Lisa Jewell - Vince és Joy

április 17, 2011
Pár hete a booklineon 700 Ft-ért vesztegették ezt a könyvet ... nem hagyhattam ott :) Már egy hete kiolvastam, de még nem volt rá időm/kedvem, hogy írjak is róla.

"Emlékeznek az első csók ízére? Emlékeznek, hogy azt kérdezték maguktól, vajon ő az Igazi? És emlékeznek az első fájdalmas szakításra? Vince és Joy szinte gyerekként megtalálta a boldogságot... de ahogy az lenni szokott, az élet közbeszólt. Egy szenvedélyes éjszaka, egy furcsa szakítás, majd hosszú csend, egy váratlan találkozás, egy összenézés, egy fellobbanó régi láng - két élet, néha együtt, néha csak egymás mellett, de sok találkozással, humorral, fájdalommal és örömmel - egy csodaszép szerelmi történet, ami a sors könyvében lett megírva. Lisa Jewell regényeiben mindenki megtalálja a neki valót: életszerű, humoros, megrendítő és fordulatos bestsellerei a romantikus irodalom legnagyszerűbb alkotásai közé tartoznak, számos országban hódítva meg a női olvasók szívét." 

Ez a könyv egy tökéletes szívmelengető olvasmány, amikor az ember nem akarja megerőltetni magát, csak belecsöppenni egy kellemes világba és csak olvasni :))
A könyv világa tetszett, de a főszereplők szerencsétlenkedése már nem :) Mondjuk ettől is jó, mert megszerettem a szereplőket, és persze azt akartam, hogy boldogak legyenek - de akkor nem lenne miről olvasni, az unalmas lenne :)
Szóval van két 18-19 éves fiatal, akik egy unalmasnak ígérkező családi nyaraláson találkoznak, és első látásra egymásba esnek - nekem ez volt a kedvenc részem :) De egy szerencsétlen körülmény miatt elválnak útjaik, még el sem tudnak búcsúzni, élik az életüket Londonban (ez volt a másik rész, ami miatt megfogott - London!), majd végre újra egymásra találnak - de megint elsodorja őket egymás mellől az élet.
Joyt sajnáltam a hülye férje miatt, és nagyon örültem, amikor kitört ebből az életből - Vince-t, amikor Jess-el volt folyton lehülyéztem :D
Tetszettek a szereplők (Joy 'fura' barátai), Joy anyja és a családi titok, amit már a könyv eleje óta sejtettem :)
És persze a hepiend, ami nem szokványos, kicsit el van úsztatva - mindenki gondoljon, amire akar alapon :)
4/5 (furcsa: amikor végeztem ezzel a könyvvel, akkor nem tetszett annyira -mondván olyan szerencsétlen ez a két szereplő, de aztán rájöttem, hogy hát ez volt a cél - hogy ne legyen annyira kiszámítható és sablonos a történet, összességében: könnyed 'nyári' olvasmány, filmben is el tudnám képzelni)

1 megjegyzés:

  1. Tesóm most olvassa, én meg már régebben.
    Nagyon tetszett, mert szerintem bárkivel előfordulhat, hogy ilyen "szerencsétlen" legyen.
    És tényleg Joy barátai, meg Cass nagyon érdekesek:)(Remélem, most elküldi.)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.