Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen

Ez volt ez első igazi A.C. könyv, ami olvastam (hallgattam) - igaz olvastam A karácsonyi puding nevezetű novelláskötetet is, de ez volt első teljes Hercule Poirot történet. Ahogy írtam korábban is rákaptam a hangoskönyvekre, ezt is így 'olvastam el'. Balázs Péter - aki ha jól emlékszem a Hercule Poirot magyar hangja a tv-sorozatban - olvasta fel a könyvet, tetszett a hangja és az előadásmódja, csak ajánlani tudom :)

"Hercule Poirot-t, a híres magándetektívet egy sürgős ügy Isztambulból Angliába szólítja. Az Orient expresszen már nincs szabad hely, ám a vasúttársaság tulajdonosa elintézi, hogy Poirot mégis fülkét kapjon a szerelvényen. Az utasok egyike felismeri őt és csinos summát kilátásba helyezve felkéri, járjon utána, ki ír neki fenyegető leveleket. A detektívnek nem szimpatikus a nyers modorú amerikai, ezért elutasítja az ajánlatot. A férfit másnap holtan találják a fülkéjében. Poirot-nak minden ravaszságára szüksége van ahhoz, hogy időben megoldja az ügyet, hiszen a hótorlasz miatt veszteglő vonat hamarosan elindulhat a következő állomásra, ahol a hatóságoknak jelenteni kell a bűntényt…"

Hercule Poirot a közel-keletről utazik haza egy korábbi ügy befejezése után (nagyon humoros, ahogy a peronon udvariaskodik a katonatiszttel), a vonaton két angol útitársa van, de ők nem sokat törődnek vele - mégis felkelti P. figyelmét a szóváltásuk. Később Isztambulba ér, ahol pár napot szándékozik eltölteni, ám egy sürgős megbízás azonnal Londonba szólítja, irány az Orient expressz, ahova egy régi barátja szerez neki helyet az utolsó pillanatban. Nincs könnyű dolga, mivel szinte az összes hely foglalt a vonaton, pedig télen nem szoktak ennyien utazni...

A történet nagyon logikusan, pontosan van felépítve, tetszett P. fejtegetése, a lélektani megközelítés és a végén eléggé meglepett. Már a könyv elejétől fogva gyanúsnak tartottam két szereplőt, aztán ahogy bonyolódott a történet egyre többet, de ami igazából történt arra nem számítottam :)

5/5


A legújabb kiadás: (ami nagyon tetszik, meg kell vennem :D)
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 2011
Sorozat: Európa Krimi
Eredeti cím: Murder on the Orient Express
Oldalszám: 288
Ár: 2200 Ft
Borító: magyar: 5/5


4 megjegyzés:

  1. Ez tőle a kedvencem!Megvan könyvben,dvd-n+hangoskönyvben is.Imádom!Pedig már vagy ezerszer láttam és olvastam is.Csak ajánlani tudom a többi könyvét is...

    VálaszTörlés
  2. Filmet én is meg akarom nézni, meg majd talán meg is venni :)) Most épp a Nyaraló gyilkosokat 'hallgatom', meg tervben van a Tíz kicsi néger is, mert arról jókat olvastam.

    VálaszTörlés
  3. Ezek közül mind a kettő jó!Én nagy Agatha C. könyvimádó vagyok,s jó pár év alatt már szinte beszereztem az összes könyvét{ha jól emlékszem már csak 3 hiányzik}. Persze volt köztük olyan is,ami nem tetszett,vagy unalmasnak találtam,de szerintem zseniális írónő volt.

    http://cinemastore.hu/movie-film-Agatha_Christie_Gyongyozo_cian-7171.html


    http://kareszka.blogter.hu/465377/aggatha_christie_-_poirot_kollekcio_60_film_

    A fenti linkeken találsz filmeket.

    VálaszTörlés
  4. Köszi a linkeket, megnézem - David Suchet féle Poirot a kedvencem :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.