Friss könyvek - December

november 30, 2016

Takasi Hiraide - A ​macskavendég
Megjelenik: 2016. december 1., 2990 Ft, Európa Kiadó
Egy ​​házaspár Tokió egyik csendes részén kis házat bérel, amelyhez hatalmas, a hagyományok szerint megtervezett kert is tartozik. Mindketten a harmincas éveikben járnak, szabadúszóként otthon dolgoznak. Kis konyhájukban egyszer csak megjelenik egy macska. Kisvártatva elmegy, de másnap megint jön, aztán megint. A házaspár finom falatokat készít külön neki, és amikor nincs ott, élvezettel idézik fel, mi mindent csinált legutóbbi látogatásakor. Vendégként kezelik, nem házi kedvencként. Hirtelen mintha új értelemmel telt volna meg a férj és a feleség élete több lett benne a fény és a szín, mígnem egy napon történik valami…Igazi kis gyöngyszemet tart kezében az Olvasó, kivételes szépségű, metaforákban gazdag történetet, amely bepillantást enged a japán lélek különös világába és a sajátos japán gondolkodásmódba. Hiraide Takasi megbecsült költő hazájában. Regénye, amely több országban bestseller lett, lírai hangulatú képekben arról mesél, milyen megfoghatatlanok az élet rejtélyei, csak távolról csodálhatja őket az ember, ahogy a macskavendéget a házaspár, akiket örökbe fogadott.
Hannah Kent - Rekviem egy gyilkos asszonyért
Megjelenik: 2016. december 2., 3399 Ft, Könyvmolyképző Kiadó
"Az elsőkönyves szerzők műveit díjazó Guardian First Book Award döntőse"Az egyik legmegkapóbb és legizgalmasabb könyv, amit idén olvastam." (Kate Mosse, a Labirintus szerzője)Izland rideg északi partvidékén járunk, 1829-ben.Egy nőt halálra ítélnek a szeretője megöléséért, és a kivégzésig egy család gondjaira bízzák. Lelkészt is rendelnek mellé, hogy feloldozza bűnei alól.Az elítélt lassan megnyílik a tisztelendőnek, elmeséli neki az életét és a gyilkosság előzményeit. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, de az idő vészesen fogy - közeleg a tél, és vele a kivégzés napja.Csak ő tudja, mi történt valójában. Ez Agnes története.A halálra várók szenvedésének kegyetlenségénél csak a tétlenek és tehetetlenek lelkiismeret-furdalása rosszabb.Fedezd fel legbensőbb titkait!"

Ruta Sepetys - Tengerbe veszett könnyek
Megjelenik: 2016. december 6., 2999 Ft, Maxim Kiadó
"A háború a végéhez közeledik Kelet-Poroszországban. Több ezer kétségbeesett menekült igyekszik a szabadság felé. Viszik magukkal a szenvedés és megpróbáltatás terhét, remélve, hogy egy jobb élet vár rájuk. De vannak páran, akik rejtegetnek valamit... Három élet, három sors keresztezi egymást: Joanáé, a szép és segítőkész litván nővéré, aki súlyos bűntudattal küzd; Floriané, a titokzatos fiatalemberé, aki mindenáron szeretné eltitkolni valódi kilétét, és Emiliáé, a várandós lengyel lányé. Egyetlen közös van bennük: menekülniük kell. Joana, Florian és Emilia úti célja a kikötő, ahol a Wilhelm Gustloff hajóra akarnak feljutni, amely civileket és sebesült katonákat menekít a front elől. A biztonság felé megtett minden lépéssel egyre erősebbek, bátrabbak és egyre jobban bíznak egymásban. A szerelem, az összetartozás és az emberség érzéseibe kapaszkodnak. De ezzel együtt egyre sebezhetőbbé is válnak. Már úgy tűnik, hogy közel járnak a szabadsághoz, amikor megtörténik a tragédia. Nem számít sem nemzetiségi hovatartozás, sem kultúra, sem rang; a fedélzeten lévő mind a tízezer embernek - felnőtteknek, gyerekeknek - ugyanazért kell harcolni: a túlélésért."
On Sai - Esővágy
Megjelenik: 2016. december ?., ? Ft, Könyvmolyképző Kiadó
Exkluzív válogatás On Sai novelláiból Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás.
On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz.
Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést;
hol egy üde ötletet, felszabadító élcet.
Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér!
Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó.
Csemegézz, érezz, érts!

2 megjegyzés:

  1. A háromból kettő nekem is érdeklős-várós! :D

    VálaszTörlés
  2. A Ruta Sepetys könyv már ezer éve érdekel, a külföldi youtuberek rengeteg szépet mondanak róla. :) A másik kettő is érdekesnek hangzik.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.