták a forgalomból.
    Könyvek: csak annyit mondok, hogy kilencet vettem.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így legyen, épp most írtam Pupillához, hogy hiába vártam ennyire ezt a napot egy csomó minden elmaradt :/ YR csodás, vissza kell térnem, ez Katacita hibája :D
      Most olvastam a posztod, én voltam eddig a 'legjobb' az 1 könyvvel :D

      Törlés
  2. Remek fotómontázsok lettek, nagyon hangulatos! :) Nagyon örülök, hogy végre láttalak, és bocs hogy csak úgy rádkiáltottam :D
    Úh, hát nagyon nem vettél semmit! :) Az az Itt a Földönt láttam én is a Palatinus dobozkában, de én nem szeretem ezt a regényét a szerzőnek, azt hiszem korábban el is adtam. A vászonszatyrok jópofák voltak Bookline-nál. :)))
    Mi jegeskvztunk a bejáratnál, ja és mi is Mammutban kajáltunk, csak egy jó órával később. :)
    Szerintem szuper nap volt, és a jó idő is kedvezett. :) A tömeg viszont... már 11-12 körül a délutáni tömeg volt benn mindenhol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Idén csak telefonnal fotóztam, Nikonkt nem akartam cipelni :( Én is, és semmi baj! :D
      Sok reci jött és jön, így a havi zárásom már nem lesz ennyire visszafogott ;) Igen épp ma néztem rá az értékelésekre molyon, láttam hogy neked nem jött be, én nagyon régen olvastam de akkor tetszett, majd újravizsgálom :D
      Ugye? Meg teljesen kiakadtam, hogy ingyé' megkapom az új újságot is grátisz.
      Levegőtlenség tömeg káosz, ebből a szemponból talán tényleg jobb a könyvhét, ahol mégis az utcák elnyelik jobban a tömeget.

      Törlés
    2. Hm, én csak leskelődtem a Bookline-nál, nem tudtam, hogy megdobnak újsággal is :D Amúgyén a Kolibrisektől kaptam vászonszatyrot a vásárláshoz, pirosat :) de volt nálam kishátizsák és két összehajtható szatyorka is, az egyik természetesen Yves Rocher szatyor :D
      Nekem most fogy el az YR gyöngyvirágos tusfürdőm, és a bio mézeset fogom használni, de még van kávés is, nyami, tényleg mind jó! :)

      Hát, a könyvhéten is lesz épp elég zsúfoltság! De azért összeülünk egy rendes beszélgetésre is ;)

      Ja, én néha nagyon csalódok Hoffmanban, ez is pl. egy olyan volt, pedig szeretem az írásait... Kíváncsi vagyok a Gyönyörű titkok múzeumával mi lesz... :D mármint hogy hogy fog tetszeni majd. :)

      Törlés
  3. Olvasom a boldog beszámolókat, nekünk sajnos annyira nem sikerült jól a tegnapi nap (férj most írja a beszámolót), de én is jártam szombaton az YR-nál és már évek óta nagy szerelmem az orgonás illatuk (bár a régi verziót jobban szerettem) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom már elkészült a bejegyzés, megyek olvasni miért nem sikerült jól :(
      Én most voltam először YR boltban, lenyűgöző mennyi szépség, meg olyan jó hogy mindig adnak valami kupont, ajándékot :D

      Törlés
  4. De sok mindenkivel találkoztál, most irigykedek egy kicsit! :)
    Nagyon visszafogott voltál, én nem tudom, hogy csináltad! :D A bookline-os ajszikák tök jók!
    Igaz, mondjuk könyvek helyett ott vannak az YR finomságok :) múltkor már majdnem rendeltem én is tőlük, de szerencsére erős maradtam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könyvhét? :)
      (Annyi a titok, hogy amire nagyon vágytam már megrendeltem-megkaptam, vagy épp érkezőben van :D és nagyon smucig voltam, kevés nekem a 20% kedvezmény!)
      Azért már megérte elmenni :D

      Törlés
    2. Meglátjuk, megpróbálok valakit rábeszélni :)
      A 20% tényleg nem valami bődületes, az megvan kb minden webshopban. :)

      Törlés
  5. Nagyon örülök Dóri, hogy végül össze tudtunk futni, ha csak egy rövid beszélgetésre, de akkor is :)
    Sajnálom, hogy a többiekkel nem nem jött össze, de ami késik - ahogy Nokedli mondta egyszer - az csak várat magára :)
    Tényleg nem vitted túlzásba azzal az egy könyvvel. Végül 3-at vettem kint, illetve amikor Szilvit elkísértem a Nyugati a vonathoz, ott még becsúszott egy, mert 990 Ft-ért árultak sok jó könyvet. De én ma annyira el vagyok fáradva, viszont ez a jófajta fáradtság :)
    Ja, és nekem is van YR-s parfümöm, pont a cseresznyevirágos mellé tettem le én is a voksomat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen én is! Hát csak sikerül! ;)
      Ohh a vasúti könyvesbódéknál lehet jókat kifogni, emlékszem mikor pesten nyaraltam pár éve 3-4 könyvet is vettem a keletiben :D
      Ugye milyen finom illata van? Amúgy eddig minden YR-el termékemnek olyan jó és tartós illata van, a tusfürdőt, a testápolót még órák múlva is érzem!

      Törlés
  6. Én is sajnálom, hogy elmaradt a találka, de mindenképp legközelebb jobban összeszervezzük! :) És az YR ellenállhatatlan! :))

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.