M. C. Beaton - Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók

A téli/karácsonyi listámról választottam ezt a könyvet, a morcos ex-pr-os amatőr nyomozó Agatha kalandjait mindig szívesen olvasom, a karácsonyi cím és borító pedig még jobban vonzott.

Agatha már ősszel a karácsonyról ábrándozik, egy igazi, klasszikus, romantikus karácsonyt szeretne finom kajákkal, fagyönggyel és a szeretteivel eltölteni.
Bár az ősz sem telik unalmasan számára, felvesz egy új nyomozót, a 17 éves Tonit, akit szörnyű családja elől menekít el az önálló életbe. Meg is lepődtem milyen jóságos volt a lánnyal! De persze benne van a kis önzés - egy jó szakembert szeretne a nyomozóirodájában tudni.

A krimi szál egy Agatha Christie-szerű klasszikus felállás - adott egy zsarnoskoskodó családfő, egy nem éppen kedvező végrendelet, irígy testvérek, mérges falubeliek ... a kérdés, ki lesz az idős hölgy gyilkosa?

Felbukkannak - ismét - a régi szereplők, Roy, Sir Charles, de üdítő volt olvasni Toni életéről, és problémáiról is. Bevallom alig vártam, hogy elteljenek a nyomozós őszi hónapok a könyvben és eljöjjön a nagy karácsonyi vacsora Agathánál :)
"Toni elfojtott egy mosolyt. A tudósok is aggódnak a globális felmelgedés miatt, a kormányok is, de Agatha Raisin amiatt haragszik, hogy nem lesz fehér karácsonya. – Sebaj – vígasztalta Toni. – A december általában mindig sötét és sivár, de ha az embernek van karácsonyfája, meg egy csomó dísze és karácsonyfaégője, akkor igazán hangulatos lesz."
A nyomozában nem volt semmi extra - annyi formában olvastam már hogy egészen untatott, de tetszett az új szereplő bevonása, a könyv hangulata és a humor pedig megint a helyén volt! 
"Agatha kiment a kertbe. A levegő friss volt és őszi virágoktól illatozott. Mélyet lélegzett, arra gondolt, milyen jót tesz a vidéki levegő az egészségének, aztán rágyújtott egy cigarettára."
tumblr
Ez a rész most jobban tetszett, mint a korábbiak (talán csak a karácsonyi téma miatt?? :)) (De figyelem, a borító és a cím ellenére max pár oldal játszódik valóban karácsonykor ;) )

5/5

Kiadó: Erawan
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: Agatha Raisin and kissing christmas goodbye
Sorozat: Agatha Raisin 18.
Oldalszám: 274
Ár: 3500 Ft
Borító: 3/5

Fülszöveg:
"Agatha Raisin lázasan tervezgeti karácsonyát, amelyet ezúttal igazi mesebeli ünnepként szeretne megülni. Titokban reménykedik volt férje, James Lacey felbukkanásában is. Várakozása közben különös levelet kap egy eldugott falu gazdag birtokosnőjétől, aki arra gyanakszik, hogy a családjából valaki meg akarja ölni. Agatha boldogan hagyja ott unalmas eseteit, és egykori kollégájával, Roy-jal elautózik az ódon udvarház tulajdonosához. Kapóra jön segítségként egy új gyakornoklány, Toni, akit nemcsak a szerencse kedvel különösképpen, de a szimata is páratlan. Agathát elfogja a féltékenység, mert úgy tűnik, felbukkant a színen egy nála is ígéretesebb tehetség, aki ráadásul rendkívül csinos is…A titkokkal teli udvarházban összegyűlik a család, és hamarosan bekövetkezik a gyilkosság. Nem egyszerű megfejteni a rejtélyt, mert a rokonokon kívül a faluban mindenki gyanús, aki él, hiszen az áldozat szinte tálcán kínálta magát, hogy végezzenek vele."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.