Megújult az Antikvárium.hu

június 24, 2015
Már évek óta az antikvárium.hu a kedvenc online antikváriumom, nem csak a jó árak, hanem az ingyenes átvételi pontok miatt is. Nemrég új köntöst kapott az oldal: modernebb, letisztultabb és barátságosabb felülete lett. Most haszonítom a könyvtári webszerkesztésen tanultakat, vagyis kaptok tőlem egy honlapajánlót egy kis elemzéssel :D


A főoldalon jól látható helyre került a keresés (egyből a logó alá, ami a főoldalra visz vissza mindenhonnan), és ahogy legörgetünk a kereső mező 'jön' velünk. 
A témakörök és több szempontú csoportosítás a bal hasábban található ha valaki csak böngészni akar. 

A manapság trendi meghatározott számú friss cikkek váltakozó dobozát (sajnálom, nem tudom mi erre a szakkifejezés) is beépítették az oldalba - itt az oldal funkcióit (átadóhelyek, megtekintés más platformon, útikönyvek, részletes kereső, stb) ajánlják. Ezt majd még lehetne bővíteni, de amikor néztem az oldalt még teszt funkcióban futott. 

Ami érdekes még a főoldalon a legnépszerűbb könyvek, újdonságok, stb mutatása borítóval és árral.

Miután bejelentkezünk a fenti barna szalag kinyúlik és láthatjuk a nevünket, pontjainkat, előjegyzéseket.

Ami nagyon tetszik - a böngészésre a többféle tematikus link - egyrészt a már említett bal oldali menüben, és a borítós megoldás, illetve a friss híres doboz felett is elérhető újdonságok, legnépszerűbb szerzők, stb. Megvan az a funkció is, hogy böngészni több szinten keresztül lehet: Szépirodalom -> Szórakoztató irodalom -> Krimi/Horror stb, vagy ugyanez a verseknél szerző nemzetiség szernt bögészni, stb stb :)

A keresés: most is megvan az a funkció az egyszerű keresésnél, hogy ahogy beírom a keresett könyvet vagy szerző már le is gördül a lista, felajánlja, hogy mások mit és hogyan kerestek korábban, így sokszor megspórolja az ember a gépelést :D Amit még nagyon szeretek és szerettem itt a keresőben, hogy az adott névre több helyen is keres (címben, szerzőben, fülszövegben, kiadóban), ez is nagyon hasznos.

A találatokat már nem csak listás formában, hanem a főoldalon is látott négyzetrácsos módon is láthatjuk borítóval, árral, akció mértékével (ha van), kapható pontszámmal, ez gyorsabb áttekintést tesz lehetővé.

A könyv adatlapja lényegében ugyanolyan, csak az egész stílus változott (háttér, betűtípus, színek).

Interaktivitás - az oldal alján elérhető a chatfelület, ahol az antikvarium.hu munkatársától lehet kérdezni, most néztem hogy ez a régi oldalon is elérhető, de annyira nem tűnik fel.

Az összbenyomás: nekem nagyon tetszik az új felület, a régi sötét és régimódi volt, időszerű volt a váltás. A felület letisztultabb, kellemesek a színek, szellősebb, az oldal gyorsan betölt, a jó funkciókat (keresés, könyv adatlap, böngészés) megtartották. Csak ajánlani tudom a fentiek miatt ;)

4 megjegyzés:

  1. Ööö, meg akartam nézni, de nálam nagyon enm így néz ki, mit csinálok rosszul? :D most kettőt is találtam, egy antikvarium.hu-t meg egyet ékezetesen, á-val... egyik se ilyen o.O, de bagoly, se ilyen legnépszerűbb könyvek felület. Izé, valami van a tér-idő kontinuummal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy kellett egy kis átállási idő - nekem most ezen a címen az új felület jön be: https://www.antikvarium.hu/

      Törlés
    2. Ó, és most már nekem is :D akkor csak kicsit türelmetlen voltam. :) Egyébként tök jó, hogy írtál róla, köszi! :)

      Törlés
  2. Rájuk is fért a frissítés. :) Most tableten is szép.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.