Claire Cater - Szép álmokat

június 09, 2015
Már jó pár hete felfigyeltem a felnőtteknek való színezőkre, facebook oldalon többször írtam róla, hogy a magyar piacon épp hol és milyen jelenik meg. 
Végül a Magnóliától rendeltem meg a Szép álmokat, ami még a könyvhét előtt meg is érkezett. Persze mentem is az írószerboltba színesceruzáért, és este nekiálltam. Elsőnek egy könyves rajzot kezdtem el színezni, hát nem gondoltam volna, hogy jó pár órát elszórakozom vele, és ez még csak egy oldal, hol van még a többi (128 oldalas a könyv).


Mivel több illusztrátor munkáját gyűjtötték össze, így az ábrák is elég változatosak – mandalák, geometriai minták, virágok, állatok, mindenki találhat benne neki tetszőt.
A papír elég vastag így nem üt át a másik minta a szemközti oldalra (kivéve, ha nagyon sötét a másik oldalon lévő minta, de ezeknél beleraktam egy üres A4-es papír, és az 'fogta fel' a nyomdafestéket.)

A borító külön tetszett – az anyaga és a színei is :) Én színesceruzával álltam neki színezni, de a lap vastagsága miatt filcet, vízfestéket is lehet használni.
Egy kis részlet a tegnap esti munkámból
Nagyon meditatív tevékenység, rengeteg órát el lehet vele tölteni (a fenti három tollal kb egy órát szórakoztam el, és ez még csak a lap negyede :D).
A bal oldali mandala színesceruzával,  a jobb oldali filctollal készült
(2 ill 1 óra alatt :D)
A Magnólia már két újabb színezővel (vintage és japán minták) is készült, ezek most 35%-al olcsóbban megrendelhetőek ;)

Kiadó: Magnólia
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: The Can't Sleep Colouring Book
Oldalszám: 128
Ár: 2980 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Söpörd ki az elmédből az aggodalmakat, és dobd fel az álmatlan órákat egy kis pihentető színezéssel!Kreatív műalkotásokat tudsz létrehozni, és rögtön érezni fogod: nagyon könnyű jólesően beleveszni a színezésbe, és ezalatt a gondok messze szállnak. Ha kiszínezed ezeket a csodaszép, békés mintákat, magad mögött hagyhatod a bánatot, és az agyad relaxáló üzemmódba vált át. Akár ágyban fekvő betegek is kipróbálhatják – kis energiabefektetéssel mesteri alkotásokat hozhatnak létre. Ha pedig elmúlik a stressz, rögtön vége a bárányok számlálgatásának, és pihentető álomba merülhetsz. Szép álmokat!"

5 megjegyzés:

  1. Tegnap én is vettem egy 24-es herlitz ceruzakészletet :) Már megjött az én színezőm is, csak okos módon valamiért anyuékhoz rendeltem, és majd még el kell mennem érte, de azt mondta apu, hogy kicsi. Tényleg vannak szép képek ebben a Szép álmokat!-ban, remélem majd még raksz fel képeket a színezéseidről, én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mások mit hoznak ki ezekből az ábrákból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az jó, én is tegnap tesztelgettem az árnyalatokat :D A4-es méretű a könyv :)
      Instagramra mindenképp teszek még fel, csak legyen időm elmerülni benne.

      Törlés
  2. Ó, nagyon tetszik, szerintem én is fogok venni a nyárra! :) A színezés tényleg nagyon nyugtató, múlt héten vizsga előtti nap én is 'csináld magad' módon kifestőztem (az a verzió, amikor húzol egy csomó vonalat, aztán minden második kis alakzatot kifested feketére) és tök jó volt, nem idegeskedtem közben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis új hobbi, és tényleg nyugtató meg álmosító - este színeztem tisztára kikapcsolt, el is tudtam volna szerintem aludni utána, tényleg van benne valami :))

      Törlés
  3. Hát ez nagyon tetszik! Azt hiszem, rendelek magamnak egyet. Vagy kettőt :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.