Vivien Holloway - Mesterkulcs

Két hete írtam a Főnix Könyvműhely steampunk antológiájáról, akkor elhatároztam, hogy több írójuktól szeretnék olvasni valamit. Viven Holloway neve volt az egyik, ami felkerült a listámra, és a könyvtárban pont a polcon volt ez a kis kötet.

Olvastam már róla, hogy ez egy kisregény - novella talán, ami csak a szép betűtípusnak köszönhetően ad ki 80 oldalt, kb egy órás olvasmány volt és kicsit csalódottan tettem le. Viszont rákattantam a steampunkra, pinteresten annnnnyi kép van a témában! Keresgélek még steampunk könyveket is, de Gail Carriger sorozatát is folytatnom kéne :)

pinterest
Viven egyből belecsap a lecsóba, pár mondattal felvázolja a jövőben játszódó világot, Winie Langton családját, akik New Yorkban élnek egy egész emeletesházat elfoglalva.  Mr. Langton családjából generációról generációra öröklődik a tolvajlás és szemfényvesztés hagyománya, mivel őt két lánnyal áldotta meg a sors, így a kisebbikből, Winieből egy fiús, kemény tolvajt nevel. 
A történetben címbeli mesterkulcs megszerzése a cél. Ehhez egy puccos szülinapi partira kell bejutniuk a nővéreknek, hogy megszerezzék a kulcsot...
"Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset."
pinterest
Függővég, előrevetített kapcsolat és izgalom - hol a következő kötet?
Ami tetszett: a belevaló főszereplő (bár néhol mintha kicsit sok lenne - túl hangos, túl ravasz), a humor és a felsejlett világ - még többet szeretnék erről megtudni!
Ami nem tetszett: a rövidsége, hát mi ez kérem? Olvasok egy órát és ennyi? :( Viszont jó lehet a fiatal generáció olvasásra nevelésében - menő csaj a borítón, nagyon vékony kötet, kapudrog fíling? (Gondolom nem véletlen az NKA támogatása.)
"– Nem látom a fiút – Audrey egy cseppet sem hangzott csalódottnak. – Kicsit körbejárok, beszélgetek, te maradj csak itt. – Jó, majd szóba elegyedem ezzel a fikusszal – böktem meg a mellettem zöldellő növényt. – Olyan szimpatikusnak látszik." 
VH blogja, ahol ír a könyv keletkezéséről

4/5

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2014
Sorozat: Winie Langton történetek 1.
Oldalszám: 80
Ár: 1280 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekedett, mint a fiúk többsége és mindent tudott a fegyverekről. Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.