Könyvhét 2015

június 07, 2015

Már hetek óta a tegnapi napot vártam! Idén nem égtem le, de megint kellett a hátizsák a sok cuccnak, amivel hazatértem. :D

Barátnéimmal a Deák téri Starbucksban kezdünk, mert hát kávé az kell! Utána körülnéztük a Vörösmarty téren, de mint ahogy tavaly is, még csak akkor (10 körül) nyitottak, pakolásztak a kiadók. Tettünk egy kis kitérőt a C&A-ban (én nem vettem semmit, a könyvekre meg Yves Rocher boltra tartogattam a pénzem :D). 

Körbejártuk a standokat, már akkor elég sokan voltak, felmarkoltam - végre - Maximtól az új Alice Hoffmant, a Főnixtől a steampunk novelláskötetet, a Pokoli teremtmények, ördögi szerkezeteket, a Lazinál pedig rávetettem magam Ford Madox Ford Az utolsó angol úriember befejező, 4. kötetére. Közben befutott Üstökös is, és vele tettünk még egy kört. Aztán már dél is lett, elmenekültünk a tűző nap elől a Subwaybe kajálni.

Ebéd után visszatértünk a térre, a Gabonál kiszúrtam Kleinheincz Csillát és Meli barátnőm megkérdezte, hogy soron kívül dedikálná-e neki az Üveghegyet, mert 4-kor már indulnia kellett haza, így én is előbányásztam a Város két fül közöttet, amivel sikerült meglepnem Csillát :)
Délután elsétáltunk a Duna korzóra, benéztünk a H&M-be, és kerítettünk boltot, hogy vegyünk valami innivalót, és felfedeztük az Yves Rochert, ahol vettem pár dolgot és megint kaptam elkölteni való kuponokat (azt hiszem legközelebb Győrben fogom költeni a pénzem :D).

Ezután megpihentünk az Erzsébet téren, elnéztük az óriáskereket. Nagyon meleg volt egész nap, és elkelt a naptej is. (Ebből a szempontból jobb lenne, valamikor ősz elején megtartani ezt az egészet, nem lenne olyan dögmeleg, meg hát egész közel van időben a könyvfesztiválhoz is.)

Három után visszatértünk, hogy találkozhassak a Főnixnél Hudácskó Brigivel, aki nagyon aranyos volt, megölelt és cuki cicás aláírást kaptam a novellája mellé :)))
Pék Zoltán dedikálása nem értem már vissza, mert akkor búcsúztunk a kis csapatunk felétől, ettünk megint a hazaút előtt, de fél hatkor találkoztam Nitával az Agave előtt kígyózó sorban :)) A tömegben ráköszöntem On Saira, de Nitán kívül nem találkoztam ismerőssel :( (Dóri - szervezés 1-es). 


A szerzemények: Szép álmok és Pék Zoltán könyve csütörtökön érkezett, Pesten vettem meg és át a többit, a Könyves Magazint is be kellett szereznem 200 ft volt csak, és kaptunk 30%-os kupont a book24-hez, amit decemberig be lehet váltani.

Mások így látták az idei könyvhetet:

6 megjegyzés:

  1. Sajnálom Dóri, hogy nem tudtunk most találkozni. Nekem még kérdéses volt egy betegség miatt, hogy ki tudok-e menni, aztán szombat reggel mégis erőt vettem magamon és olyan 10 körül le is zavartam az egészet kb 10 perc alatt, muszáj volt a Hoffman-könyv miatt kimennem :) Nem így terveztem. De legközelebb majd megszervezzük és elviszlek benneteket valami jó kis kávézóba :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, ezen agyaltam délután hogy megint ilyen béna voltam hogy nem beszéltük le, meg megint többekhez igazodtam. De remélem már jobban vagy!
      Jóóóó! :))

      Törlés
    2. Ezt a közös kávézást támogatom! :)

      Törlés
  2. Csodálatos szerzemények! :) Nagyon várom a beszámolókat az új agavés megjelenésekről, mert nekem most csak a szám volt nagy, és egyelőre nem vettem semmit, de Pék Zoli könyve nagyon izgatja a fantáziámat.

    Amúgy rájöttem, hogy valószínű azért nem érdekelnek annyira ezek a könyves programok, mert alapvetően az olvasás magányos foglalatosság, persze tudom, itt a moly meg a blogok, de pl. ha a győri molyos lányokkal találkozunk, akkor is mindenről van szó, csak könyvekről nem :D
    Az élménybeszámolókat azért nagyon szívesen olvasgatom, biztos jó napotok volt :) Különben tényleg jobb lenne ez ősszel...

    Győrben végigmentem a sétálóutcán - más okból, akkor esett le, hogy itt is könyvhét van, hát röhej, ami itt évről évre megtörténik, de mindegy, már nincsenek is elvárásaim. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :D Jövő héten el szeretném kezdeni Zoli könyvét :))
      Nekem azt kell leszűrnöm, hogy a dedikálások meg esetleg könyvvásárlás itt jól megy, de a találkozások kevésbé -túl sok látnivaló és túl kevés idő.
      Így tényleg egy kötetlen kávézást kell összehozni, ha beszélgetni meg találkozni akarunk! :D
      Idén itt egész sok program volt, nem voltam kinn, de követtem a híreket :)

      Törlés
  3. Nagyon örülök, hogy végre sikerült találkoznunk!! :) Legközelebb már csak menni fog egy hosszabb tali is egy kávé mellett. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.