Charlie N. Holmberg - Az üvegmágus

Január elején olvastam A papírmágus sorozat első részét, és attól eltekintve, hogy az nem tetszett maradéktalanul, Charlie N. Holmberg elég különleges világot alkotott, hogy érdekeljen a folytatás. 

Az üvegmágus pár hónappal az első rész után játszódik, ami több kérdést is nyitva hagyott: hogyan alakul Ceony, és mestere, Emery Thane közti kapcsolat? Kapunk-e magyarázatot Ceony érdekes varázslatára, ami meghatározza az egyik fontos szereplő életét? 

A lány részt vesz egy tanulmányi kiránduláson egy közeli papírgyárban, ahol találkozik egyik évfolyamtársával Delilahval is, aki üvegmágusnak tanul. Az ő karaktere révén megismerhetjük kicsit ezt a mágia ágat is, aminek persze a későbbiekben nagy szerepe lesz.

tumblr
Már a könyv első oldalától éreztem, hogy jobb lesz ez a rész, mert az in medias res kezdés helyett kicsit megismerkedhettünk Ceony 'hétköznapi' oldalával, a családjával, egyik barátnőjével. Persze nem dagonyázunk sokáig a hétköznapi unalomban... A gyárlátogatás után folyamatosan a nyomában van egy gonosz szereplő Emery múltjából. A lányt, a fenyegető veszélyen kívül nyomasztja az is, hogy Emeryvel hiába kerültek közelebb, nem beszélnek az érzéseikről és elbizonytalanodik a látomásában, amiben a jövőjüket látta.

Szórakoztató volt ez a rész, úgy hogy már ismertem ennek a világnak az alapjait, a mágiát, és sokkal otthonosabban mozogtam benne. Tetszettek az új varázslatok, kellően kalandos volt, és Ceony nagyon belevaló mágustanonc, na és amire rájön a végén ... Izgalmas lesz a befejező rész is, pár napja már fellebbent a magyar kiadásról is a fátyol (a borító ismét gyönyörű!).

4/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: The Glass Magician
Oldalszám: 232
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5***

Fülszöveg:
Ceony Twill folytatja papírmágusi tanulmányait, ám tanárával, Emery Thane-nel nem tud olyan könnyen dűlőre jutni, mint a tananyaggal. Amikor ő és Thane macska-egér játékba keverednek egy bosszúszomjas varázslóval, Ceonynak el kell döntenie: hagyja, hogy mások megvédjék, vagy ő próbálja megóvni a szeretteit a fenyegetéstől.Eközben pedig olyan titok birtokába jut, amely az egész mágikus világot kifordíthatja a sarkából, és csak rajta áll, hogy képes-e megakadályozni, hogy ez a veszedelmes tudás rossz kezekbe kerüljön.A papírmágus folytatása még magasabbra emeli a téteket, és egyaránt elbűvöli majd a fiatal és idősebb olvasókat is.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.