Roskadoznak a könyvespolcaim...

október 11, 2015
avagy a héten jött 10 új könyv. Akár a havi zárást is megcsinálhatnám, de még reménykedem három új megjelenésben, így most csak mutatom ennek a hétnek a termését, régen volt ilyen. Ahogy látható volt a rapszódikus olvasási listámból most nem voltam épp olyan könyvmoly, mint amúgy, a Glamour napok jobban izgatta a fantáziámat (írtam arról is ám).

Nora Roberts boszis trilógiáját - többetek hatására, meg mert tényleg csak szenvedtem vele - félbehagytam. Belekezdtem a Levelek a bőröndből, tetszik, folytatni fogom csak épp rámszakadt egy reci és egy könyvtári könyv (A gólem és a dzsinn, ami végre kiránt az olvasási válságból, éééés én vagyok első olvasója, hála a könyvtáras ismerősömnek :D).

A héten megjött egy régen várt rukkolás könyv, Az almamag íze, szóval még egy újraolvasás lesz az idén. Kaptam egy dedikált példányt Benyák Zoltántól, a Csavargók dalából - jövő héten nekiállok.
Szombaton átvettem az antikváriumos rendelésem, és ma rá kellett jönnöm, hogy a Für Elise, amit ajándékba szántam anyukámnak, már megvan neki (sőt szerintem én vettem meg), szóval +1 könyv nekem. Borzasztó, szerintem az 'Edd meg ami főztél' kihívást elbuktam, de legalább lesz mit várólistacsökkentésre válogatni :D

Na meg hiába munkaszüneti nap a mai, a könyvtári hét keretében ma nagy élet volt a megyei könyvtárban - 100 ft-os könyvvásárt tartottak. Nem sok reménnyel mentem be, de 4 csudajó könyvet találtam - persze azon rágódom, hogy vajon milyen kincseket vittek már el az orrom elől...
Nézzétek 100 ft-ért zsír új Akunyin (sose olvastam tőle), vmi Lolita kopinncs, de tetszett a borítója, Kotler - szakirodalmat is olvasnom kell, szóval ezt muszáj volt, A kínkamrát meg nem hagyhattam ott.

5 megjegyzés:

  1. Jól van, hát téged sem féltelek, hogy egyszercsak nem lesz mit olvasnod! :D
    Az Idegenbent még 600 éve kinéztem magamnak, illene már elolvasni, talán nem lesz olyan nyomasztó, mint a Vágy és vezeklés, úristen, sose felejtem el, hogy valami kihíváshoz ez volt az egyik olvasás amit linkeltem, és a csaj nem akarta elfogadni, írta, hogy válasszak egy kevésbé limonádét :D
    Kíváncsi vagyok A gólem és a dzsinnre, mármint hogy mit mondasz róla, egyelőre nem tudom hova tenni...

    Recik nekem is jönnek - bár az egyik rövidke, a másik a Neked adom a napot, aztán ki tudja, mire fanyalodom még rá, de jelenleg négy könyvtári várja, hogy elolvassam + az Asszonyok városa, amit ma végre elkezdtem és tök jó, hát sajna valakinek várnia kell majd a könyvekre, mert nem fogom őket időben visszavinni, de egyszer nekem is lehet, na. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul szombaton szépen kitakarítottam, könyvespolcot is átrendeztem, most rendezhetem újra mert ezek már nem férnek be :D Vegyetek tőlem könyvet! :D
      Idegenben nagyon rövidke (ennek örülük :D), A gólem és dzsinn nagyon jó - kedvencem a század eleji New York, ebben is nagy szerepet kap a város és frissen, mindenhonnan érkezők élete.

      Törlés
  2. Úú, micsoda zsákmány! Jól tetted, hogy elhoztad őket, nem is értem, ilyen jó állapotú könyveket miért dobálnak el száz forintokért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?? Nem hagyhattam ilyen új könyveket ott :D A nagyja amúgy régi volt, mint A kínkamra, de néhány hasonló gyöngyszem még akadt.

      Törlés
  3. Szerintem A kínkamra is elég nagy gyöngyszem, tudjuk, hogy jó kis könyv, és antikokban nem nagyon lehet kapni.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.