Gail Carriger - Heartless - Szívtelen

2,5 évet kellet várni a sorozat befejező következő részére (miért gondoltam, hogy ez az utolsó? - az 5. kötet már pár éve megjelent Timeless címen). Azt hiszem a következőkkel megpróbálkozom angolul... 

Izgalmas állapotban hagytuk hátra Alexiát a 3. kötetben - az európai menekülés után viszonylagos nyugalomban él férjével, azt leszámítva, hogy többször próbálják megölni a még meg sem született gyermeke miatt... 
Emiatt diplomáciai lépésre szánják el magukat - Lord Akeldama örökbe fogja fogadni a legifjabb Maccont, ezért a szomszédjába költözik a család. Alexia és férje viszont titokban a vámpír úr egyik szobáját foglalja el, hogy még nagyobb biztonságban legyenek. 

Ez a rész több régi szál lezárásával dolgozik: mi is történt valójában 20 évvel korábban, amikor Lord Maccon megörökölte a Woolsey falkát? Kiderül néhány apróság Alexia apjáról is és kedvenc lélekőrünket egy bomló szellem sarkallja nyomozásra. A terhesség szál csak húzódik, azt hittem előbb találkozhatunk a gyerekkel, de akkor nem sok értelme lenne az 5. résznek ;)

Jó volt olvasni ezt a rész, sokkal jobban tetszett - még ha az előzmények a múlt ködébe vesznek, mint a 3.! Izgalmas volt, tetszett, hogy a korábbi eseményeket részletesebben bemutatta, na és a humor még mindig nagyon jó! Alexia még terhesen is megállíthatatlan és még mindig imádnivalóak Connallal!
Ami hibájának róhatok fel, hogy az eleje elég zavarosnak tűnik, túl sok a mellékszál, a tévútra vivő nyomozás, de ez a kényelmetlen érzésem, lehet az előzmények elfelejtése miatt adódott. Összességében egy jó könyv, hozza a korábbiak színvonalát:

4/5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016
Sorozat: Napernyő Protektorátus 4.
Eredeti cím: Heartless
Oldalszám: 384
Borító: 5/5

Fülszöveg:
A lélektelen Lady Alexia Maccon ismét alaposan benne van… ezúttal azonban a baj nem a saját hibájából szakadt rá. Amikor egy őrült kísértet megfenyegeti a királynőt, Alexia veszi kezébe az ügyet – és a nyomok a férje sötét múltjába vezetnek. Mindezt megtetézi a húga (döbbenetes!) csatlakozása a szüfrazsett-mozgalomhoz, Madame Lefoux legújabb találmánya és tarajos zombisülök áradata – Alexiának arra sem marad ideje, hogy saját előrehaladott terhességével foglalkozzék. Sikerül rájönnie, ki akarja megölni Viktória királynőt, mielőtt túl késő lenne? Megint a vámpírok szervezkednek, vagy az áruló ezúttal farkasbundát visel? És egészen pontosan micsoda fészkelte meg magát Lord Akeldama második legjobb szekrényébe??

4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy tetszett azért. :) Röhej, hogy ennyit kellett várni rá, kíváncsi leszek, hogy az utolsó végülis mikor jön ki, már ha kijön... Én a spin-off második részét várom, bár annak az elsője nem váltotta be a várakozásaimat. Egyébként az Alexiások a kedvenceim, közülük is a Changeless. A Timeless is jó volt nagyon, és hát igen, ott végre megszületik majd a poronty is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A spin-off sorozatra is kíváncsi vagyok, majd valamikor belevágok angolul - bár kicsit tartok hogy nekem nem jön majd az a nyelvi mélység, amit úgy szeretek GC könyveiben :/

      Törlés
    2. Ha szeretnéd, kölcsönadom neked :) Hát, nem tudom mennyire nehéz, szép angolsága van, meg ugye kis kacifántok a steampunk részek miatt - benézhetnek mindenféle csőrlők meg csavarok, meg a léghajók részei... ja meg flancos ruhadarabok. :D na, azokat mindig meg kell néznem (pl. bundabugyi - bloomers :D )
      Szerintem a spin-off már elég ya-s lett, és sajnos úgy érzem, a szereplői csak halvány másolatai az Alexia-gárdának. Ez volt a bajom vele. Azért az Imprudence-t is elolvasom majd (spin-off 2.)
      Meg van a Finishing School is, az ya-sorozat kifejezetten 4 rész, hullámzó.

      Törlés
    3. Köszi! Ebookban tervezem majd olvasni, tudod úgy könnyebben szótárazok ;)
      Nekiállok majd valamelyiknek, csak most németezek ezerrel :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.