Marc Levy - Ki nem mondott szavaink

A könyvtárból vettem ki ezt a könyvet, elsőre csak az fogott meg, hogy Aranypöttyös és hogy még nem igen olvastam róla, gondoltam teszek vele egy próbát :)

"Julia Walsh amióta az eszét tudja, sosem volt felhőtlen viszonyban az apjával. Alig találkoztak, alig beszéltek, akkor sem értettek egyet semmiben. Házasságkötése előtt néhány nappal a fiatal nő telefonhívást kap apja személyi titkárától. Ahogy azt előre sejtette, Anthony Walsh nem tud részt venni az esküvőjén. Ez egyszer azonban Julia kénytelen elismerni, hogy apjának kifogástalan mentsége van. Meghalt. A temetés másnapján Julia rájön, hogy apja nem csak az esküvőjét hiúsította meg a halálával, hanem még egy utolsó, elképesztő meglepetést is tartogat a számára… Jóvátehető-e vajon, amit a múltban elrontottunk? Kaphatunk-e még egy esélyt a sorstól, hogy elmondjuk egymásnak mindazt, amit elmulasztottunk elmondani? Túlélhet-e egy szerelem majdnem húsz évnyi távolságot? Egy apa-lánya kapcsolat és egy, a leomló berlini fal tövében szövődött szenvedélyes első szerelem története. A New Yorkban élő Marc Levy az utóbbi évtized legsikeresebb francia bestsellerírója. Fordulatokban gazdag, érzelmekkel teli és csipetnyi humorral fűszerezett regényei már több mint 42 millió példányban jelentek meg a világ 40 országában."

Másra számítottam a fülszöveg alapján - gondoltam majd Julia valahogy visszamegy az apja múltjába, hogy megértse a viselkedését és megbocsát neki. Hát nem egészen így alakult.
Nem maradt el a múltidézés, és Julia megtudott egy-két dolgot a szüleiről, de nem ezen volt a hangsúly, hanem az azon, hogy a saját múltjában helyrehozzon egy kapcsolatot.
Ennek a könyvnek az erőssége a történetben van, abban hogyan kerülnek egymás mellé a kirakós darabjai, ezért spoiler nélkül nehéz is róla írni.
Szóval, aki még nem olvasta...
SPOILER:
Az androidos szál nem jött be, nehéz volt elfogadnom ezt a tervet, hogy az apa halála után ad még egy kis 'bónuszidőt' a lányának. Ha talán többet beszélt volna magáról. Na de a végén kiderül, hogy az volt Anthony célja, hogy újra összehozza a lányát Tomassal - amikor Montrealban voltak, akkor előzőleg ő rajzoltatta meg egy fénykép alapján Tomas portréját - ez tetszett. Amikor Anthony elkezdett verejtékezni, meg fájlalta a lábát, akkor már elkezdtem gyanakodni, hogy nem is android ... és hát végül igazam is lett.

Összességében érdekelt a történet (egy nap alatt el is olvastam), izgalmas volt, de nem több - egyszeri olvasásra jó volt.

4/5

Megjegyzések