Sarah Addison Allen - A csodálatos Waverley-kert

Már annyi jót olvastam erről a könyvről, és a borítója is gyönyörű, tegnap végre megvettem magamnak, és mostanra ki is olvastam :)
Be kell valljam sokat vártam tőle, mert tényleg csupa jót, szépet olvastam róla molyon, és más bloggereknél. Nekem kicsit felemás érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.

A történetről: adott egy észak-karolinai kisváros, tele érdekes családokkal, akik generációk óta ott élnek, ismerik egymást, és mindegyiküknek van valamilyen sajátos jellemzője - a legkülönösebb család köztük a Waverley-ké. Itt él Claire Waverley, aki egyedül él a csodálatos W-házban, és gondozza a nem mindennapi kertet. Különlegesebbnél-különlegesebb ételeket készít, gyógynövények hozzáadásával, így az ételek befolyásolják az emberek érzelmeit, tudatát.
Egy napon új szomszéd költözik Claire mellé, és persze megváltoztatja az életét (elég kiszámíthatóak ezek a szálak), és betoppan 10 éve nem látott húga Sidney a kislányával Bayjel, akik szemmel láthatóan menekülnek valami elől...

"A magas fallal körülvett kertben, elrejtve egy kicsiny, csendes ház mögé, a legkisebb kisvárosban van egy almafa, melyről az a hír járja, hogy különleges gyümölcsöt terem. Ebben a ragyogó első regényben Sarah Addison Allen erről az elvarázsolt fáról mesél, és azokról a rendkívüli emberekről, akik a kertet gondozzák...
A varázslatos Waverley-kert
A Waverley család tagjai mindig is különös emberek voltak. Sajátos képességeiknek köszönhetően még szülővárosukban, az Észak-Karolina állambeli Bascomban is idegenekként kezelik őket. Még a kertjük is messze földön híres makacs almafájáról, mely jövőbelátó almákat terem, és ehető virágairól, melyek különleges hatással vannak arra, aki elfogyasztja őket. A Waverley-k generációi gondozták már ezt a kertet. Múltjuk a földjébe ivódott. Ahogyan a jövőjük is.
Claire Waverley sikeres party-szerviz vállalkozást működtet: különleges növényeiből ételeket készít. Sarkantyúvirágból, ami segít megőrizni a titkokat, és árvácskából, ami szófogadóvá teszi a gyerekeket, tátikából, amitől azt reméli, sikerül elterelnie magáról szerelmes szomszédja figyelmét. Megismerkedhetünk hajlott korú nénikéjével, Evanelle-lel is, aki arról híres, hogy meglepő ajándékokat osztogat mindenkinek, melyek később hátborzongatóan hasznosnak bizonyulnak. Ők a Waverley-k utolsó leszármazottai, és persze Claire rebellis húga, Sydney, aki az első adandó alkalommal elmenekült Bascomból, magára hagyva Claire-t, ahogyan anyjuk is tette évekkel korábban.
Amikor Sydney váratlanul hazatér saját kislányával, Claire csendes élete a feje tetejére áll - a védelmi vonallal együtt, melyet oly gondosan húzott meg sebezhető szíve körül. Amikor a két testvér ismét együtt él a házban, ahol felnőttek, Sydney számba veszi, mi mindent hagyott maga mögött, Claire pedig minden erejét megfeszítve próbálja begyógyítani a múlt sebeit. És a testvérek hamarosan rádöbbennek, hogy meg kell tanulniuk, hogyan bánjanak az örökségükkel és egymással, ha valaha még otthon szeretnék érezni magukat Bascomban.
Elbűvölő és őszinte történet. Ez a magával ragadó regény egészen biztosan mindenkit megbabonáz egyedi stílusával... "


A történet érdekes, de helyenként elég kiszámítható. Nekem azért se esett le az állam a könyvtől, mert két-három másik regényben (Alice Hoffman - Átkozott boszorkák és A tizenharmadik boszorkány, és Nora Roberts Örvény [A három nővér trilógai]) már találkoztam ezekkel a dolgokkal, így az az érzésem az írónő ezeket dolgozta össze.

Tényleg felnőtteknek való könyv, néhány forró jelenettel.
Mivel a fent említett három könyvet szerettem, ez a könyv is tetszett, csak máshogy olvastam - mivel már ismerős volt a helyzet (pl: Sidney menekülése szinte megegyezik Nora R. Örvénylésében szereplő nőével).
A szereplőket és a város a megszerettem, a legjobban az almákat dobáló fát :))))
A borítótól meg szóhoz se jutok, nekem nagyon tetszik maga a kép, és amikor megláttam élőben, hogy aranyszínű a felirat o.o :))
Még egy aprócska, de zavaró hiányossága a könyvnek (csak az első kiadásnak??) - hogy néhol láttam lábjegyzetet egy-egy tipikus amerikai szó mellett (pl. pop-tarts, Wal-Mart), de a lap alján, vagy a könyv végén hiába kerestem a fogalommeghatározást! Ezt szépen kifelejtették belőle....

Nekem ez a könyv a fenti problémák miatt:
4/5

2 megjegyzés:

  1. Többen írtatok már arról, hogy a szerző olyan A. Hoffmanos. Akkor azt hiszem ideje lesz elolvasnom valamit tőle, mert nekem A cs. Waverley-kert nagyon tetszett. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen eléggé hasonlít rá (kisváros, generációk őta együtt élő család, különleges képességek, szerelem), Alice Hoffman pedig tényleg jó! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.