M. C. Beaton - Agatha Raisin és a halálos tánc

Vééégre valami újdonsággal kezdődik a 15. könyv - Agatha nyomozóirodát nyitÚj szomszédja is lesz, most egy nyugdíjas hölgy, akit kénytelen-kelletlen felfogad maga mellé titkárnőnek, később a nyomozásban is besegít neki. 
Egy-két 'piti' ügyön - eltűnt háziállatok, hűtlen házastársak megfigyelése - kapnak egy nagyobb feladatot is. Mrs Laggat-Brown felbéreli Agathát, hogy derítse ki ki küldhetett a lányának fenyegető levelet. Később a partin egy lövés is eldördül és kezdetét veszi a nagyszabású nyomozás. Újra megjelenik Charles, Roy Silver és még Párizsba is elrepülnek az ügy miatt.

Ez a rész sokkal mozgalmasabb volt mint az előzőek, jót tett a kis vérfrissítés, a nyomozóiroda ötlete, a párizsi út és a két régi szereplő visszatérése.

Egyszerűen nem tudom abbahagyni az Agatha Raisin könyvek olvasását. Nem zavar -annyira- a bugyuta fogalmazás, az ismétlődések, a bakik, egyszerűen csak újra meg újra belemerülök Agatha kalandjaiban. - ez volt az utolsó mentegetőzésféle, hogy miért olvasom, és más hasonló kaliberű könyveket miért szólok le :D

5/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Agatha Raisin and the deadly dance
Sorozat: Agatha Raisin 15.
Oldalszám: 280
Ár: 3500 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
"Agatha megnyitja hőn áhított nyomozóirodáját, ám be kell látnia, a Cotswoldsban a magándetektíveknek nincs könnyű dolguk. Hamarosan ráébred, hogy az életben nem megy minden olyan simán, mint a regényekben. Egy szép napon besétál hozzá az elvált Mrs. Laggat-Brown, akinek a bőre alatt is pénz van, és beindul az üzlet. Halálos fenyegetések sora, és zsarolás veszi kezdetét, Agatha pedig ismét beleveti magát a nyomozásba, hogy barátoknak és ellenségeknek egyaránt megmutassa, mire képes a Raisin Nyomozóiroda.A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és rajongók egyaránt megszerették; a sorozat már a 21. kötetnél tart."

Megjegyzések

 1. Szia!
  Szimpatikus a blogod és szeretnélek meghívni egy általam készített tag kitöltésére (2in1 tag), nagyon örülnék ha kedvet kapnál a kitöltéséhez. :)

  http://konyvlelo.blogspot.hu/2015/02/konyvtar-book-tag.html

  ui: nekem is nagy kedvencem Agatha, egyszerűen nem lehet közömbösen szemlélni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Köszönöm szépen, megyek megnézem! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)