Keri Smith - Nyírd ki ezt a naplót!

július 03, 2016
Régóta szemeztem Keri Smith különböző kreatív könyveivel - idén a Maxim kiadó elhozta a legnépszerűbb és legkorábbi ilyen művét. 

A Wreck this journal szerintem sokaknak ismerős lehet az netről: sokan megosztják a különféle oldalakon, hogy az ő naplójuk hogyan néz ki. 

koncepció érdekes: adott egy könyv, amit számtalan módon kell "tönkretenni". Minden olyat meg lehet (és kell) tenni vele, amit egy jó szándékú könyvmoly sosem tenne. Pl.: önts rá kávét, lépj rá, rúgd el, dörgöld egy koszos autóhoz, stb.
A könyv felhasználási módja elég széles: vehetjük tényleg szó szerint, hogy tegyük tönkre, de sokan inkább a művészibb utat választják. Próbálom én is inkább ezt követni, nem akarom mindenféle koszba beleforgatni és aztán így tárolni a polcomon (bacik fujjj :D). Maximum ha mérges vagyok, akkor majd a megfelelő részeken kitöltöm a dühömet! :D

A rajzolás-színezés kimaradt mostanában az életemből (a színezőimet is félretettem), de most újra feltámadtak ezek a kreatív energiáim. A könyv befejezéséig még jó pár hét-hónap fog eltelni, egy személyre szabott naplót szeretnék készíteni belőle. A színezés és a rajzolás teljesen kikapcsol, ezért jó esti program lesz. :)
A legelőször a jobb felső sarokban található oldalt készítettem el - kicsit hiányosan, de nem akartam a személyes adataimat beleírni. Utána jött egy nehéz lépés: meg kellett törnöm a napló gerincét! Komolyan, tök rosszul éreztem magam, és nem is volt szívem teljesen kinyírni :D . Ma reggel meg kicsit több kávét főztem, hogy rá tudjam locsálni a könyvre! Most már alakul - a papírok hullámosak, átütnek, és jó kávé illata lett. Utána körberajzoltam a kezem, most ezt rajzolgatom-színezgetem

A további alkotásaimat is meg fogom majd osztani itt, a felső menüsorban készítek majd egy részt ennek a projektnek, ezen kívül Instagramon is meg fogom mutatni mit alkottam éppen! ;) Ha elkészült, akkor lehet készítek egy videót is, amiben végigpörgetem a naplót.

Mire lesz szükséged hozzá?
- idő
- ötletek
- színes ceruzák, filcek, festék, irodaszerek
- különféle ételek és italok
- és még olyan jópofa dolgok a könyv szerint, mint a "véletlenszerűség, érzelmek, kiszámíthatatlanság, stb."

Kinek ajánlom? 
- gyerekeknek, tiniknek akik lehet a legjobban élvezik a rombolás részt :D
- művészi hajlamúaknak
- olyanoknak akik a kikapcsolódás új módját keresik

Nekem az új ötletek kipróbálása, a kreativitás kiélése miatt tetszett meg nagyon ez a rendhagyó könyv- és ami Keri többi könyvében is megtalálható, hogy mozduljunk ki a hétköznapokból, éljünk át furcsa kis kalandokat :)
Megyek alkotni! :D

5/5

Keri Smith honlapja
Ötletek a Tumblrön
Interjú Kerivel (videó)

Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: Wreck this journal
Oldalszám: 224
Ár: 2299 Ft /A kiadónál most 30%-al olcsóbb ;) /
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy könyv, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá… 
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni. Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!

Most így néz ki a naplóm:

2 megjegyzés:

  1. Huha, ez nagyon furi..... Nekem nem lenne ehhez lelkületem, biztos nem vagyok eléggé kreatív és vandál :D Persze azért instán én is megkukkantom mások "művét".

    VálaszTörlés
  2. Tök jó! :) Láttam már a bejegyzésed, de csak most volt időm elolvasni meg megnézni a videót. :) Az instán is láttam a képeket, a kávés marha jó lett, ahogy még rajzolgattál rá azóta! :) Nekem is a művészkedős vonal tetszik jobban, és most kedvet kaptam folytatni, én a nagy részét ugyanis még 2011-2012-ben vandálkodtam. :) Az a baj, hogy nem vagyok valami nagy rajzművész, inkább ragasztgattam eddig, de olyan sok jó ötletet láttam, hogy húúúú. Arra az oldalra, ahol karika van középen és a vonalon kívül kell színezni, láttam egy olyan megoldást, hogy a karika a petesejt, és spermiumok rajzanak körülötte, haláljó :D :D Ilyet még én is tudok rajzolgatni 8-)

    Az én naplómnak amúgy Pussy Deluxe parfüm illata van, a parfümös oldalra löttyintettem és megszaladt :D Utána ráragasztottam a parfüm dobozának a képét is. :))))

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.