Friss könyvek - Szeptember

Könyvmolyként azért is tudok örülni az ősznek, mert ilyenkor záporoznak az új könyvek is :)

Timur Vermes - Nézd ki van itt
Megjelenik: 2013. szeptember 9., 3990 Ft, Libri Kiadó
"2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár... Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban.  Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést. A könyv a megjelenése óta töretlen sikert arat Németországban, olvasók százezreit bűvölte el, és a világon szinte mindenütt az idei év egyik legjobban várt megjelenéseként beszélnek róla."
Na végre egy nem mindennapi történet - a minimalista borító remek, és ha történet is hasonlóan frappáns és szórakoztató akkor nincs más kívánságom! Kíváncsi vagyok, hogyan tudta az író feldolgozni ezt az ijesztő figurát, és mit hozott ki a történetből.

M. C. Beaton - Agatha Raisin és a tünékeny tündérek (Agatha Raisin 10.)Megjelenik: 2013. szeptember 10., 3500 Ft, Ulpius Kiadó

"James már megint felültette Agathát, aki haragjában egy javasasszony tanácsát követve az igaz szerelem nyomában Fryfam tündéri falvában bérel magának házikót. Ám a faluban zajló furcsa történések sorozata egy csapásra szétzilálja a romantikus ábrándokat. Rejtélyes fények jelennek meg Agatha hátsó kertjében, majd értelmezhetetlen események sorozata veszi kezdetét. Mindennek tetejébe még Agatha hőn szeretett macskáinak is nyoma vész. Aztán holtan találják a helyi földesurat. Agatha nyughatatlan természete egy féltékenységgel és zsarolással megspékelt történetbe sodorja, miközben a gyilkos mindent elkövet azért, hogy Fryfamben tartsa a kíváncsiskodó Aggie-t - hullaként!"

Dan Brown - Inferno
Megjelenik: 2013. szeptember 13., 3990 Ft, Gabo Kiadó
""Keressetek és találtok." Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak. Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről. Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a Pokolnak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz legünnepeltebb műveinek - szobroknak, festményeknek és épületeknek - mélyén rejlő kódokat, hogy eljussanak egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt... A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel, amely már az első oldalon rabul ejti az olvasót, és el sem ereszti a befejezésig."
Március elején olvastam, hogy Robert Langdon professzor kalandjai folytatódnak, nagy kedvencem már régóta a sorozat - igaz elég sok idő telt el az első rész olvasása óta :)

Lori Nelson Spielman: Álomlista
Megjelenik: 2013. szeptember 17., 2980 Ft, Magnólia Kiadó
"A 34 éves Brett Bohlingernek minden földi jó megadatott az életben, amire egy nő vágyhat – gazdag család, semmi felelősség, sármos pasi –, vagy mégsem? Szeretett anyja halálával az ő élete is összeomlik, és a hátrahagyott végrendelet csak ront a helyzeten. Eszerint ugyanis kizárólag akkor jut hozzá az örökségéhez és a szülők által kívánt boldogságához, ha lépésről lépésre megvalósítja gyermekkori álmait. Kutyát és lovat még nagyjából könnyen be lehet szerezni, stand-up komikusként sem bonyolult égetni magunkat, de régi barátságok felújításához már jelentős bátorság kell, és akkor még nem is beszéltünk a saját hivatásunk és a szerelem megtalálásáról, vagy éppen a gyermekvállalásról! Miközben Brett eleget tesz anyja kívánságának, egyre csak esnek ki a csontvázak a családi szekrényből, így hamar rá kell döbbennie, hogy bár tinédzserkori álmai felnőttként sem vesztettek érvényükből, a megvalósításukért keményen meg kell küzdenie. Az Álomlista a 2013-as év egyik legjobban várt regénye Amerikában, már készül belőle a film. Most végre a magyar olvasók is a kezükbe vehetik ezt varázslatos és felejthetetlen könyvet."

Mia March - Meryl Streep filmklub
Megjelenik: 2013. szeptember 19., 3490, Libri Könyvkiadó
"Három fiatal nő közös gyermekkoruk helyszínén találja magát újból, és egy tengerparti fogadóben kénytelenek átvészelni egymás társaságát. Az unokanővéreket egy megrendítő bejelentés kényszeríti arra, hogy ismét szembenézzenek egymással és saját magukkal, majd az idilli kisvárosban újraértékeljék az életüket. Isabel házassága romokban van, és egyáltalán nem biztos abban, hogy maradt még bármi, amiért érdemes küzdenie. June a hétéves kisfiának tett ígéretét igyekszik beváltani, miszerint felkutatja a soha nem látott apját - de fogalma sincs, hogyan lásson neki a keresésnek. Kat pedig egy életre szóló elhatározás előtt áll, miközben abban sem biztos, hogy egyáltalán ebben a kis kikötővárosban akar-e maradni. A gyerekkoruktól fogva egymással rivalizáló lányokat egy tragédia hozza össze ismét... valamint nagynénjük, Lolly, aki a fogadója filmklubjában Meryl Streep-filmeket vetít."
Goodreadsen egész jókat írtak róla (igen már oda is regisztráltam, bár még csak ismerkedem az oldallal), hasonló lehet, mint a Jane Austen könyvklub (már a címe alapján :D).

Mikkel Birkegaard - Libri di Luca - A Felolvasók Társasága 
Megjelent, 3990 Ft, Libri Könyvkiadó
"Édesanyja húsz évvel ezelőtti öngyilkossága óta John, a feltörekvő ügyvéd igencsak elhidegült az apjától. Ám amikor az öreg Campelli titokzatos körülmények között meghal, a fiú megörökli tőle koppenhágai könyvesboltját. Hamarosan kiderül, hogy nem csupán egy egyszerű üzletről van szó: a bolt egy titkos társaság, a Felolvasók találkozóhelye. Az alexandriai könyvtár ősi tudásának őrzői képesek arra, hogy a könyveken keresztül az irányításuk alá vonják mások elméjét. Miután John felfedezi, hogy az apja halála nem egyszerű baleset volt, ráébred, hogy új barátai is komoly veszélyben vannak. És ezentúl az ő feladata lesz megvédeni őket MIKKEL BIRKEGAARD első regénye egy misztikus elemekkel átszőtt krimi, mely hazájában, Dániában azonnal bestseller lett, és immár 21 nyelvre lefordították."
Ezt Lobonál láttam, elvileg már megjelent :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.