Julie és Julia

november 26, 2009
Sokat keresgéltem, mire megtaláltam ezt a filmet (mint már panaszkodtam nemrég, itt a kies Szombathelyen a CinemaC. nem volt hajlandó műsorra tűzni).
Imádom ezt a filmet, olyan gyönyörű volt a század közepi Párizs, Julia Child lakása, már ezért érdemes volt megnéznem! :)
Mery Streep pedig nagyon jól alakította a figurát, kicsit bolondos, érdekes akcentussal (eredeti szinkronnal néztem) beszélő Juliát láthatunk a filmben.
A történetet két idősíkon játszódik: az egyik Julia Child ideje (1940-50es évek), a másik a jelenben (vmikor 2001 után) itt Julie Powell a főszereplő. A sztori röviden: Julie elhatározza, hogy megfőzi Julia összes receptjét egy év alatt, és erről blogot ír. Közben láthatunk mindkét nő életéből jeleneteket, tanúi lehetünk Julia népszerű könyvének a születésének.
Az igazi Julia Powell
Csodás, hangulatos, szórakoztató a film, egy dolgot hiányolok: Julie nem találkozott Juliával - csak egy reakciót kapott a híres szakácsnőtől: egy telefonhívásban elmondta neki, egy férfi, hogy Julia Child "gyűlöli" és nem tetszik neki, amit csinál. Azt vártam, hogy happy end lesz a végén, megjelenik Julia és elismeri, hogy ez mégis milyen klassz dolog. Naiv vagyok.

Még volt egy érdekes dolog, Julia Powell igazi személy, és írt egy regényt, (ami ennek a filmnek a története). Szóval ez a film is egy könyvadaptáció! :) Ezután elkezdtem keresgélni a neten, találtam egy klassz blogos könyvajánlót, egy kis életrajzot Julia Childról, és J.Powell könyvét a libri.hu-n.

És itt az igazi blogja! Szerintem nagyon érdekes, hogy írt egy könyvet, és még meg is filmesítik a történetét! Kíváncsi lettem a könyvére is, meg, hogy tényleg úgy volt-e minden, ahogy a filmben. :)

3 megjegyzés:

  1. Ez nincs meg e-bookban véletlenül??

    VálaszTörlés
  2. még nem kerestem, de engem is érdekel a könyv, úgyhogy utánanézek!! ;)

    VálaszTörlés
  3. Dóri, kedves, nemrég találtam rád, meg a blogodra és elképedéssel, vegyes boldogsággal tapasztaltam, hogy a kedvencek között van az enyém. Hálásan köszönöm a kitűntető figyelmet. Most már én is itt vagyok és "figyellek". ;)
    A filmet meg nemsokára nézzük meg, már alig várom, nem is tudom, hogy halaszthattuk ilyen soká.
    Legyen szép estéd.
    Ölellek, Kata

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.