Kami Garcia – Margaret Stohl - Beautiful Chaos – Lenyűgöző káosz

Egy év telt el azóta, hogy Ethan megismerte Lenát, és rájött, hogy létezik egy titkos világ is a hétköznapi mellett. Szeptemberben indul a történet, az új tanév mellett a nyáron végbement változások is éreztetik a következményeit, és ezt a Halandók is érzik. Gatlinben forróság tombol, furcsa sáskák lepték el a várost, az Igézők ereje megbolondul, és Ethant egy furcsa jelenés követi. A megszokott látomások és furcsa álmok, és dalok mellett viszont egyre több dolgot elfelejt.

Abraham és Sarafine még mindig fenyegetést jelentenek, ám egy másik szereplő iránt jobban érdeklődnek, ő a kulcs Abraham nagyszabású tervéhez?
Link próbálgatja az új képességeit, és még mindig szenved Ridleyvel, aki visszakényszerül az iskolába. Egy új szerelmespár is kialakul a történet végére, remélem róluk többet is olvashatok majd a folytatásban.

Lena fanart
Ahogy az előző részben Macon múltjába tekinthettünk bele, most egy másik fontos szereplő élete tárul fel Lena és Ethan előtt látomások formájában. Jók ezek a visszaemlékezések, jobban megismerjük az egyes szereplők mozgatórugóit, igaz így sem sikerült megkedvelnem őt.
Az első részben bekövetkezett események is még éreztetik a hatásukat, amik komoly következményekkel járnak.

Az igézők világa mellett bekapcsolódik a vudu is, Ethanék New Orleansba is elmennek... Erről a new orleansi szálról szívesen olvasnék még :)

A Ravenwood ház szerepelhetne többször, csak Lena szobájáról olvashatunk egy részletesebb leírást, mert megváltozott, ám a ház többi része és Lena rokonsága is kaphatna nagyobb szerepet! Jó, így is 500 oldalas a könyv, sok szereplővel dolgozik és zavaros is lenne, de mégis - szeretnék többet megtudni róluk. :)

Ebben a részben is elég nehezen áll össze a kép a szereplők fejében, már megint okosabbnak éreztem magam náluk, de a végén kicsit koppantam...kb így.

A cselekmény hömpölyög előre; most gyorsabban olvastam, talán ezért nem unatkoztam közben, ám ez a könyv sem tetszett annyira, mint az első. Igaz mindig azt az első részt legnehezebb felülmúlni... úgy látszik nekem már nem jönnek be az egyszerűbb YA könyvek :) :(
Ettől függetlenül a negyedik részt is el fogom olvasni, hogy lezárjam a történetet, mert érdekel, de már nem hat meg annyira a történet, mint ahogy mondjuk pár éve a Twilight sorozat...ha akkor olvastam volna ezt, biztos nagy fan leszek, most már csak kellemes pár órát szerzett nekem a sorozat.

Ez a rész hozta a szokásos elemeket, de kicsit sötétebb és apokaliptikusabb az előzőeknél. A végét megint a Harry Potterhez tudnám hasonlítani, csak Harry nem búcsúzott senkitől...Kíváncsi vagyok a 4. résznél, hogyan oldották meg a hepiendet! ;)

4/5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Beautiful Chaos
Sorozat: Lenyűgöző teremtmények 3.
Oldalszám: 525
Ár: 3000 Ft
Borító: 3/5

A folytatásokról:


Megjelent Dream Dark néven egy 80 oldalas szösszenet, amiben Link kap főszerepet, ez a 2. és 3. rész közötti rövid időszakban játszódik, amikor Link rájön, hogy valami megváltozik benne... (Linkubus! :D). ... Az év eleji 'iniglishplíz'-fogadalmamat is teljesítve most olvasom angolul!

A 4. rész B. Redemption (Megváltás) címen jelent meg, remélem ezt is olvashatjuk nemsokára - talán a tavaszi-nyári könyvmegjelenések között?
Addig is - a könyv hivatalos oldala, hírekkel, videókkal az írókkal, stb. :)

2 megjegyzés:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.