On Sai - Apa, randizhatok egy lovaggal?

Tavasszal a könyvfeszten már azzal nyaggattam On Sai-t, hogy mikor jön a Calderon folytatása, azt a választ kaptam hogy majd csak ez után a lovagos könyv után, amit a lányának ajánl. 
Gondoltam várok, aztán jöhet Calderon kapitány! Ám több jó véleményt olvastam korombeli bloggerektől, ami elcsábított, hogy megrendeljem ezt a regényt. Jelentem On Sai remekül ír harcos scifiregényt, és középkori-fantasyt is!

Az Apa, randizhatok egy lovaggal? YA regény, de nem kell félni, On Sai nagyon jól közelíti meg a témát - persze van itt új környezetbe kerülő, sérült főhős lány, jóképű srác, romantika és vonzalom, mágia, világvége és családi gondok. De mindezen kliséhalmazból az írónő olyan történetet kreál, ami egy magamfaj - érett?? - olvasót is beszippant és falja a sorokat. 

Kósza? :) pinterest
Mia Anne 16 éves, anyukáját egy balesetben elveszette, zseni apja egyedül neveli. A regény kezdetén Magyarországra költöznek, mert apja egy új projektben kap munkát. Mia Anne persze nem lelkesedik érte, hogy megint egy új helyen, új iskolában kell helytállnia, ám furcsa és izgalmas álmai egyelőre feledtetik vele ezeket a gondokat. 

Álmaiban egy mágikus földön jár, megmenti egy lovag életét és rájön, hogy tud varázsolni. Ám a lovag nem túl barátságos, akárhányszor megjelenik a lány, goromba vele, valami mégis vonzza őket egymáshoz. Mia Anne minden éjszakán átlép ebbe a világba és egyre többet megismer belőle, végül rájön, hogy valami nagyobb dolog részesévé vált. Felpörögnek az események és egyre mélyebbre húz minket a sztori a mágikus világba, ami összekötettésben van a Földdel, és egy nagy veszély közeleg.
"Koncentrálj, te hülye! Nem, most nem a szexis állú Kósza a legnagyobb gondja, hanem az, hogy visszanézett rá egy marék dió."
Ami nagyon tetszett a felépített világ, a történet csavarossága, a humor (Bo, a ló!! :D), a karakteres szereplők. Mia apja Asperger szindrómás, tetszett, ahogy érzékeltette az írónő a betegsége jellegzetességeit, problémáit. Mia is szimpatikus volt - okos, de makacs lány, aki egyúttal nagyon bátor.
A főgonosz személyére elég hamar rájöttem, még örültem is magamnak, mert ilyen hasonló 'ki a gyilkos' kérdésekre sose jövök rá :D. Az irodalmi utalások is tetszettek, na meg az ismert helyszínek szerepeltetése (Millenáris pl.). 
Ezentúl másképp nézek a diókra, mindig is gyanúsak voltak nekem... 

5/5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 376
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5 

On Sai blogján a regényről


Fülszöveg:
"Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt. Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant. Bele lehet zúgni valaki állába? Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai. Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni. Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását. De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.