Lauren Graham - Egy ​nap talán

2017 nálam Lauren Graham éve :D Január elején elolvastam az önéletrajzi könyvét, most sort kerítettem az első regényére, de már újrázok a memoárja magyar fordításával. 

Nem voltam biztos benne, hogy mennyire fog tetszeni ez a könyv, mert molyon páran lehúzták - Kritta bejegyzése adta a végső lökést, hogy tényleg olvassam el :) (és nem bántam meg ;))

Alapvetően LG a saját élményeiből dolgozva építette fel ezt a regényt, amiben Franny Banks, a fiatal színésznő karrierjét követhetjük nyomon. Franny adott magának egy határidőt, amikor New Yorkba költözött - a regény a határidő utolsó fél évében játszódik. A fiatal lány ez alatt az idő alatt alkalmi munkákból és pincérkedésből tartja fenn magát, legjobb barátnőjével és egy új ismerősével él, egy brooklyni házban. A szerelmi élete - persze - nem a legjobb, és próbál sikeresen egyensúlyozni a fix munkája, a színészórák és a különféle bemutatkozási lehetőségek között.
forrás

A regény a karrierjének beindulásáról szól, ami tele van hullámvölgyekkel és folyamatos bizonytalansággal. Na meg persze vicces szituációkkal és beszólásokkal, mert LG hozza a regényben is a stílusát :) Érdekes volt bepillantani a színészéletnek ebben a formájában - a castingokba, a különféle meghallgatásokba.

Tetszett, hogy Franny határidőnaplójának egyes oldalai is belekerültek a könyvbe: van ahol találkozókat láthatunk, van ahol az étkezési naplóját, vagy csak rajzot egy lóról :D 

Összességében humoros, könnyed chicklitről van szó, ami sokkal jobb mint több bugyuta társa ebben a 'műfajban'. Nekem tetszett, néhol persze teljesen nyilvánvaló volt melyik karaktertől mit várhatunk. LG rajongóknak kötelező olvasmány ;)

4/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Someday, Someday, Maybe
Oldalszám: 464
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg
Lauren ​Graham, a Szívek szállodája és a Vásott szülők rajongott sztárja szellemes, elbűvölő, humorosan szívhez szóló bemutatkozó regényt írt egy kezdő színésznőről, aki New Yorkban igyekszik előrelépni a pályáján, miközben ép elméjét is szeretné megőrizni. Az Egy nap talán reményekről és álmokról szól, arról, hogy milyen fiatalnak lenni a nagyvárosban, s valamire mélységesen, őrülten, elkeseredetten vágyakozni. Arról szól, hogyan talál rá egy fiatal színésznő a szerelemre, hogyan találja meg önmagát, s ami New Yorkban talán mindennél nehezebb: hogyan talál színészi munkát magának. „Graham tehetséggel ragadja meg, hogy milyen ambiciózus, reménnyel teli fiatalnak lenni New Yorkban.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.