Paulo Coelho - Tizenegy perc

február 12, 2010

Ez a történet egy fiatal brazil lány, Maria útkeresését meséli el. Megismerjük a gyerekkorát, majd a felnőtté válását. Egy kis brazil városban él, és mindig csalódott a szerelemben, ezért elvesztette benne a hitét.


Egy Rio-i kirándulás után lehetőséget kap, hogy elutazzon Európába, sikeres és gazdag legyen. Genfbe utazik, ahol táncosnőként dolgozik egy bárban. De nem sokáig marad ott, próbálkozik a modellkedéssel, de helyette egy másfajta világba csöppen. Prostituált lesz, "azért csinálja, mert már nincs mit veszítenie, az egész élete sorozatos kudarcokból áll". Persze számít a pénz is, és új tapasztalatokra akar szert tenni. A gondolatait a naplójával osztja meg.

Egy nap megismerkedik egy festővel, aki különlegesnek látja, és hiába tudja Maria, hogy nem szabadna beleszeretnie, mert annak csak csalódás lesz a vége. A festő megtanítja újra szerelmesnek lenni, egy olyan szerelemre ami nem folytja meg a másikat a ragaszkodásával, nem sajátítják ki egymást. 

A címben szereplő tizenegy perc, egy szexuális aktus idejét jelzi, Maria szerint ennyi ideig tart a szex. A nőket érintő problémákról is szól a könyv; a férfiak nem értik a nőket és fordítva. A könyv azt sugallja, hogy meg kell tanulnunk egymás testét, így élhetjük át a szex teljességét.

Aktuális problámákról ír ebben a könyvében is Coelho, a férfi és a nő kapcsolatának problémáiról, emellett megismertet egy olyan világgal, amiről nem szokás beszélni.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.