Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2017
Az augusztus mérlege röviden: 0 beszerzett könyv és 11 olvasott.  A nagy nyári listát nem sikerült teljesítenem, de a 10 könyvből 6-ot elolvastam. Megint abba a hibába estem, hogy túl sok érdekes könyvet hoztam ki a könyvtárból így a sajátjaimra nem fordítottam akkora figyelmet :D

Az olvasmányaim:
11 könyv

Amik közül kiemelkedett Tittel Kinga könyve - egy szép és érdekes helyismereti 'olvasókönyv' Budapestről. A másik A budapesti úrinő magánélete, ami a méretével ellentétben gyorsan olvasható és informatív könyv a 20. század elején élő polgárcsaládokról. 

Letudtam néhány régebbi várólistás könyvet is - Zadie Smith regénye egyedi történetet nyújtott,  de nem vagyok biztos benne, hogy szeretnék-e tovább ismerkedni az íróval. Atwood disztópiája szintén furcsa élmény volt - a tvsorozat megnézése még várat magára, de majd csak sorra kerül az is :D Jennifer Egan posztmodern regénye eléggé lekötött amikor olvastam, de mégsem nyert meg magának teljesen.

Egynek elment: kellemesen szórakoztatott Marie-Aude Murailtól a Tartós hullám, vagy Britt-Marie sztorija. Folytattam a guilty pleasure sorozatomat - M. C. Beaton 21. Agatha Raisin kötetével - ez most jobban tetszett, mint a korábbi rész. Ide sorolom Rainbow Rowell Fangirljét is, ami egy jó kis sztori, de nem varázsolt el. (Amúgy minél többet olvasok, annál nehezebb ilyen könyvet találni :( ).

Az amerikai történelem többször visszatért az augusztusi olvasmányaimban: a Csábítással kezdve, Tracy Chevalier legutóbb magyarul megjelent regényével folytatva a sort és most épp a felénél tartok egy szintén régóta nézegetett könyvnek (Tölgyfa a dombtetőn).

Az augusztus szuperül telt: volt benne egy rövid nyaralás, napozás-strandolás, sok olvasás és sorozat/filmnézés. Bővebben a tiltekben ;)

Szeptemberre már előirányoztam magamnak pár könyvet olvasásra, amit kivettem a könyvtárból ill. indulok a Nagy őszi olvasmánylista kihíváson is - íme még egyszer a kupac:
Ősszel amúgy biztos nem lesznek 0-ás hónapok mert lesz néhány olyan könyv, amit szeretnék a polcomon tudni, vagy hamar olvasni :) (ld. a Miért várom az őszt bejegyzésem :))

A többiek augusztusa:

7 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nincsmit :))) én is köszönöm ;)

      Törlés
    2. alap, ha nem felejtem el a zárásokat megosztani, általában sikerül... :D

      Törlés
  2. Wow, Dóri, megint elámulok, 11 könyv olvasása, és nulla beszerzés, nagyon király voltál! :)
    Az őszi kupac tök jól néz ki, és kíváncsi vagyok belőle a Für Elise-re is, meg a Zimbardo könyvre is, hogy hogy fog tetszeni. Jaj meg A lélek dolgaira is!
    Én is fogok gyártani egy listát - bár nem kihívásra, csak úgy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Most nyáron könnyebb volt nem vásárolni, az ősztől 'félek' :D Várom!

      Törlés
  3. Csatlakozom Pupihoz, Dóri, nagyon jól nyomtad az augusztust :) Semmi beszerzés, ellenben jóóó sok olvasás. Egyébként ahogy fentebb írtad, ha ilyen sokat olvas az ember, akkor egy idő után már olyan nehéz újat mutatni neki vagy valami szuperebb olvasmányra találni, nem?
    Hajrá az őszi listához! Egy havi bontásút én is csináltam, de még a nyári sem jött össze teljes mértékben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :))
      Igen ez így van, egyre magasabb az ingerküszöböm, de azért még találok gyöngyszemeket :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.